Η αγενής απάντηση εμπορικού κέντρου σε γυναίκα που ήθελε να θηλάσει

Οργή στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από το περιστατικό


ΚΟΣΜΟΣ
13:17
30/11/2018
Η αγενής απάντηση εμπορικού κέντρου σε γυναίκα που ήθελε να θηλάσει
15
loading

Η Abhilasha Arup DasAdhikari επισκέφθηκε πρόσφατα ένα εμπορικό κέντρο στην Καλκούτα. Κάποια στιγμή θέλησε να θηλάσει το μωρό της, αλλά δεν υπήρχε κάποιος χώρος ειδικά γι' αυτή τη διαδικασία. Το προσωπικό του εμπορικού της συνέστησε να επισκεφθεί την τουαλέτα, αλλά το θεώρησε αηδιαστικό και αποχώρησε.

Την Τρίτη 27/11 η γυναίκα μοιράστηκε την εμπειρία της στη σελίδα του εμπορικού στο Facebook, δίνοντας παράλληλα χαμηλό βαθμό.

Αυτό δεν άρεσε στο διαχειριστή της σελίδα, ο οποίος της απάντησε πως ο θηλασμός δεν επιτρέπεται στα καταστήματα και πως θα έπρεπε να είχε προγραμματίσει καλύτερα τη μέρα της ώστε να μη χρειαζόταν να θηλάσει το μωρό στο εμπορικό κέντρο. Χαρακτήρισε μάλιστα τον θηλασμό ως «δουλειά του σπιτιού».

Το ποστ και τα σχόλια διαγράφησαν από τη σελίδα, ωστόσο ένα printscreen της συζήτησης κυκλοφόρησε ευρέως, προκαλώντας αντιδράσεις.

Η διοίκηση του εμπορικού απολογήθηκε δημόσια για τη συμπεριφορά και είπε πως κάθε όροφος διαθέτει δωμάτιο για θηλασμό και άλλαγμα μωρών, ωστόσο δεν είναι όλα διαθέσιμα καθώς αυτό το διάστημα πραγματοποιούνται έργα ανακαίνισης στο κτήριο. Ο δε αντιπρόεδρος του mall, Manmohan Bagri, μιλώντας στην εφημερίδα Times of India, τόνισε πως η απάντηση που δόθηκε στην κυρία DasAdhikari ήταν από έναν υπάλληλο του πρακτορείου που διαχειρίζεται τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης του εμπορικού κέντρου.

«Η αγενής και επιθετική απάντηση δημοσιεύτηκε χωρίς τη συγκατάθεσή μας. Διακόψαμε τη συνεργασία μας με το πρακτορείο», φέρεται να είπε.

Η σελίδα, βέβαια, του mall στο Facebook έχει κατακλυστεί από επικριτικά σχόλια.

Κι άλλες μητέρες στάθηκαν στο γεγονός ότι δύσκολα βρίσκουν μέρος για να θηλάσουν στο εμπορικό κέντρο, ενώ η Trisha Ghosh Moitra, η οποία δημοσίευσε το screenshot από τη συζήτηση, επεσήμανε πως το εμπορικό δεν έχει βασικές υποδομές για τη φροντίδα βρεφών. Είπε επίσης πως η απάντηση που δόθηκε στην κυρία DasAdhikari «την άφησε άφωνη και γεμάτη θυμό».

Κάποιοι απευθύνθηκαν στα καταστήματα που υπάρχουν μέσα στο εμπορικό ρωτώντας αν επιτρέπεται ο θηλασμός στα δοκιμαστήρια, ενώ κάποιοι άλλοι υποστήριξαν πως οι γνωστές μάρκες θα πρέπει να σκεφτούν πολύ σοβαρά το ενδεχόμενο να κλείσουν τα καταστήματα που έχουν στο mall.

