Ο Νταν Ντότσον είναι ένας έμπειρος δημοπράτης που δραστηριοποιείται για πάνω από 40 χρόνια στο χώρο των δημοπρασιών.

Με τη σύζυγό του Λάουρα Ντότσον έχουν την επιχείρηση «American Auctioneers» στην Καλιφόρνια, ενώ είναι ευρύτερα γνωστοί για τη συμμετοχή τους στην τηλεοπτική εκπομπή «Storage Wars», όπου βγάζουν στο σφυρί αποθηκευτικούς χώρους με το περιεχόμενό τους.

Στο περιθώριο μιας φιλανθρωπικής εκδήλωσης που έλαβε χώρα στην Καλιφόρνια την περασμένη εβδομάδα, μια γυναίκα πλησίασε τον 56χρονο και του αποκάλυψε πως ένας από τους πελάτες του που είχε αγοράσει έναν αποθηκευτικό χώρο με το περιεχόμενό του αντί 500 δολαρίων βρήκε μέσα ένα χρηματοκιβώτιο με 7,5 εκατομμύρια δολάρια σε μετρητά!

Ο Ντότσον ενημέρωσε σχετικά το κοινό του μέσω ενός βίντεο που ανάρτησε στο twitter.

«Μια ηλικιωμένη Ασιάτισσα που καθόταν στο διπλανό τραπέζι με κοιτούσε επίμονα σα να ήθελε κάτι να μου πει. Τελικά με πλησίασε και μου είπε ότι ο σύζυγός της δουλεύει με έναν τύπο που αγόρασε μια αποθήκη από μένα για 500 δολάρια και βρήκε ένα χρηματοκιβώτιο μέσα. Και το πρώτο άτομο που κάλεσαν για να το ανοίξει υποθέτω δεν τα κατάφερε. Κάλεσαν λοιπόν και δεύτερο άτομο και όταν τελικά κατάφερε να το ανοίξει, μέσα σε αυτό υπήρχαν 7,5 εκατομμύρια δολάρια σε μετρητά».

Ο 56χρονος δημοπράτης μιλώντας στο «The Blast» ανέφερε πως ένας δικηγόρος εντόπισε και επικοινώνησε με τον τυχερό αγοραστή λέγοντάς του πως εκπροσωπεί τους αρχικούς ιδιοκτήτες της αποθήκης στους οποίους ανήκουν και τα χρήματα.

Ο δικηγόρος του πρόσφερε αρχικά 600.000 δολάρια ως εύρετρα για να επιστρέψει τα χρήματα, αλλά η πρότασή του απορρίφθηκε. Επανήλθε με νέα, σαφώς πιο δελεαστική πρόταση, ύψους 1,2 εκατομμυρίων δολαρίων, η οποία και έγινε αποδεκτή.

«Δεν νομίζω ότι μπορείς να ξεχάσεις 7,5 εκατομμύρια δολάρια μέσα σε μια αποθήκη. Δεν ξέρω», σχολίασε ο Ντάν Ντότσον, ενώ η γυναικά του, Λάουρα έδωσε τη δική της εκδοχή: «Η πιστωτική πήγε άσχημα, τελείωσε, μετακόμισαν, ίσως το άτομο μπήκε φυλακή – ποιος ξέρει τι συνέβη».