Δεν μετανιώνει για την ταινία που δυσφημίζει το Ισλάμ και πυροδότησε θύελλα αντιδράσεων στις μουσουλμανικές χώρες, υποστηρίζει ο άνδρας που φέρεται να είναι ο παραγωγός της ταινίας «Η αθωότητα των Μουσουλμάνων».

«Όχι, δεν το μετανιώνω. Αισθάνομαι θλίψη για το θάνατο του Αμερικανού πρέσβη στη Λιβύη, αλλά δεν μετανιώνω που έκανα την ταινία αυτή», δήλωσε στον αμερικανικό αραβόφωνο ραδιοσταθμό Radio Sawa, ο Νακούλα Μπασελί Νακούλα.

Ο Νακούλα, 55 ετών, κάτοικος της Καλιφόρνια των ΗΠΑ, που θεωρείται από τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης, ως ο πιθανός παραγωγός της αμφιλεγόμενης ταινίας, έχει ζητήσει την προστασία της αστυνομίας, αφότου αποκαλύφθηκε η ταυτότητά του από τα μέσα ενημέρωσης την Τετάρτη.

«Κανείς δεν έχει χειραγωγήσει την ταινία μου», υπογραμμίζει, προσθέτοντας ότι ο ίδιος ανέβασε το 14λεπτο απόσπασμα στο διαδίκτυο.

Απαντώντας σε ερώτηση για το εάν νοιώθει ένοχος για την αντι-αμερικανική βία που ξέσπασε από την ταινία, δήλωσε: Ναι, αισθάνομαι ένοχος. Το θέμα αυτό δεν αφορά την Αμερική, η οποία έχει υποστεί τις συνέπειες μιας ταινίας με την οποία δεν έχει καμία σχέση».