Πολλές γυναίκες στην Ινδία που φορούν το παραδοσιακό σάρι θηλάζουν δημοσίως χρησιμοποιώντας το ρούχο τους για να καλυφθούν. Σε μια χώρα με 1,3 δισεκατομμύρια κατοίκους η εικόνα γυναικών που θηλάζουν σε δημόσια μέρη, στα μέσα μεταφορών ή στην άκρη του δρόμου είναι συχνό φαινόμενο. Και εκεί όπως και σε πολλές χώρες ανά τον κόσμο ο δημόσιος θηλασμός αποτελεί αμφιλεγόμενο ζήτημα.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

15
σχόλια
 1. avatar Φίλε ploige

  Δεν είμαι καθόλου άρρωστος. Αρρώστια είναι τα πράγματα να κυλούν χωρίς προβλήματα και κάποιος για τους δικούς του σκοπούς , να δημιουργεί προβλήματα στο όνομα της δήθεν προόδου.Πρόοδος είναι να κάνουμε κάτι προς το καλύτερο της ψυχής μας, του εαυτού μας και κατ´ επέκταση της κοινωνίας.Όταν ασχολούμαστε με τα αυτονόητα απλώς για να φανεί ότι κάναμε κάτι αυτό λέγεται ματαιοδοξία.Με το θέμα αυτό πράγματι η κοινωνία καλυτερεύει και πάει μπροστά.Τόσο μπροστά όπως όταν ένας δήμαρχος μετανομάζει μία πλατεία.Αυτά.Καλή συνέχεια

 2. avatar Εάν

  Υπάρχει κάπου ιδιάτερος χώρος χωρίς δημόσια θέα αλλάζει.Αλλά αυτό που προωθείται είναι ο θηλασμός με δημόσια θέα όπως στα πάρκα, μέσα στη βουλή εν ώρα συνεδρίασης και άλλα κουλά που μας έχουν δείξει για να καταλάβουμε εμείς οι Έλληνες-γιατί ούτε ευρωπαίοι είμαστε ούτε ανατολίτες- το πόσο πίσω είμαστε σε σχέση με τους άλλους που τρέχουν πιο γρήγορα στον ηθικό κατήφορο .

 3. avatar Δεν είπε

  Κανείς ότι πρέπει οι μητέρες να είναι έγκλειστες στο σπίτι.Αυτό που είπα είναι ότι η ζωή έχει προτεραιότητες.Ας πάει να ψωνίσει το αναγκαίο αφού δεν μπορεί ο σύζυγος της ή εφόσον δεν έχει κάποιον να τη βοη-θήσει . Ας πάει μεταξύ του ενός θηλασμού και του επόμενου. Στο φινάλε είναι δικό της πρόβλημα και αυτή πρέπει να βρει τη λύση όπως την έβρι-σκαν εκατομμύρια μητέρες ανά τους αιώνες.Όσο για το εάν είμαι κακός επειδή τα λεω έξω από τα δόντια δυστυχώς έτσι είμαι.Και το τελευταίο .. μήπως οι συμφωνούντες με το <> τους φτιάχνει το θέαμα αυτό και γι αυτό κόπτωνται τόσο; Γιατί η ανω-μαλία στην εποχή μας κατά-ντησε να θεωρείται φυσιο-λογική.Λέω μήπως;

  1. avatar Ploigos

   Κατ αρχάς οι μητέρες ανα τους αιώνες που λες έπλεναν στα ποτάμια και τις σκάφες αλλά κάποτε πήραν πλυντήριο , κάποτε είχες το φανάρι , μετά πήρες ψυγείο πάγου και μετά ηλεκτρικό, κάποτε ..........,κάποτε............
   Τέλος αν θεωρείς ανωμαλία το μητρικό θηλασμό , όπου και αν γίνεται , τότε με συγχωρείς αλλά έχεις αρρωστο μυαλό.

   .

 4. avatar Θηλασμός αλα καρτ !

