Ένα κοριτσάκι έκανε μία ξέγνοιαστη βόλτα με τους γονείς σε ένα παραθαλάσσιο μέρος της Αυστραλίας όταν και είδε κάτι που θεώρησε ότι θα ήταν ένα ωραίο δώρο για τον μπαμπά της. Η βόλτα στην παραλία, ωστόσο, κατέληξε στα επείγοντα νοσοκομείου.

Η 11χρονη παρατήρησε ένα πανέμορφο κοχύλι. Το μάζεψε, το έδωσε στον πατέρα της κι εκείνος ανακάλυψε με τρόμο ότι το όμορφο κοχύλι είχε μέσα μία (παραλίγο) θανάσιμη έξπληξη.

Το κοριτσάκι δεν μπορούσε να φανταστεί ότι το κοχύλι έκρυβε ένα από τα πιο φονικά ζώα του πλανήτη, δύο μπλε χταπόδια με δακτυλίους (Blue Ringed Octopus).

Όταν γύρισε σπίτι ο 42χρονος κι άρχισε να πλένει το κοχύλι είδε τα δύο χταπόδια και χωρίς να το σκεφτεί έτρεξε αμέσως στο νοσοκομείο, αφού το πόδι του ήρθε σε επαφή μαζί τους.

«Είναι τρομακτικό αν σκεφτεί κανείς ότι θα μπορούσε ένα από αυτά τα χταπόδια να με δαγκώσει. Θα πέθαινα μπροστά στα παιδιά μου την παραμονή των Χριστουγέννων!», είπε ο πατέρας.

Το χταπόδι αυτό παράγει δηλητήριο που περιέχει τετραδοτοξίνη, 5-υδροξυτρυπταμίνη, υαλουρονιδάση, τυραμίνη, ισταμίνη, οκταπαμίνη, ταυρίνη, ακετυλοχολίνη και ντοπαμίνη.

Δείτε παρακάτω ένα βίντεο του The Nature of Science για το ποιόν του μπλέ χταποδιού