Στην προσπάθεια να καταργήσουν την προσωρινή συμφωνία για το Brexit, στην οποία κατέληξε η Τερέζα Μέι με την Ευρωπαϊκή Ένωση, θα επικεντρωθεί το Δημοκρατικό Ενωτικό Κόμμα της Βόρειας Ιρλανδίας, όπως ξεκαθάρισε ο εκπρόσωπός του.

Σημειώνεται ότι το κόμμα αυτό είναι ο κυβερνητικός εταίρος των Συντηρητικών της Τερέζα Μέι.

«Όλες οι προσπάθειές μας, μαζί με μεγάλο αριθμό Συντηρητικών βουλευτών, υπέρμαχων τόσο του Bremain όσο και του Brexit, αλλά και με τα κόμματα της αντιπολίτευσης, επικεντρώνονται στο να καταργήσουμε αυτή τη συμφωνία και να υποχρεώσουμε μία επαναδιαπραγμάτευση» δήλωσε στο Sky News ο Sammy Wilson.

Την ίδια ώρα, πάντως, η πρωθυπουργός της Βρετανίας απευθύνει έκκληση στους ψηφοφόρους της Βόρειας Ιρλανδίας να υποστηρίξουν τη συμφωνία για το Brexit, με άρθρο της στην εφημερίδα Belfast Telegraph, στο οποίο αναφέρει ότι η αυτή θα θέσει την επαρχία σε «εξαιρετική θέση». «Βάσει της συμφωνίας αυτή, είναι βέβαιο ότι μέλλον θα είναι λαμπρό για την Βόρεια Ιρλανδία. Θα είναι μία πύλη τόσο προς την αγορά της Ευρωπαϊκής Ένωσης όσο και προς την αγορά του υπόλοιπου Ηνωμένου Βασιλείου» τονίζει.