Λατρεύετε την εξοχή αλλά σιχαίνεστε το κάμπινγκ. Έχετε αδυναμία στους περιπάτους στο βουνό, αλλά δεν μπορείτε να κοιμηθείτε οπουδήποτε αλλού, παρά μόνο σε ένα μαλακό, ζεστό κρεβάτι. Και, όσο κι αν αγαπάτε τα ζώα, δεν θέλετε με τίποτα να μοιράζεστε το χώρο σας με εξάποδα ή οκτάποδα «φρικιά».

Για όλους εσάς που θεωρείτε το κάμπινγκ άβολη κατάσταση, υπάρχει η λύση! Λέγεται glamping και είναι η νέα μόδα στην Αμερική. Η λέξη προέρχεται από το camping και το glamour. Επομένως, καταλαβαίνετε περί τίνος πρόκειται! Κάνετε κάμπινγκ απολαμβάνοντας όλες τις ανέσεις που δεν μπορείτε να στερηθείτε.

Οι εμπνευστές του glamping έχουν σκεφθεί πολλές διαφορετικές εκδοχές. Πολυτελή δεντρόσπιτα, με αναπαυτικά κρεβάτια, καλύβες μογγολικού τύπου με… θέρμανση και χημική τουαλέτα, αφρικανικές καλύβες με air-condition και υπέρδιπλο κρεβάτι.

Οι επισκέπτες αυτών των κάμπινγκ δεν θα χρειαστεί να ανάψουν φωτιά μόνοι τους, να ψήσουν λουκάνικα και να αναζητήσουν μια απρόσιτη γωνιά για τις σωματικές τους ανάγκες. Τα προσφέρει όλα το glampsite της επιλογής τους.

Στις περισσότερες περιπτώσεις, οι τιμές είναι προσιτές αν και όχι τόσο οικονομικές όσο σε ένα συμβατικό κάμπινγκ. Κυμαίνονται από 20 έως 50 δολάρια την ημέρα. Ωστόσο, για όσους αναζητούν μία έξτρα-πολυτελή εμπειρία, υπάρχουν κάμπινγκ που προσφέρουν διαμονή έναντι ορισμένων χιλιάδων δολαρίων.