Σε εσφαλμένο συναγερμό οφείλεται η μερική εκκένωση σήμερα του προξενείου των ΗΠΑ στο Βερολίνο, ανακοίνωσε η γερμανική αστυνομία.

Οι αρχές εκκένωσαν νωρίτερα σήμερα τον τομέα χορήγησης βίζας του προξενείου των ΗΠΑ στο Βερολίνο μετά το περιστατικό που σημειώθηκε με υπαλλήλους του τομέα αυτού, οι οποίοι διαμαρτυρήθηκαν ότι παρουσίασαν ξαφνικά δυσκολία στην αναπνοή, μετά την παράδοση από έναν άνδρα που πιστεύεται ότι είναι Αλβανός του διαβατηρίου του σε υπάλληλο του τμήματος. Ένα άτομο έλαβε ιατρική φροντίδα. «Δεν εντοπίστηκε καμία απειλή και ξανάνοιξε το κτίριο», δήλωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας.

Το περιστατικό αυτό του εσφαλμένου συναγερμού σημειώθηκε μετά την επίθεση στο αμερικανικό προξενείο της Βεγγάζης, στη Λιβύη, αυτήν την εβδομάδα, που προκάλεσε το θάνατο τεσσάρων Αμερικανών, μεταξύ των οποίων ο Αμερικανός πρεσβευτής, και τις επιθέσεις των διαδηλωτών στις αμερικανικές πρεσβείες στο Κάιρο και τη Σαναά.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.