Ένα από τα προβλήματα που ταλανίζει τη γραφική πόλη του Κάντιθ και που η τοπική αυτοδιοίκηση καλείται να διευθετήσει είναι ο υπερπληθυσμός περιστεριών.

Χιλιάδες περιστέρια ζουν στην παραθαλάσσια πόλη της Ανδαλουσίας δημιουργώντας προβλήματα όχι μόνο με την παρουσία τους αλλά και με τα περιττώματά τους.

Οι τοπικοί φορείς δεν θέλουν σε καμία περίπτωση να προχωρήσουν στη λήψη ακραίων μέτρων και για το λόγο αυτό καταστρώνουν πλάνο ώστε να μπορέσουν να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα χωρίς να απειληθεί η ζωή των πτηνών.

Το σχέδιο αφορά στη μεταφορά 5.000 περιστεριών σε άλλη περιοχή, εκατοντάδες χιλιόμετρα μακριά, με την ελπίδα πως δεν θα επιστρέψουν στο Κάντιθ.

«Είναι μια πιο βιώσιμη λύση και μια ενέργεια που δείχνει σεβασμό», αναφέρουν χαρακτηριστικά οι τοπικοί φορείς.

«Η διαχείριση του πληθυσμού των υφιστάμενων περιστεριών δεν συνεπάγεται την εξολόθρευσή τους από τον αστικό ιστό», δήλωσε χαρακτηριστικά στην τοπική εφημερίδα Diario de Cádiz, ο δημοτικός σύμβουλος, Álvaro de la Fuente προσθέτοντας πως στόχος είναι να υπάρχει μια λογική ισορροπία μεταξύ των πτηνών, των ανθρώπων και των άλλων ειδών που ζουν στην πόλη.

Πριν τη μεταφορά τους σε άλλη περιοχή, τα περιστέρια θα καταγραφούν και θα ελεγχθεί η υγεία τους. Στη συνέχεια θα μεταφερθούν σε μέρος που βρίσκεται τουλάχιστον 270 χιλιόμετρα μακριά όπου θα αφεθούν ελεύθερα. Υπάρχει βέβαια πάντα το ενδεχόμενο να επιστρέψουν στην πόλη.

Εκτός αυτού του μέτρου οι ιθύνοντες θα τυπώσουν χιλιάδες φυλλάδια που θα ενημερώνουν το κοινό να μην υπερσιτίζει τα εναπομείναντα περιστέρια καθώς αυτό βοηθά στην αύξηση του πληθυσμού τους.