Απαράδεκτος και άκρας χυδαιότητας χαρακτηρίστηκε σήμερα από το γραφείο του Μπερνάρ Αρνό, του ιδιοκτήτη της αυτοκρατορίας ειδών πολυτελείας LVMH, το χθεσινό δημοσίευμα της Liberation με τίτλο «Αντε χάσου πλούσιε μ…!», με αποτέλεσμα ο Αρνό να καταθέσει μήνυση κατά της εφημερίδας.

«Ο Μπερνάρ Αρνό δεν έχει άλλη επιλογή, δεδομένης της ακραίας χυδαιότητας και της βιαιότητας του τίτλου της εφημερίδας…από το να προσφύγει στη δικαιοσύνη κατά της εφημερίδας», αναφέρεται σε ανακοίνωση του γραφείου του.

«Μπερνάρ, αν γυρίσεις, τα παίρνουμε όλα πίσω» , απαντά με τον σημερινό της πρωτοσέλιδο τίτλο η εφημερίδα.

Μετά την κατακραυγή που προκάλεσε στη Γαλλία η είδηση, ο πλουσιότερος άνθρωπος της Γαλλίας, και ο τέταρτος πλουσιότερος στον κόσμο, διευκρίνισε κατά τη διάρκεια του σαββατοκύριακου ότι «είναι και θα παραμείνει γάλλος φορολογούμενος».

Το χθεσινό πρωτοσέλιδο περιλάμβανε φωτογραφία του Αρνό με μία βαλίτσα στο χέρι, ενώ ο επίμαχος τίτλος ήταν μία αναφορά στη φράση που ο φακός είχε συλλάβει τον Νικολά Σαρκοζί να απευθύνει σε πολίτη που είχε αρνηθεί να τού σφίξει το χέρι «Αντε χάσου μ…!».

Εκφράζοντας την υποστήριξή του προς την εφημερίδα, ο βαρώνος Εντουάρ ντε Ρότσιλντ, κύριος μέτοχος της Liberation, δήλωσε από την πλευρά του ότι πάντως ο ίδιος θα πληρώσει ευχαρίστως τους φόρους του.

«Πιστεύω ότι όταν ζητείται από τους πλουσιότερους να συνδράμουν για δύο χρόνια, σε μία προσπάθεια εθνικής αλληλεγγύης, ανταποκρίνεσαι. Φυσικά με αφορά και θα το κάνω ευχαρίστως», είπε αναφερόμενος στα δημοσιονομικά μέτρα για το 2013, στο πλαίσιο των οποίων ο γαλλικός προϋπολογισμός θα ενισχυθεί με 20 εκατομμύρια επιπλέον φόρους και θα επιβληθεί φόρους του 75% για τα υψηλά εισοδήματα.

Ο Μπερνάρ Αρνό, φίλος του Νικολά Σαρκοζί, είναι πολέμιος της αύξησης της φορολόγησης των πλουσιοτέρων που έχει εξαγγείλει ο πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ. Σύμφωνα με το Forbes, η περιουσία του ανέρχεται σε 41 δισεκατομμύρια δολάρια. Μετά την νίκη της αριστεράς στη Γαλλία το 1981, είχε αυτοεξορισθεί επί τριετία στις Ηνωμένες Πολιτείες.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.