  Είναι πολύ λυπηρή εξέλιξη η πολιτική εκμετάλλευση της πιό φυσικής λειτουργίας της γυναίκας ! Χάρη στο θηλασμό επιβιώσαμε κι εμείς και εκατομμύρια είδη θηλαστικών στον πλανήτη μας ! Αλλά από το σημείο αυτό , μέχρι τις αηδίες που γίνονται στο όνομα του θηλασμού στις μέρες μας , υπάρχει τεράστια απόσταση ! Είμαστε στον 21ο αιώνα και δεν υπάρχει λόγος να σέρνεται ένα βρέφος στο πληθος , τη σκόνη και τα μικρόβια για να θηλάσει ! Ούτε είναι ανάγκη να βγάζει το στήθος της η μητέρα στη δημόσια θέα ! Μπορεί πολύ απλά να το σκεπάσει διακριτικά, όπως και το μωράκι της , που πρέπει ήσυχα και χωρίς στρες να θηλάσει ! Τα υπόλοιπα είναι για να βγάζουν αεριτζήδικο χρήμα οι ΜΚΟ , από το πουθενά !

  1. avatar καλακρασα

   Μα ακριβώς επειδή δεν ήθελε να βγάλει το στήθος της σε δημόσια θέα, ζήτησε χώρο θηλασμού. Και να είσαι σίγουρος πως ένα μωρό που θηλάζει, δεν το πειράζει ούτε η σκόνη, ούτε το πλήθος. Οι γιαγιάδες μας θήλαζαν στα χωράφια

  2. avatar καλακρασα

   Ένα μωρό μπορεί να θηλάζει κάθε μία ώρα. Μπορεί να φτάσει χωρίς τις γνωστές υπερβολές κάλλιστα μέχρι 15 μηνών. Αυτό σημαίνει πως μητέρα και μωρό πρέπει να μένουν κλεισμένοι στο σπίτι; Νομίζεις πως ετσι έκανε η δική σου μητέρα;

  3. avatar Στέλιος 20181818

   Σε ένα κόσμο που διαφόροι "προοδευτικοί" και "δημοκράτες" προσπαθούν να μας βγάλουν όλους παλαβους με την πολιτική κορρεκτίλα τους, χαίρομαι ιδιαίτερα που υπάρχουν φωνές υπέρ της λογικής! Είμαστε ΠΟΛΛΟΙ, αλλά σιωπηροί. Τώρα αρχίζουμε να ασχολούμαστε σιγά-σιγά, και πολύ σύντομα θα τους πάρει και θα τους σηκώσει όλους αυτούς τους σαλταρισμένους.
   Στην αρχή ήταν αστείοι, όμως τώρα έχουν γίνει κουραστικοί και επιτακτικοί να υιοθετούμε την κάθε βλακεία.

 5. avatar Έχουμε ξεφύγει

  Τελείως!Δύο καρπουζια κάτω από την ίδια μασχαλη δεν χωράνε.Αφού έχει παιδί όντως θα πρέπει να δώσει προτεραιότητες και η σπουδαιότερη είναι ο θηλασμός και όχι η βόλτα στο εμπορικό κέντρο.

  1. avatar Ploigos

   Εσύ είσαι σίγουρος ότι πήγε για βόλτα και όχι για να ψωνίσει κάτι αναγκαίο ? Αλλά και βόλτα να πήγε ποιός σου είπε ότι η θηλάζουσα μητέρα πρέπει να είναι έγκλειστη σα φυλακισμένη ?

  2. avatar Όντως έχουμε ξεφύγει πολύ

   Είσαι απλά ένας κακός άνθρωπος...

 6. avatar τριαλαρο

  με ρούχο για να καλύπτονται οκ, αλλά φάτσα φόρα δε μου αρέσει.
  Στη τελική λέμε στα 15χρονα κρύψτε και τίποτα και εμείς οι σωστές τα βγάζουμε όλα στη φόρα?

 7. avatar Ploigos

  Επ ευκαιρία να ρωτήσω : Εδώ τα δικά μας πολυκαταστήματα διαθέτουν τέτοιους χώρους ?????????

  1. avatar guillom

   Τα περισσότερα έχουν. Γιατί σου έβαλαν αρνητικές δεν μπορώ να καταλάβω

   1. avatar Ploigos

    Μάλλον θα είναι αυτοί που παραπάνω πιστεύουν ότι η γυναίκα που θηλάζει πρέπει να μένει " φυλακισμένη " σπίτι της . Άρα κακώς ρώτησα αν τα εδώ πολυκαταστήματα διαθέτουν τέτοιους χώρους. Ευτυχώς που είναι λίγοι.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει