Την Τρίτη 18 Δεκεμβρίου, ο Bobby Cowan μαζί με δυο φίλους του επισκέφθηκαν το ράντσο του στο Γκόρμαν του Τέξας για να κάνουν κάποιες εργασίες σε έναν ανεμόμυλο που υπάρχει εκεί.

Κάποια στιγμή οι τρεις άνδρες παρατήρησαν να βγαίνει από ένα κατεστραμμένο κυνηγετικό υπόστεγο ένας κροταλίας.

Πλησίασαν στο σημείο και χρησιμοποιώντας μηχάνημα επιχείρησαν να το σηκώσουν. Εκεί τους περίμενε μια τρομακτική έκπληξη, καθώς κάτω από το διαλυμένο υπόστεγο υπήρχε ένα κοπάδι από κροταλίες.

«Μείναμε φρικαρισμένοι. Αυτή είναι η σωστή λέξη», δήλωσε ο Cowan στην εφημερίδα San Antonio Express-News προσθέτοντας πως υπήρχαν πάνω από 30 κροταλίες στο σημείο. «Ήταν πολύ μεγάλη έκπληξη. Μόλις σηκώσαμε το υπόστεγο, το αφήσαμε αμέσως ξανά κάτω γιατί υπήρχαν τόσοι πολλοί κροταλίες. Γνωρίζαμε ότι δεν είμαστε εκτεθειμένοι σε κίνδυνο από τη στιγμή που δεν έχουμε πλησιάσει στο σημείο και έτσι παρακολουθήσαμε και καταγράψαμε τη διαδικασία».

Οι τρεις φίλοι χρησιμοποίησαν ράβδους για να τοποθετήσουν τους κροταλίες σε κάδους απορριμάτων και εν συνεχεία τους μετέφεραν σε άλλο σημείο της ιδιοκτησίας όπου δεν υπάρχουν ζώα. Όπως είπε ο Cowan στην εφημερίδα, κατά τη διαδικασία μέτρησε 36 κροταλίες, υπολογίζει όμως ότι ήταν τουλάχιστον 50! Το βίντεο του περιστατικού δημοσιεύτηκε στο Facebook και αριθμεί περισσότερες από 3 εκατομμύρια προβολές.