Μια βόλτα με τον τεράστιο φουσκωτό κύκνο στον κόλπο του Μεξικού, εξελίχθηκε σε τρομακτική εμπειρία ζωής για μια μητέρα από τη Φλόριντα και τον 7χρονο γιο της, όταν τα ρεύματα τους παρέσυραν μίλια μακριά από τις ακτές.

Το περιστατικό συνέβη στις 21 Οκτωβρίου και η Tara Myers εξιστόρησε στον τηλεοπτικό σταθμό WFLA-News την περιπέτεια που βίωσε με τον γιο της. Όπως είπε, εκείνη την Κυριακή οι συνθήκες έδειχναν ιδανικές για μια βόλτα με τον φουσκωτό κύκνο, καθώς η θάλασσα ήταν ήρεμη και δεν φύσαγε καθόλου αέρας. Η κατάσταση όμως άλλαξε με αποτέλεσμα τα ρεύματα να παρασύρουν τον κύκνο και να τον απομακρύνουν από τις ακτές.

«Δεν ήμουν σίγουρη αν θα εξακολουθούσε να μας παρασύρει το ρεύμα γιατί η στεριά συνέχιζε να απομακρύνεται», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Κάποια στιγμή η γυναίκα πανικοβλήθηκε και προσπάθησε κωπηλατώντας με χέρια και πόδια να αλλάξει την κατεύθυνση του κύκνου, χωρίς αποτέλεσμα.

«Είχα εξαντληθεί και δεν πηγαίναμε πουθενά», θυμάται και προσθέτει: «Εκείνη την ώρα αισθάνεσαι πολύ μικρός. Δεν μπορεί κανείς να σε δει ή να σε ακούσει. Σαν να είσαι εντελώς αόρατος». Για καλή τους τύχη άνθρωποι που βρίσκονταν στην παραλία είδαν τον ακυβέρνητο κύκνο και κάλεσαν τις πρώτες βοήθειες. Στο σημείο έσπευσε ένα σκάφος διάσωσης του πυροσβεστικού σώματος του West Manatee που περισυνέλεξε μητέρα και γιο. «Μόλις τους είδα κυριολεκτικά ξάπλωσα πάνω στον κύκνο και ξέσπασα σε κλάματα. Ήταν πολύ σκληρό. Θα μπορούσε να είχε πολύ χειρότερη κατάληξη και δεν ήθελα ο γιος μου να δει ότι ήμουν τόσο φοβισμένη», είπε.

Φτάνοντας στη στεριά, ανακουφισμένοι και οι δυο τους από το αίσιο τέλος της περιπέτειας που μόλις βίωσαν, είχαν άλλο ένα πράγμα να κάνουν: να ξεφορτωθούν τον φουσκωτό κύκνο. Ο γιος της τον τρύπησε με ένα δόντι καρχαρία που φορούσε στο λαιμό του και στη συνέχεια τον πέταξε στα σκουπίδια.

Όπως δήλωσε η Tara Myers στον τηλεοπτικό σταθμό, η επόμενη φορά που θα χρησιμοποιήσει έναν παρόμοιο κύκνο θα είναι σε πισίνα…