Η άμβλωση, ο γάμος μεταξύ ομοφυλοφίλων και η μετανάστευση διχάζουν τους ψηφοφόρους ενόψει των προεδρικών εκλογών στις ΗΠΑ στις 6 Νοεμβρίου.

Όπως μεταδίδει η Deutsche Welle, έξι μόλις εβδομάδες πριν από τις αμερικανικές προεδρικές εκλογές τα οικονομικά ζητήματα δεν είναι τα μόνα που απασχολούν τους ψηφοφόρους στις ΗΠΑ.

Κοινωνικά ζητήματα, όπως η άμβλωση, η μετανάστευση και τα δικαιώματα των ομοφυλοφίλων βρίσκονται επίσης στην προεκλογική ατζέντα με τους δύο υποψηφίους να υιοθετούν διαφορετική στάση.

Ο Ρεπουμπλικανός Μιτ Ρόμνεϊ απορρίπτει το γάμο μεταξύ ομοφυλοφίλων, ενώ τίθεται και ενάντια στο αναγνωρισμένο δικαίωμα των γυναικών στην άμβλωση, προκειμένου να εξυπηρετήσει την υπερσυντηρητική εκλογική βάση των Ρεπουμπλικάνων.

Από τη μεριά του ο πρόεδρος Ομπάμα τάχθηκε με σαφήνεια υπέρ του γάμου ομοφυλόφιλων ζευγαριών σε τηλεοπτική του συνέντευξη. Στο ζήτημα των αμβλώσεων ο Ομπάμα διατηρεί την πάγια θέση του υπέρ της νομιμότητάς της.

Στο ζήτημα της μετανάστευσης, ο Αμερικανός πρόεδρος προωθεί τροποποίηση του νόμου περί μετανάστευσης, ενώ ο Ρόμνεϊ είναι σαφώς αντίθετος και επιθυμεί να εγκαταστήσει έναν φράχτη υψηλής τεχνολογίας στα σύνορα με το Μεξικό, ώστε να εμποδίσει την είσοδο μεταναστών.