Απαγορεύτηκε στους υποψήφιους στις δημοτικές εκλογές της 14ης Οκτωβρίου στο Βέλγιο να ονομάζουν το ψηφοδέλτιό τους Λεπέν, μετά την προσφυγή της προέδρου του Γαλλικού «Εθνικού Μετώπου», Μαρίν Λεπέν.

Σημειώνεται ότι ανεξάρτητοι υποψήφιοι είχαν βαφτίσει επίσημα Lepen τη λίστα τους (Ligue Européenne Patriotique, Egalitaire et Nationaliste), αλλά η αναφορά στην αρχηγό του γαλλικού «Εθνικού Μετώπου» (FN) ήταν εμφανής.

«Το δικαστήριο αναγνώρισε ότι η ονομασία είχε χρησιμοποιηθεί χωρίς τη συγκατάθεση της πελάτιδός μου. Αυτή είναι μια νίκη για την ίδια και στέλνει ένα ισχυρό μήνυμα σε όλους εκείνους που θα μπορούσαν να μπουν στον πειρασμό να υφαρπάξουν τη φήμη του γαλλικού FN στο Βέλγιο», δήλωσε ο δικηγόρος της Λεπέν, Σισλέν Ντιμπουά, ερωτηθείς από το Γαλλικό Πρακτορείο.

Τρία άλλα τοπικά ψηφοδέλτια με τον τίτλο LEPEN και Βελγικό FN, αποτελούν το αντικείμενο και άλλων προσφυγών σε δικαστήριο του Σαρλερουά, το οποίο θα αποφασίσει την Πέμπτη.

Το γαλλικό FN έχει εμπλακεί σε μια αντιπαράθεση εδώ και πολλά χρόνια με το Βέλγιο για την απαγόρευση της χρήσης οποιουδήποτε λογότυπου παρόμοιου με το δικό του από τις λίστες του κινήματος της βελγικής ακροδεξιάς, που είναι εξαιρετικά κατακερματισμένη.