Η ιδιοκτήτρια και γενική διευθύντρια της φίρμας εσωρούχων Spanx αρχίζει τη μέρα της με έναν ιδιαίτερο τρόπο.

Ξεκινά από το σπίτι της μία ώρα νωρίτερα δηλαδή απ’ όσο χρειάζεται, κι αυτό για να περιηγηθεί με το αμάξι της «ασκόπως», όπως τονίζει, στην πόλη.

Η «ψεύτικη μετακίνηση» για να πάει υποτίθεται στη δουλειά της, που μετατρέπεται σε οδύσσεια μέσα στους μποτιλιαρισμένους δρόμους, είναι ωστόσο απολύτως απαραίτητη για την υπερεπιτυχημένη Sara Blakely, καθώς μόνο μέσα στο αυτοκίνητο τής κατεβαίνουν οι καλύτερες ιδέες! Και μόνο εκεί μπορεί να σκεφτεί καθαρά.

Υπάρχει όμως μια αναποδιά, ότι ζει πάρα πολύ κοντά στο στρατηγείο της Spanx, κι έτσι αναγκάζεται να βολτάρει χωρίς προορισμό στην Ατλάντα των ΗΠΑ. Όχι όμως και ασκόπως, καθώς εκεί μέσα γεννιούνται οι ιδέες της. Μέσα στο αμάξι συνέλαβε ακόμα και το όνομα «Spanx» για την εταιρία της, όπως είχε εξομολογηθεί λίγο παλιότερα.

«Βρήκα πού κάνω τις καλύτερες σκέψεις μου και είναι τελικά μέσα στο αυτοκίνητο», είπε πρόσφατα στον συνιδρυτή του LinkedIn, Reid Hoffman, «ζω πραγματικά πολύ κοντά στη Spanx, κι έτσι έφτιαξα αυτό που οι φίλοι μου αποκαλούν ‘‘ψεύτικη μετακίνηση’’. Ξυπνάω μία ώρα νωρίτερα γιατί πρέπει να πάω υποτίθεται στη Spanx και οδηγώ ασκόπως στην Ατλάντα προσπαθώντας υποτίθεται να φτάσω στον προορισμό μου, ώστε να κάνω τις σκέψεις μου να έρθουν σε μένα».

Όσο για τον Hoffman, χαιρέτισε το αντισυμβατικό πρωινό της Blakely: «Ως επιχειρηματίας πρέπει να βάζεις τον εαυτό σου σε καταστάσεις που οι μεγάλες ιδέες σου είναι πιθανότερο να χτυπήσουν. Η Sara ξέρει ότι τις καλύτερες σκέψεις τις κάνει μέσα στο αυτοκίνητο. Κι έτσι δημιουργεί ηθελημένα χρόνο και χώρο, πρώτο πράγμα κάθε μέρα, ώστε να είναι ανοιχτή σε νέες ιδέες»…