Διάφορα προγράμματα στην αμυντική βιομηχανία θα υλοποιηθούν στο πλαίσιο του «Δεύτερου Σχεδίου Δράσης 100 Ημερών» που εξήγγειλε ο τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα της κρατικής ραδιοτηλεόρασης της Τουρκίας trt.net.tr, ένα από αυτά είναι το πρόγραμμα του πυραύλου κατά πλοίων Atmaca.

Η παραγωγή θα ξεκινήσει Βάσει της Σύμβασης Μαζικής Παραγωγής του Προγράμματος Προμήθειας Κατευθυνόμενων Βλημάτων Επιφάνειας-Επιφάνειας (Atmaca) που υπέγραψαν η Υπηρεσία Αμυντικής Βιομηχανίας και η ROKETSAN.

Το πρόγραμμα Atmaca ξεκίνησε για την κατασκευή κατευθυνόμενων πυραύλων κατά πλοίων προκειμένου να εγκατασταθούν στα πλοία MİLGEM του Πολεμικού Ναυτικού της Τουρκία. Η ROKETSAN κατασκεύασε τους κατευθυνόμενους πυραύλους και η ASELSAN τα συστήματα ελέγχου πυρός και τον υπόλοιπο εξοπλισμό με εγχώριες δυνατότητες.

Στο πλαίσιο της σύμβασης που υπεγράφη η ROKETSAN θα παραγάγει μαζικά τους πυραύλους και η ASELSAN το σύστημα ελέγχου πυρός, τον απαραίτητο εξοπλισμό και τα ανταλλακτικά.

Οι πύραυλοι θα ενσωματωθούν στα πλοία κλάσης İ του προγράμματος MİLGEM.

Ο Atmaca είναι ο πρώτος τουρκικός ναυτικός πύραυλος.