Το χριστουγεννιάτικο δέντρο στον Λευκό Οίκο είναι «κλειδωμένο»

Αντιμέτωποι με το shutdown Αμερικανοί πολίτες και τουρίστες


ΚΟΣΜΟΣ
15:48
25/12/2018
Το χριστουγεννιάτικο δέντρο στον Λευκό Οίκο είναι «κλειδωμένο»
1
loading

Μπροστά από τον Λευκό Οίκο, οι πολίτες δεν μπορούσαν να δουν χθες από κοντά το χριστουγεννιάτικο δέντρο της Ουάσιγκτον, καθώς ο χώρος παραμένει κλειστός για το κοινό και τα σκουπίδια ξεχειλίζουν, εξαιτίας του shutdown, διότι οι αμερικανικές κυβερνητικές υπηρεσίες έχουν αναστείλει μερικώς τη λειτουργία τους, ελλείψει πολιτικής συμφωνίας για τη χρηματοδότηση του αντιμεταναστευτικού τείχους που επιθυμεί ο Ντόναλντ Τραμπ.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ ειρωνεύτηκε τα ΜΜΕ, που σχολιάζουν ατέρμονα την απομόνωσή του, μετά τις ηχηρές παραιτήσεις στην κυβέρνησή του και τις διαπραγματεύσεις που έχουν οδηγηθεί σε τέλμα με επίκεντρο το σχέδιό του για το τείχος στα σύνορα με το Μεξικό. «Είμαι ολομόναχος (ο καημένος) στο Λευκό Οίκο περιμένοντας τους Δημοκρατικούς να επιστρέψουν και να εγκρίνουν μια συμφωνία για την Ασφάλεια στα Σύνορα, την οποία χρειαζόμαστε απεγνωσμένα», έγραψε χθες στο Twitter.

«Σε πρακτικό επίπεδο όλοι οι Δημοκρατικοί τους οποίους αντιμετώπιζουμε σήμερα, στήριζαν σθεναρά ένα Τείχος στα Σύνορα ή έναν Φράκτη, εωσότου αυτό αποτελέσει μια μεγάλη υπόσχεση της προεκλογικής μου εκστρατείας για το 2016», είχε καταγγείλει λίγο νωρίτερα.

Από τα παράθυρα του Λευκού Οίκου, ο Ντόναλντ Τραμπ θα μπορούσε χωρίς αμφιβολία να διαπιστώσει τις επιπτώσεις του shutdown, καθώς υπουργεία έθεσαν 400.000 δημοσίους υπαλλήλους σε άδεια, άνευ αποδοχών. Άλλοι 400.000, που εργάζονται σε υπηρεσίες που κρίνονται απαραίτητες (τελωνεία, ασφάλεια αερολιμένων, υγειονομικές υπηρεσίες κ.α) είναι υποχρεωμένοι να εργάζονται χωρίς να πληρώνονται τακτικά, μεσούσης της περιόδου των εορτών.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο ειδήσεων, το shutdown επηρεάζει σημαντικά υπουργεία όπως το Εσωτερικής Ασφάλειας, που διαχειρίζεται τα σύνορα, την Ομοσπονδιακή Αστυνομία, των Μεταφορών, της Οικονομίας, αλλά και των Εσωτερικών, που επιβλέπει τη λειτουργία των εθνικών πάρκων.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

1
σχόλιο
 1. avatar γαλαζοκολόκυθο

  προεδρα
  ιρακ συρια λιβυη αφγανισταν λιβανος αιγυπτος( στο τσακ γλιτωσε) τουρκια(δε τους εκατσε το πραξικοπημα) κορεα μας τελειωσαν...
  θελουμε απαραιτητως πολεμο..
  δεν β γ α ι ν ο υ μ ε !!
  τι δε καταλαβαινεις;;
  τι που;;
  ιραν , κυπρο γκρηκς βαλκανια ουκρανια etc etc etc who cares..

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει