Άλλη μία μαρτυρική ημέρα έζησαν οι κάτοικοι της Συρίας, με τις δυνάμεις του Άσαντ να εντείνουν τις επιθέσεις τους στα προπύργια των εξεγερμένων.

Τουλάχιστον 50 άνθρωποι σκοτώθηκαν και εκατοντάδες τραυματίστηκαν από τις επιδρομές του στρατού. Όλοι οι θάνατοι σημειώθηκαν σε περιοχές κοντά στη Δαμασκό και στο Χαλέπι, όπως ανακοίνωσε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Στη Δαμασκό ακούγονταν εκρήξεις και πυρά, καθώς μαίνονταν οι μάχες μεταξύ των κυβερνητικών στρατευμάτων και των ανταρτών στη βορειοανατολική συνοικία Χαράστα, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Η μη κυβερνητική οργάνωση επεσήμανε ότι επιθετικά ελικόπτερα έβαλαν εναντίον προπυργίων των εξεγερμένων στη Χανάνο και τη Σάχουρ, βόρεια του Χαλεπιού, αλλά και την περιοχή Μπούσταν αλ Κασρ, στα νοτιοδυτικά της ίδιας πόλης.

Στο μεταξύ, οι σύροι εξεγερμένοι ισχυρίζονται ότι έχουν θέσει «πλήρως υπό τον έλεγχό τους» τη συνοικία Σαλαχεντίν στο νότιο Χαλέπι, πόλη στην οποία μαίνονται οι μάχες μεταξύ των ανταρτών και του τακτικού στρατού εδώ και δύο μήνες.

Συριακά στρατεύματα βομβάρδισαν και την πόλη αλ Ράσταν στην κεντρική επαρχία Χομς, ανέφερε το Παρατηρητήριο.