Υπουργικό συμβούλιο εν μέσω αναταραχής αύριο στη Βρετανία

Πριν τις 21 Ιανουαρίου η ψηφοφορία που αναβλήθηκε


ΚΟΣΜΟΣ
14:48
11/12/2018
Υπουργικό συμβούλιο εν μέσω αναταραχής αύριο στη Βρετανία
loading

Πριν τις 21 Ιανουαρίου θα γίνει η ψηφοφορία στο βρετανικό κοινοβούλιο επί της συμφωνίας της Τερέζα Μέι με την ΕΕ για το Brexit, όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος της σήμερα, μία ημέρα μετά την αναβολή της, που έφερε πολιτική αναταραχή στη Βρετανία.

Η Βρετανίδα πρωθυπουργός τόνισε ότι θα επιδιώξει επιπλέον διαβεβαιώσεις από την Ευρωπαϊκή Ένωση έτσι ώστε να διασφαλίσει ότι θα περάσει από το κοινοβούλιο. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπό της, επιδιώκει να επιλύσει το αδιέξοδο σχετικά με τη συμφωνία της το ταχύτερο δυνατό, και σκοπεύει να εξασφαλίσει τις διαβεβαιώσεις που χρειάζεται από τους Ευρωπαίους ηγέτες πριν από την 21η Ιανουαρίου, δήλωσε ο εκπρόσωπος στους δημοσιογράφους.

Ο εκπρόσωπος δήλωσε επίσης πως η Μέι είχε νωρίτερα εποικοδομητική συνάντηση με τον Ολλανδό πρωθυπουργό Μαρκ Ρούτε στη Χάγη, πρώτο σταθμό της περιοδείας της σε ευρωπαϊκές πρωτεύουσες. Οι δύο ηγέτες συμφώνησαν να εργαστούν ώστε να βρεθεί τρόπος εξόδου από την υπάρχουσα κατάσταση, είπε.

Η Μέι, όπως τονίζει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, θα προεδρεύσει συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου της το απόγευμα αύριο.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει