«Δεν υπάρχει Θεός και η επιστήμη μπορεί να εξηγήσει καλύτερα το σύμπαν από μια θρησκεία»

Τι λέει ο Βρετανός φυσικομαθηματικός και κοσμολόγος Στίβεν Χόκινγκ στο τελευταίο βιβλίο του


ΚΟΣΜΟΣ
10:05
18/10/2018
«Δεν υπάρχει Θεός και η επιστήμη μπορεί να εξηγήσει καλύτερα το σύμπαν από μια θρησκεία»
224
loading

«Δεν υπάρχει Θεός και η επιστήμη μπορεί να εξηγήσει καλύτερα το σύμπαν από μια θρησκεία», λέει ο Βρετανός φυσικομαθηματικός και κοσμολόγος Στίβεν Χόκινγκ στο τελευταίο βιβλίο του με τίτλο «Σύντομες απαντήσεις σε μεγάλα ερωτήματα», το οποίο μόλις εκδόθηκε, αρκετούς μήνες μετά το θάνατό του.

Η θέση του αυτή ασφαλώς δεν αποτελεί έκπληξη, αφού όσο ζούσε, ο Χόκινγκ δεν έχανε ευκαιρία να δηλώνει κατηγορηματικά ότι ήταν άθεος και ότι έβλεπε τη δημιουργία του κόσμου από τη σκοπιά του επιστήμονα και μόνο, συχνά προκαλώντας την ενόχληση των πιστών σε κάποια θρησκεία.

Το τελευταίο βιβλίο του, που περιλαμβάνει δέκα δοκίμια με ερωταπαντήσεις, αρχίζει με το ερώτημα αν υπάρχει θεός και δίνει αρνητική απάντηση. «Νομίζω», λέει, «ότι το σύμπαν δημιουργήθηκε αυθόρμητα εκ του μηδενός, σύμφωνα με τους νόμους της επιστήμης. Αν αποδέχεστε, όπως εγώ, ότι οι νόμοι της φύσης είναι καθορισμένοι, τότε δεν χρειάζεται πολύ για να ρωτήσετε: ποιός ρόλος απομένει για το Θεό;».

Για τον Χόκινγκ -και πολλούς άλλους επιστήμονες- οι νόμοι της βαρύτητας, της σχετικότητας, της κβαντομηχανικής κ.α. είναι αρκετοί για να εξηγήσουν τα πάντα στο σύμπαν. «Αν θέλετε, μπορείτε να πείτε ότι οι νόμοι αυτοί είναι έργο του Θεού, αλλά αυτό είναι μάλλον ένας ορισμός του Θεού, παρά μια απόδειξη για την ύπαρξή του», γράφει ο Χόκινγκ.

Μήπως όμως ένα θεϊκό χέρι δημιούργησε τον «αυτόματο πιλότο» των φυσικών νόμων που διέπουν το σύμπαν; Αυτή είναι η βασική πεποίθηση των θρησκευόμενων επιστημόνων (περίπου ένας στους τρεις επιστήμονες πιστεύει στο Θεό, σύμφωνα με έρευνες) και των απλών ανθρώπων, όχι όμως του Χόκινγκ. Όπως το θέτει: «Μήπως ο Θεός δημιούργησε τους κβαντικούς νόμους που επέτρεψαν στην Μεγάλη Έκρηξη (Μπιγκ Μπανγκ) να συμβεί; Δεν θέλω να προσβάλω οποιονδήποτε πιστό, αλλά νομίζω ότι η επιστήμη έχει πιο πειστική εξήγηση από έναν θεό δημιουργό».

Για τον Χόκινγκ, αρκεί η κβαντομηχανική, η οποία εξηγεί πώς συμπεριφέρονται τα υποατομικά σωματίδια, προκειμένου να εμφανισθεί κάπου κάτι από το τίποτε, μετά να εξαφανισθεί και να εμφανισθεί πάλι κάπου αλλού. Επειδή το ίδιο το σύμπαν κάποτε δεν είχε παρά το μέγεθος ενός μόνου σωματιδίου, κάλλιστα ξεκίνησε κάπως έτσι. «Το ίδιο το σύμπαν, με όλη την εκπληκτική απεραντοσύνη και πολυπλοκότητά του, μπορεί απλούστατα να έκανε την εμφάνισή του ξαφνικά, χωρίς να παραβιάσει τους γνωστούς νόμους της φύσης», πιστεύει ο Χόκινγκ.

Και τότε τι υπήρχε πριν το «Μπιγκ Μπανγκ», ρωτάνε οι πιστοί; «Δεν υπήρχε χρόνος πριν την Μεγάλη Έκρηξη», απαντά ο Χόκινγκ. «Τελικά έχουμε βρει κάτι που δεν έχει μια αιτία, επειδή δεν υπήρχε χρόνος για μια αιτία ώστε να υπάρξει. Για μένα αυτό σημαίνει ότι δεν υπάρχει καμία πιθανότητα ενός δημιουργού, επειδή δεν υπήρχε κανένας χρόνος για να υπάρξει ένας δημιουργός».

«Είμαστε ο καθένας ελεύθερος να πιστέψει ό,τι θέλει. Κατά την άποψή μου, η απλούστερη εξήγηση είναι ότι δεν υπάρχει Θεός. Κανείς δεν δημιούργησε το σύμπαν και κανείς δεν κατευθύνει τη μοίρα μας», γράφει σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

224
σχόλια
 1. avatar Η προσωπικότητα όντας ανώτερη, έπλασε το Σύμπαν!

  Τα persons/άτομα/πρόσωπα είναι πιο σημαντικά από το ψυχρό Σύμπαν.
  Ο θεός είναι πρόσωπο στην χριστιανική ορθοδοξία. Δεν είναι το κοσμικό πεδίο και μονοπάτι ζωής Τάο.
  Ο θεός ήταν προσωπικότητα από μόνος του, χωρίς να απαιτείται κάποιο κοσμικό πλαίσιο.
  Γνώριζε και γνωρίζει πολλά διαφορετικά πράγματα· άρα ο θεός έχει ως συστατικά τις διαφορετικές μνήμες του. Δηλαδή ο θεός δεν είναι μερολογικό απλό, εφ\' όσον έχει ως άυλα συστατικά τις μνήμες του. Τα συστατικά του θεού είναι πιο θεμελιώδη από τον ίδιο. Ο θεός προέκυψε από αυτά τα αρχικά συστατικά του, δηλαδή την γνώση. Σύμφωνα με τον Bertrand Russell τα θεμελιώδη συστατικά δεν ορίζονται από μόνα τους, αλλά μέσα από τις αλληλεπιδράσεις τους εντός ενός πλαισίου. Κανένα πλαίσιο δεν αποτελεί την απόλυτη αλήθεια διότι υπάρχουν άπειρα μη συμβατά σύνολα σύμφωνα με τον Kurt Gödel. Άρα υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί θεοί ανά τα διαφορετικά μη συμβατά σύμπαντα. Οι άθεοι έχουν άδικο λοιπόν. Η προσωποσύνη είναι θεμελιωδέστερη του Σύμπαντος!!! Οι άθεοι πιστεύουν στον θεό, απλώς χρησιμοποιούν διαφορετικές λέξεις· γι\'αυτό αυτό δεν τους μισώ. Νομίζω ότι οι άθεοι πιστεύουν περισσότερο από εμάς, διότι δεν αρνούνται την κοσμική τάξη στην ουσία.

 2. avatar Παναγιώτης Αντ. Δούκας

  Βρε, όλες/οι που γράφετε ότι υπάρχει Θεός, που τον είδατε; Γιατί είστε τόσο ανόητες/οι; Αφού στον κόσμο υπάρχει αδικία ΔΕΝ υπάρχει Θεός.

  1. avatar ΝΙΚΟΣ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ

   Για την αδικια που υπαρχει στον κοσμο υπευθυνος ειναι ο ανθρωπος ως μοναδα και ως συνολο επειδη ο καθενας κοιταει το συμφερον του και για να το ικανοποιησει καταπαταει την ελευθερια του συνανθρωπου του! Επειδη δεν τον βλεπεις τον Θεο αυτο δεν ειναι αποδειξη οτι δεν υπαρχει! Πολλα πραγματα υπαρχουν γυρω μας αορατα σε εμας και ομως υπαρχουν! ο ανθρωπος εχει δημιουργηθει ελευθερος να επιλεγει εαν θελει να πραξει το αγαθο η οχι! Μην μπλεκεις τον Θεο με την υπαρξη της αδικιας στο κοσμο

  2. avatar Ντενίζ ο Σλαβομακεδόνας ο Μακεδνός

   Κύριε Παναγιώτη ισχυρίζεστε ψευδώς ότι όλοι οι άθεοι είναι εμπειρικοί και ότι δεν υπάρχουν απόλυτοι ή μεταλογικιστές άθεοι. Σε όλες τις θεωρίες υπάρχουν οι εμπειριστές, αλλά υπάρχουν και οι λογικιστές. Το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης έχουν υπέροχα συγγράμματα. Δεν βλάπτει να μελετάει κανείς. Οι εμπειριστές βασίζουν τις κοσμοθεωρήσεις τους βάσει της προσωπικής τους βιωματικότητας· ενώ οι λογικιστές ή απόλυτοι, βάσει λογικών αξιωμάτων. Μάλιστα δε, οι λογικιστές θεωρούνται στοχαστικά βαθύτεροι - αιτιωδέστεροι - διότι ένας εμπειριστής μπορεί να μέθυσε, να είχε παραισθήσεις ή να μην βίωσε τα πάντα - ή τουλάχιστον κάτι συγκεκριμένο που δύναται να θεωρηθεί ως ζητούμενο. Ο μεταλογικιστής, ανέλυσε αξιωματικά τις κοσμικές αλήθειες. Μπορείς να πεις ότι η μεταλογική είναι ένα πεδίο μελέτης που δεν σου αρέσει, όμως είσαι ψεύτης αν ισχυριστείς ότι δεν υπάρχει. Εγώ θεωρώ κάποιος Σλάβους γνήσιους Μακεδόνες. Μπορείς να πεις ότι δεν συμφωνείς. Δεν μπορείς να ισχυριστείς ότι όλοι οι άνθρωποι έχουν την ίδια γνώμη ή την ίδια οπτική. Θα είσαι ψεύτης. Ακόμα και άνθρωποι που οδηγούνται στο ίδιο συμπέρασμα, συχνά καταλήγουν μέσω άλλης διαδρομής. Χαζός δεν είσαι, άρα θεωρώ ότι μας πατρονάρεις σκοπίμως.

  3. avatar ΔΗΜΗΤΡΑ ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΟΥ

   ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΕΠΙΒΑΛΛΕΙΣ ΤΙΣ ΣΚΟΤΑΔΙΣΤΙΚΕΣ ΣΟΥ ΑΠΟΨΕΙΣ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΕΣ..
   ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΔΙΚΙΑ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ,
   ΠΡΟΕΡΧΕΤΑΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΑΠΟ ΣΚΟΤΑΔΙΣΤΕΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΣΤΟΝ ΑΛΗΘΙΝΟ ΘΕΟ.
   ΕΥΧΟΜΑΙ ΝΑ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕΙΣ ΤΟ ΑΛΗΘΙΝΟ ΦΩΣ!!!

 3. avatar Ορέστης

  Ας πούμε οτι με λένε Ορέστη.Αποτελούμαι από τρισεκατομύρια τρισεκατομυρίων μόρια.Αν τα ψάξουμε όλα με ένα μικροσκόπιο θα βρούμε μόνο ύλη και ενέργεια,πουθενά πνεύμα.Και όμως το πνεύμα μου υπάρχει.Ζώ αισθάνομαι,αγαπάω,γελάω,σκέπτομαι κλπ,κλπ κλπ.Η ύλη αυτή μαζί με την ενέργεια αποτέλεσαν τη ζωή του Ορέστη και όλα μαζί κατά ένα θαυμαστό τρόπο το πνεύμα μου.Αυτή την εικόνα τώρα ας την μεταφέρουμε για το σύμπαν,το ρόλο του μορίου ας τον παίξει το κάθε είδους ουράνιο σώμα,και αυτά είναι τρισεκατομύρια τρισεκατομυρίωνΚαι εκεί αν ψάξουμε με ένα τηλεσκόπιο θα βρούμε μόνο ύλη και ενέργεια πουθενά πνεύμα.Μήπως Θεός είναι το σύμπαν στην ολότητά του μαζί με το πνεύμα του? Αν ρωτήσουμε ένα μόριο ,υπαρχει ο Ορέστης?Αν είναι ανόητο ή εγωπαθές θα απαντήσει όχι,γιατί είναι απειροελάχιστο μπροστά μου και δεν με αντιλαμβάνεται.Αν δεν είναι ανόητο θα απαντήσει τουλάχιστον ίσως και εάν είναι και ταπεινό μαζί θα άπαντήσει ναι,γιατί μόνο έτσι θα μπορέσει να δικαιολογήσει και το ίδιο την ύπαρξή του.

 4. avatar Voidi

  Η ύπαρξη Θεού ή όχι είναι καθαρά προσωπικό ζήτημα. Ο Θεός δεν ανακαλύπτεται. Αποκαλύπτεται. Και σε όσους έχει αποκαλυφθεί, δεν αμφισβητείται. Άρα το να πει κάποιος ότι δεν υπάρχει Θεός, είναι σαν να λέει τυφλός ότι δεν υπάρχει πουθενά φως.
  Σε εμάς που έχει αποκαλυφθεί, με τον έναν ή τον άλλο τρόπο, βλέπουμε, στον δρόμο της ζωής μας, τον Θεό τόσο φανερά που η μη υπαρξή Του είναι πέραν του παραλόγου.
  Εύχομαι, σε όσους ανθρώπους αμφιβάλλουν, κάποια στιγμή να ανοίξουν την καρδιά τους, μέσω της ορθοδοξίας, να διαβάσουν λίγο αυτά τα \"απαγορευμένα\" βιβλία (βίους αγίων, ευαγγέλιο, πράξεις αποστόλων) και τότε θα ανοίξουν τα κλειστά μάτια τους και θα δουν τα θαυμαστά και τα υπέροχα που πηγάζουν από τον Χριστό μας.
  Tip/Hints: Για να δεις, πρέπει πρώτα να ταπεινωθείς πολύ. Η υπερηφάνεια είναι αποτρεπτικός παράγοντας.

  1. avatar Ας δούμε τι λέει ο αλάθητος Λόγος του Θεού,η Αγία Γραφή,γι’αυτό το θέμα σε αντίθεση μετο τι κάνουν οι άνθρωποι&η ψεύτικη θρησκεία.Δες 3w.erotiseisapantiseis.gr

   Γεια σου. Ο Θεός υπάρχει+ ο Ιησούς Χριστός έχει αναστηθεί από τους νεκρούς,σήμερα είναι ζωντανός +μπορεί να ακούσει +να απαντήσει προσευχές. Ο Κύριος Ιησούς Χριστός +σήμερα κάνει θαύματα, απαντά προσευχές, κάνει φανερή την δύναμη Του, κάποιες φορές ακόμα μπορεί+να εμφανιστεί. Μια τέτοια υπερφυσική εμπειρία με τον αναστημένο Ιησού Χριστό είχα+εγώ.Μπορεί ο κάθε άνθρωπος να έχει εμπειρία ότι ο Ιησούς Χριστός είναι ζωντανός+ είναι παντοδύναμος αν ταπεινωθεί, μαλακώσει την καρδιά του, μελετήσει τον Λόγο του Ιησού Χριστού τα 4 Ευαγγελία +την Καινή Διαθήκη, πιστέψει ότι αυτά που διαβάζει είναι Λόγος Θεού +δεχθεί τον Ιησού Χριστό σαν προσωπικό του Κύριο+ Σωτήρα.Πολλοί άνθρωποι λένε (αν δω ένα θαύμα από τον Ιησού Χριστό τότε θα πιστέψω).Ο Λόγος του Θεού λέει (πίστεψε+ θα δεις πολλά θαύματα στην ζωή σου). Ο Κύριος Ιησούς Χριστός δεν κάνει θαύματα \"επίδειξης ή εκφοβισμού\" για να κάνει τους ανθρώπους να τρομάξουν+μετά να πιστέψουν σε Αυτόν.Τα θαύματα του Ιησού Χριστού είναι στοχευμένα στο να ευεργετησουν τον άνθρωπο+να τον ενθαρρύνουν στην πίστη του. Ο αληθινός Θεός δεν έχει ανάγκη από θαύματα επίδειξης.Όμως το ότι υπάρχει Θεός+ότι ο Ιησούς Χριστός είναι αναστημένος δεν σημαίνει πως ότι γίνεται στο όνομα τους είναι σωστό, είναι χριστιανικό+το θέλει ο ίδιος ο Ιησούς Χριστός.Υπάρχουν πολλοί θρησκευόμενοι που παίζουν θέατρο ή εκμεταλλεύονται την άγνοια των ανθρώπων για την Αγία Γραφή.Συμβαινει οι παπάδες+η \"ορθόδοξη εκκλησία\" να μην λένε όλη την αλήθεια του Θεού με βάση την Αγία Γραφή.

 5. avatar Είναι πολύ μικρή η ζωή για να την ζούμε ξεφτίλικα.

  Ας φανταστούμε πόσο πιο ωραία θα τη βγάζαμε σε αυτή την μικρή ζωή
  αν μας ένωνε η αγάπη σε έναν ηθικό κώδικα απο αυτόν που προκαλούσε
  δέος σε έναν τεράστιο Εμμ.Κάντ και όχι μόνο.Ούτε το περιβάλλον θα είχαμε
  σκοτώσει ούτε εμείς μεταξύ μας.Δυστυχώς ή ευτυχώς ηθικός κώδικας
  χωρίς ελπίδα θεικής ύπαρξης είναι αδύνατον να υπάρξει, αφού καθημερινά αποδεικνύεται
  η ανεπάρκεια του αμιγώς ανθρώπικου ηθικού κώδικα ή δικαιοσύνης.

 6. avatar ΧρήστοςΒ

  Σύμφωνα λοιπόν με τον Χόκινγκ «το σύμπαν δημιουργήθηκε αυθόρμητα εκ του μηδενός». Αυτό είναι κάτι το οποίο σαφώς δεν μπορεί να αποδειχτεί, ούτε και να ελεγχθεί πειραματικά. Ορθά λοιπόν ο συγγραφέας χρησιμοποιεί το ρήμα «Νομίζω». Συνεπώς για να δεχτεί κάποιος την υπόθεση αυτή ως αληθινή, απαιτείται θρησκευτική πίστη. Οπότε στην ουσία ο Χόκινγκ παρουσιάζει μία νέα θρησκεία, αυτή του αθεϊσμού.
  Ισχυρίζεται πως «οι νόμοι της βαρύτητας, της σχετικότητας, της κβαντομηχανικής κ.α. είναι αρκετοί για να εξηγήσουν τα πάντα στο σύμπαν». Οι νόμοι αυτοί ισχύουν στο σύμπαν, και καθορίζουν πως αυτό λειτουργεί. Δεν μπορούν όμως να αποτελούν την γενεσιουργό αιτία του σύμπαντος, καθώς αυτό σημαίνει πως οι νόμοι αυτοί ισχύουν στο «μηδεν» μίας και ο ίδιος ισχυρίζεται πως το σύμπαν δημιουργήθηκε «εκ του μηδενός».
  Οι φυσικοί νόμοι εξηγούν το πως δουλεύει το σύμπαν. Δεν εξηγούν όμως γιατί ισχύουν οι νόμοι αυτοί, και Ποιος τους θέσπισε. Είναι σαν να μελετούμε τα γρανάζια ενός ρολογιού, και μόλις κατανοήσουμε το πως δουλεύει, να ισχυριστούμε πως δημιουργήθηκε εκ του μηδενός, καθώς υπακούει σε νόμους που διέπουν τη λειτουργία του.
  «Δεν υπήρχε χρόνος πριν την Μεγάλη Έκρηξη», λέει ο Χόκινγκ. Και πολύ σωστά. Στις πρώτες φράσεις της Βίβλου το διατυπώνει ως εξής:
  «Εν αρχή εποίησεν ο Θεός τον ουρανόν και την γην». «Εν αρχή» η δημιουργία του χρόνου, «τον ουρανό» η δημιουργία του χώρου, και «τη γη» η δημιουργία της ύλης.

  1. avatar Ας δούμε τι λέει ο αλάθητος Λόγος του Θεού,η Αγία Γραφή,γι’αυτό το θέμα σε αντίθεση μετο τι κάνουν οι άνθρωποι&η ψεύτικη θρησκεία.Δες 3w.erotiseisapantiseis.gr

   Μπράβο σου. Πολύ σωστό σχόλιο. Τα είπες όλα και όσα πρέπει να γνωρίζουν οι άνθρωποι , σύντομα και περιεκτικά. Μακάρι όσοι διαβάσουν το σχόλιο σου να πάρουν στα σοβαρά το νόημα της ζωής, την σωτηρία της ψυχής τους και που θα περάσουν την αιωνιότητα τους. Το σάιτ αυτό έχει ανάγκη από τέτοια σχόλια, μεστό και φρόνιμο λόγο. Ο Θεός να σε ευλογεί.

 7. avatar Ζλάταν

  Φυσικά, κάθε οίκος κατασκευάζεται από κάποιον, αλλά εκείνος που κατασκεύασε τα πάντα είναι ο Θεός.

 8. avatar thanahs

  στα τελευταία του κατάντησε βασίλης Λεβέντης

 9. avatar Μετά την εμπειρία

  να συναντήσω για δευτερόλεπτα κάτι απόκοσμο, κατάλαβα πως δεν είμαστε μόνοι μας. Δεν αποδεικνύει τήν ύπαρξη θεού ή όχι, αλλά την ύπαρξη ζωής σε διαφορετικό επίπεδο(;) απ όσο αντιλαμβανόμαστε. Μπορεί να ήταν φάντασμα, μπορεί να ήταν τίποτα εξωγίηνοι ετη φωτός μακριά που προσπαθούν να επικοινωνήσουν μπορεί κανάς δαίμονας, δεν ξέρω τι. Ένα ξέρω όμως, ότι το είδαμε 3 άτομα..

 10. avatar Θεσπέσιος

  Ψαλιδοχέρη του ΝΒ, αφού τον ανέχεσαι τον χριστιανοταλιμπάν, έφυγα για efimerida. Στο καλό μου και σας γράφω.

  1. avatar thanahs

   στο καλό αθεοταλιμπανούλη

   1. avatar Sv7n

    Είσαι αθεοταλιμπάν απο την στιγμή που δεν πιστέυεις σε τίποτα ? Ο άνθρωπος δημιούργησε τον θεό και οχι το αντίθετο. Αλλά αν έχεις μεγαλώσει με θρησκευτικά ιδεώδη καταλαβένεις οτι σε συμφέρει , δεν σε κατηγορώ , όπως πάνε τα πρόβατα ενα πράγμα.

    1. avatar Ας δούμε τι λέει ο αλάθητος Λόγος του Θεού,η Αγία Γραφή,γι’αυτό το θέμα σε αντίθεση μετο τι κάνουν οι άνθρωποι&η ψεύτικη θρησκεία.Δες 3w.erotiseisapantiseis.gr

     Εχεις σκεφτεί ποτέ ότι μπορεί να ισχύει + το αντίθετο; Δηλαδή ο Θεός δημιούργησε τον άνθρωπο (και έχουμε πολλές αποδείξεις ότι πραγματικά έγινε αυτό) αλλά ο πονηρός και αμαρτωλός άνθρωπος δεν θέλει με τίποτα να το παραδεχτεί. Έτσι δημιούργησε \"θεωρίες\" τις οποίες έντυσε και με \"επιστημονικό\" μανδύα προκειμένου να εξηγήσει την προέλευση του κόσμου και του ανθρώπου χωρίς την ανάγκη ύπαρξης του Θεού. Μήπως η αθεΐα είναι μια απεγνωσμένη προσπάθεια του ανθρώπου να απαλλαγεί από τον Δημιουργό του για να απολαύσει την ζωή και την αμαρτία του όσον το δυνατόν περισσότερο +χωρίς τύψεις συνειδήσεως; Για ψαξτο λίγο και προς αυτήν την κατεύθυνση. ( Η ίδια ανάγκη να απολαμβάνει την αμαρτία φαίνεται και στην δημιουργία τόσων πολλών θρησκειών. Πολλοί άνθρωποι δεν μπορούν να αγνοήσουν το γεγονός ότι υπάρχει Θεός. Έτσι σκέφτηκαν και έφτιαξαν ένα θεό/ θεούς όπως τους φαντάζονται. Έδωσαν στους θεούς τους τα δικά τους χαρακτηριστικά πχ αρχαίοι Έλληνες. Άλλοι φτιάξανε θρησκείες ή εκκλησίες όπου ναι μεν οι άνθρωποι λένε ότι πιστεύουν στον αληθινό Θεό (της Αγίας Γραφής) αλλά στην πράξη οι άνθρωποι κάνουν ότι αρέσει στους ίδιους και στο αμαρτωλό εγώ τους. Πχ παντρεύονται με πολλές γυναίκες, ή χωρίζουν και ξαναπαντρευονται όσες φορές θέλουν, ή είναι πόρνοι ή παιδεραστές ή ομοφυλόφιλοι και νομίζουν ότι αντιπροσωπεύουν τον Θεό πχ μωαμεθανισμός, ορθόδοξη και καθολική εκκλησία. Η ψεύτικη θρησκεία είναι μια άλλη προσπάθεια να καλύψει ο άνθρωπος το κενό της ψυχής του).

    2. avatar Ας δούμε τι λέει ο αλάθητος Λόγος του Θεού,η Αγία Γραφή,γι’αυτό το θέμα σε αντίθεση μετο τι κάνουν οι άνθρωποι&η ψεύτικη θρησκεία.Δες 3w.erotiseisapantiseis.gr

     Μόνο ο Ιησούς Χριστός που σταυρώθηκε από αγάπη για τον κάθε αμαρτωλό άνθρωπο και αναστήθηκε (και μια ημέρα θα ξανάρθει στην γη για να μας πάρει κοντά του και να μας δώσει αιώνια ζωή, όλους όσους πιστεύουμε σε Αυτόν και Τον περιμένουμε) μπορεί να γεμίσει την ψυχή του ανθρώπου και να τον ξεδιψάσει πραγματικά. Άραγε θα ήθελες να Τον γνωρίσεις;

     1. avatar It ‘s me Mario

      Είσαι η αφέλεια προσωποποιημένη. Ο Χριστός ήταν ένας άνθρωπος. Deal with it! Όπως είμαι κι εγώ και (μάλλον) είσαι κι εσύ. Χαλαρώστε λοιπόν με τις [...] σας και μην μας τον πρήζετε.

    3. avatar Ο θεόςάνθρωπος

     αφού εξελίχθηκε από την αμοιβάδα που κι\'αυτή παρουσιάστηκε ξαφνικά στη γη η οποία έγινε από την μεγάλη έκρηξη της μάζας που έγινε από το ΤΙΠΟΤΑ εκεί που καθόταν και έπληττε από την σπαρίλα λέει δεν φτιάχνω ένα ΣΥΜΠΑΝ όχι τίποτε άλλο να κάνω τους άλλους να ψάχνουν ποιός το έφτιαξε για να μην πλήττουν όπως εγώ?

   2. avatar Ας δούμε τι λέει ο αλάθητος Λόγος του Θεού,η Αγία Γραφή,γι’αυτό το θέμα σε αντίθεση μετο τι κάνουν οι άνθρωποι&η ψεύτικη θρησκεία.Δες 3w.erotiseisapantiseis.gr

    απλά να διευκρινίσω ότι οι αληθινοί χριστιανοί δεν μιλάνε προσβλητικά για κανένα ούτε από το στόμα τους βγαίνει άσχημη λέξη. Ο Ιησούς Χριστός μας καλεί να τον μιμηθούμε και μας ζήτησε να ευλογούμε και να προσευχόμαστε ακόμα και για τους εχθρούς μας και για αυτούς που μας κάνουν ή θέλουν να μας κάνουν κακό.

    1. avatar Sv7n

     O χρηστός ήτανε ένας καλός και σοφός άνθρωπος όπως ο κομφούκιος τότε. Κάποιοι τότε τον αγιοποίησαν επειδή όντως ήτανε πολυ μπροστά για την εποχή του τέτοιο σκεπτικό. Εδώ πόσες αιώνες αργότερα πετούσαν τις γυναίκες στο ποτάμι , αν δεν πνηγότανε ήτανε μάγισσα και την καίγανε , φάντασου τι αντίληψη είχαν ακόμα πιο πίσω στην εποχή του χρηστου.

     1. avatar Ας δούμε τι λέει ο αλάθητος Λόγος του Θεού,η Αγία Γραφή,γι’αυτό το θέμα σε αντίθεση μετο τι κάνουν οι άνθρωποι&η ψεύτικη θρησκεία.Δες 3w.erotiseisapantiseis.gr

      Απάντησε αν ξέρεις που βρίσκεται+ τι απέγινε το σώμα του Κομφούκιου ; Αν ξέρεις μετά βεβαιότητας τι έγινε+που βρίσκεται το σώμα του Ιησού Χριστού μετά την σταύρωση του ; (Προαιρετικά να μας πεις που βρίσκονται τα σώματα άλλων ιδρυτών θρησκειών ή φιλοσόφων ή επιστημόνων που πέρασαν από αυτήν την γη). Αν υπάρχουν για κάποιον άλλον εκτός του Ιησού Χριστού πολλές από διαφορετικούς ανθρώπους +αξιόπιστους μάρτυρες ότι ο Ιησούς Χριστός αναστήθηκε; Όλοι μπορούν να πουν καλά λόγια+να αναπτύξουν θεωρίες για το πως θα έπρεπε να είναι ο κόσμος μας για να είναι καλύτερος. Όμως μόνο ένας εφάρμοσε στην ζωή του ότι ακριβώς δίδαξε στους άλλους, μόνο ένας δεν έκανε ποτέ του ούτε μια αμαρτία αλλά πάντα ήταν δίκαιος+ειλικρινής στα λόγια και τις πράξεις Του και μόνο ένας απέδειξε πως ότι είπε έχει την δύναμη+να το πραγματοποιήσει. Πως εσύ έρχεσαι και λες ότι ο Κομφούκιος και ο Ιησούς Χριστός είναι το ίδιο πράγμα και μπορούν στο μέλλον να κάνουν τα ίδια πράγματα. Αν δεν γνωρίζεις ακριβώς καλύτερα να πεις (αυτό δεν το γνωρίζω ή δεν το κατέχω). Ο ταπεινός άνθρωπος δεν καυχάται ότι γνωρίζει πράγματα που δεν τα έχει ψάξει καλά και είναι πάντα έτοιμος να μάθει.Ψάξε το καλύτερα+δεν θα χάσεις. Άλλωστε και ο ίδιος ο Ιησούς Χριστός είπε [όποιος ζητάει θα λάβει, οποιος ψάχνει θα βρει, και σε όποιον θα χτυπήσει θα του ανοιχθεί] Ματθαίο 7:8. Το σήμερα, το τώρα σου ανήκει και μπορείς να ψάξεις+να βρεις.Μην το αφήνεις για αύριο, για μετά γιατί το αύριο δεν σου ανήκει+για λίγα λεπτά μπορεί να χάσεις το τρένο.

     2. avatar Sv7n

      Eπειδή δεν ξέρω που είναι το σώμα του χρηστού τότε είναι σίγουρο οτι αναστήθηκε. Και αν το ψάξω τι έγινε, μέσω της παλαιάς διαθηκής ή κάτι τέτοιο μάλλον θα αναφέρει οτι αναστήθηκε φαντάζομαι λολ.

  2. avatar Ας δούμε τι λέει ο αλάθητος Λόγος του Θεού,η Αγία Γραφή,γι’αυτό το θέμα σε αντίθεση μετο τι κάνουν οι άνθρωποι&η ψεύτικη θρησκεία.Δες 3w.erotiseisapantiseis.gr

   Δηλαδή τώρα τι προσπαθείς να κάνεις; Να εκβιάσεις το σάιτ; Δηλαδή σε ένα ελεύθερο βήμα όπως είναι το Newsbeast όπου ο καθένας μπορεί να πει την γνώμη του και τα επιχειρήματα του γι αυτό που πιστεύει, μόνο οι μαθητές του Ιησού Χριστού (που έχουν δεχτεί συνειδητά τον αναστημένο Ιησού Χριστό σαν Σωτήρα τους και έχουν λάβει το Άγιο Πνεύμα που υποσχέθηκε ο Ιησούς Χριστός στους μαθητές Του) δεν θα πρέπει να έχουν το δικαίωμα να πουν την γνώμη τους και να εξηγήσουν τι πιστεύουν και κυρίως γιατί το πιστεύουν;
   Αν το πιστεύεις αυτό τότε είσαι λάθος και να πας στο καλό. Δεν θα μας λείψεις και πολύ.

   1. avatar Sv7n

    Εσύ λες ο καθένας μπορεί να λέει την γνώμη του. Eαν με στέλνεις στο καλό όπως μου λες τότε είναι σαν να με δίωχνεις διακρητικά μην τοιχών σου κατακουνησουμε τα πιστέυω και τελικά δείς και μια άλλη άποψη που δεν ήθελες πότε να μάθεις ή να δεκτείς.

    Εγώ σέβομαι τις απόψεις των άλλων και την θρησκεία γενικά, παραδέχομαι οτι ενώνει τον κόσμο και έχει καλές προθέσεις (οχι πάντα) αλλα όσο πιο καθηλωμένο βλέπω έναν στην θρησκεία του τόσο πιο γελοίο καταντάει.

 11. avatar 321

  Το αστείο είναι ότι οι Χριστιανοί αμφισβητούν τη θεωρία του Χόκινγκ αλλά δέχονται ως αλήθεια

  1. Οτι ο Θεός κάποια στιγμή γέννησε παιδί (το Αγιο Πνεύμα δεν αναφέρεται από που προέκυψε)
  2. Οτι ο Θεός κάποια στιγμή βαρέθηκε να ζει στα σκοτάδια και είπε ας γίνει φως
  3. Οτι ο Θεός έπλασε τον άνθρωπο από λάσπη (διλαδή πυρίτιο) ενώ ο άνθρωπος αποτελείται από ενώσεις άνθρακα
  4. Οτι ο Θεός πείρε μια πλευρά του Αδαμ και εφτιαξε τη γυναίκα (πως όμως ο Αδαμ έζησε)
  5. Οτι υπήρξε ένα φίδι που περπατούσε και μιλούσε
  6. Οτι ο Θεός νευρίασε που φάγαν οι πρωτόπλαστοι ένα μήλο
  7. Οτι για να γίνει η ανθρωπότητα αδέλφια ζευγάρωσαν μεταξύ τους

  Συγχαρητήρια για το IQ τους

  1. avatar Sv7n

   To άλλο το παραμύθι με τον αγιο Γεώργιο που σκώτοσε τον δράκο? το ξέχασες,αλλά να ήτανε μόνο αυτό ε. Υπάρχουν και δράκοι κατα τον χρηστιανισμό.

   1. avatar Ας δούμε τι λέει ο αλάθητος Λόγος του Θεού,η Αγία Γραφή,γι’αυτό το θέμα σε αντίθεση μετο τι κάνουν οι άνθρωποι&η ψεύτικη θρησκεία.Δες 3w.erotiseisapantiseis.gr

    Να διευκρινίσω για πολλοστή φορά πως όσα λένε οι παπάδες και γενικά οι παραδόσεις της Ορθόδοξης εκκλησίας (αλλά και τις καθολικής) δεν προέρχονται από την Αγία Γραφή και άρα δεν είναι θεόπνευστες ούτε αληθινές. Ο Ιησούς Χριστός πολλές φορές μας προειδοποίησε ότι θα έρθουν πολλοί ψευδοπροφήτες και ψευδοδισκαλοι και θα πλανησουν πολλούς. Για όλους αυτούς τους παπάδες και τις παραδόσεις τους μιλούσε ο Ιησούς Χριστός. Αν δεν μπορείς να καταλάβεις την διαφορά τι δίδαξε Ιησούς Χριστός και φρόντισε να γραφτεί στην Αγία Γραφή και το τι κάνουν και τι διδάσκουν οι άνθρωποι της θρησκείας για τα δικά τους συμφέροντα τότε μια ζωή θα μπερδεύεσαι και μπορεί αυτό το μπέρδεμα να σου στερήσει την αιώνια ζωή αν εν τω μεταξύ δεν καταλάβεις ποιος ακριβώς είναι ο Ιησούς Χριστός και τι ακριβώς ήρθε να κάνει εδώ κάτω στην γη. Δηλαδή να σταυρωθεί για τις αμαρτίες μας και με την ανάσταση Του να προσφέρει σωτηρία, ελπίδα, νέα ζωή και αιώνια ζωή στην ημέρα της ανάστασης και της Δευτέρας Παρουσίας Του.

    1. avatar Sv7n

     Δηλαδή οι παπάδες λένε ψέμματα, τεσπα αν δεν δω δεν πιστεύω σε γραπτά. Παλια ο κόσμος ήτανε αμόρφωτος και υπήρχε επικοινωνία μόνο με το δίπλα χωρίο, οτι του έλεγες πίστευε. Το τι χαλασμένο τηλέφωνο θα είχε πέσει τότε δεν λέγετε.

     1. avatar Ας δούμε τι λέει ο αλάθητος Λόγος του Θεού,η Αγία Γραφή,γι’αυτό το θέμα σε αντίθεση μετο τι κάνουν οι άνθρωποι&η ψεύτικη θρησκεία.Δες 3w.erotiseisapantiseis.gr

      Όπως έχω γράψει+αλλού σύμφωνα με όσα διαβάζω στην Αγία Γραφή οι παπάδες της Ορθόδοξης Εκκλησίας δεν ακολουθούν τον Ιησού Χριστό ούτε την Αγία Γραφή.Απλά παίζουν ένα θέατρο+εκμεταλλεύονται την άγνοια των ανθρώπων για την Αγία Γραφή.Όποιος θέλει να επαληθεύσει αυτό που λέω τον καλώ να μελετήσει την Αγία Γραφή+ιδιαίτερα το 23 κεφάλαιο από το κατά Ματθαίον Ευαγγέλιο +να γράψει σε ένα χαρτί τις διαφορές αλλά+τις ομοιότητες μεταξύ των φαρισαίων της εποχής του Ιησού Χριστού με αυτά που κάνουν οι παπάδες της Ορθόδοξης Εκκλησίας.Εκεί θα δείτε ότι οι παπάδες δεν έχουν αφήσει τίποτα από την συμπεριφορά των φαρισαίων που να μην το κάνουν+αυτοί.Ο πονηρός άνθρωπος δεν αλλάζει εύκολα.Η θρησκευτική υποκρισία παραμένει+αυξάνει αν ο άνθρωπος δεν αγαπήσει τον Ιησού Χριστό+το Λόγο του Θεού περισσότερο+πάνω από κάθε τι άλλο.Όμως παρότι υπάρχουν πολλοί ψεύτες+υποκριτές στον χώρο της θρησκείας ο Ιησούς Χριστός ο Υιός του Ζωντανού Θεού μας είπε όλη την αλήθεια+πως θέλει ο ίδιος ο Θεός να Τον λατρεύουμε δηλαδή (με πνεύμα+αλήθεια).

  2. avatar Voidi

   Είμαι Χριστιανός.
   Ουάου.
   Αυτά δεν τα είχα σκεφτεί μεγάλε. Μου έδωσες άλλη διάσταση. Εύγε. Τελικά η λογική είναι ισχυρότερη της πίστεως.
   Να προσθέσω και μια νέα ερωτησή σου.
   Μαζί με το χώμα, ο Θεός φύσιξε για να δώσει ζωή. Άρα ο Θεός έχει πνευμόνια. Άρα πριν φτιάξει το Σύμπαν, τι αναπνοή έπαιρνε ? Ρε λες να έφτιαξε το σύμπαν, για να πάρει ανάσα, γιατί τόση ώρα τη κρατούσε και κόντευε να σκάσει ?
   Δεν το σκέφτηκα.... άμα κάτσεις με καλούς δασκάλους... όλα τα μαθαίνεις...

   1. avatar Ας δούμε τι λέει ο αλάθητος Λόγος του Θεού,η Αγία Γραφή,γι’αυτό το θέμα σε αντίθεση μετο τι κάνουν οι άνθρωποι&η ψεύτικη θρησκεία.Δες 3w.erotiseisapantiseis.gr

    Τώρα είδα την ερώτηση σου. Η Αγία Γραφή μας λέει όλη την αλήθεια και αδικείς τον εαυτό σου όταν δεν την έχεις διαβάσει.Αδικείς τον εαυτό σου γιατί υπάρχει αλήθεια, υπάρχουν λογικές απαντήσεις, υπάρχουν αποδείξεις για όσα λέει ο Θεός μέσα από την Αγία Γραφή αλλά εσύ τα αγνοείς επειδή δεν έκανες ποτέ την προσπάθεια να διαβάσεις τα θεόπνευστα λόγια της Αγίας Γραφής. Ο Ιησούς Χριστός είπε ότι ο Θεός είναι Πνεύμα (και θέλει οι άνθρωποι να τλν λατρεύουμε πνευματικά και με αλήθεια) δες Ιωάννη Ευαγγέλιο 4:23-24. (Αυτά τα λόγια του Ιησού Χριστού σημαίνουν ότι όσοι κάνουν εικόνες ή αγάλματα ανθρώπων ή αγγέλων και τα προσκυνούν είναι εκτός Ευαγγελίου και ακολουθούν ψεύτικες θρησκείες και παραδόσεις). Πνεύμα σημαίνει ότι ο Θεός δεν έχει ανάγκη την ύλη και τον υλικό κόσμο για να ζήσει. Όμως ο Θεός ήθελε να φτιάξει κάποιον για να μοιράζεται την χαρά Του και την μακαριότητα Του. Έτσι έφτιαξε τον άνθρωπο από το χώμα και από το μηδέν. Τον άνθρωπο τον έφτιαξε τελειο και τον έβαλε σε ένα τέλειο χώρο. Όμως το έδωσε την ελευθερία της επιλογής και μυαλό για να διακρίνει το συμφέρον του. Ο άνθρωπος στην αρχή έκανε κακή χρήση της ελευθερίας και της λογικής του. Πολλοί άνθρωποι συνεχίζουν να κάνουν κακή χρήση των δώρων του Θεού. Όσοι όμως επιστρέφουν με πίστη+μετάνοια σρον Ιησού Χριστό,τότε ο Θεός όχι μόνο δεν τους καταδικάζει αλλά τους ξαναδεχεται+ τους ξανακάνει παιδιά του με όλα τα προνόμια+ευλογίες που έχουν τα παιδιά του Θεού.Εσύ θα παραμείνεις στην άρνηση ή θα πέσεις στην αγκαλιά του Ιησού;

  3. avatar Vasilis Tsolakis

   Ξεχασες να πεις οτι ειναι παντοδυναμος οπως λεει η θρησκεια αλλα δεν κανει μια κινηση να νικησει τον Διαβολο.

  4. avatar Ας δούμε τι λέει ο αλάθητος Λόγος του Θεού,η Αγία Γραφή,γι’αυτό το θέμα σε αντίθεση μετο τι κάνουν οι άνθρωποι&η ψεύτικη θρησκεία.Δες 3w.erotiseisapantiseis.gr

   (1/7)Γεια σου θα ήθελα να απαντήσω στα ερωτήματα που έθεσες.Ελπίζω να είσαι ειλικρινής+να σε ενδιαφέρει η αλήθεια και ακούσεις με προσοχή τις απαντήσεις. Γιατί μερικοί άνθρωποι κάνουν ερωτήσεις εκ του πονηρού και επειδή νομίζουν ότι δεν υπάρχουν απαντήσεις με αυτό τον τρόπο αποδεικνύουν ότι δεν υπάρχει ο Θεός της Αγίας Γραφής.Η αλήθεια είναι ότι+λογικές απαντήσεις υπάρχουν αλλά+ο Θεός υπάρχει.
   Όμως ακόμα+αν εσένα δεν σε ενδιαφέρει η αλήθεια και τι λέει ο Λόγος του Θεού σε αυτά τα θέματα που ρωτάς θα απαντήσω γιατί μπορεί +κάποιοι άλλοι να έχουν τις ίδιες ερωτήσεις +επειδή δεν έχουν βρει απαντήσεις (συνήθως οι μισθωτοί των διάφορων θρησκειών που δεν μελετούν οι ίδιοι τον Λόγο του Θεού δεν ξέρουν τι να απαντήσουν) κάποιοι άνθρωποι δυσκολεύονται να πιστέψουν στον Θεό, στον Ιησού Χριστό+στην ανάσταση.
   Η Αγία Γραφή δεν είναι ανθρώπινο βιβλίο αλλά ο τρόπος που ο Θεός διάλεξε να μας μιλήσει και για να μην μπορεί κανείς να αλλοιώσει τα Λόγια Του φρόντισε να είναι τα Λόγια αυτά γραπτά για να μπορούν να μείνουν στους αιώνες, όπως κάνουμε+εμείς οι άνθρωποι γραπτά συμβόλαια ή διαθήκες για να είμαστε σίγουροι ότι κάποιος δεν θα έρθει μετά και θα αλλάξει τους ορούς του συμβολαίου.
   Έτσι να ξεκαθαρίσω πως ότι είναι στην Αγία Γραφή είναι αξιόπιστο, 100% αληθινό και όλα τα πράγματα που αναφέρονται στο Λόγο του Θεού γίνανε έτσι ακριβώς όπως τα περιγράφει η Αγία Γραφή+τα πράγματα στο μέλλον θα γίνουν στο μέλλον όπως προφητεύοντας μέσα στην Αγία Γραφή.Ας μην έχει κανείς αμφιβολία γι αυτό.

   1. avatar CILASCE

    Η Αγια Γραφη ειναι αποδεδειγμενο πως δεν ειναι θεοπνευστο βιβλιο απο την αρχη κιολας του βιβλιου

  5. avatar Ας δούμε τι λέει ο αλάθητος Λόγος του Θεού,η Αγία Γραφή,γι’αυτό το θέμα σε αντίθεση μετο τι κάνουν οι άνθρωποι&η ψεύτικη θρησκεία.Δες 3w.erotiseisapantiseis.gr

   (2/7)Σχετικά με τις ερωτήσεις σου
   1). Η Αγία Γραφή μας λέει ότι ο Ιησούς ήταν Υιός Θεού με την έννοια ότι γεννήθηκε (= ενσαρκώθηκε, δηλαδή πηρέ σάρκα) από μια παρθένο και χωρίς την παρέμβαση άνδρα όπως έγινε με όλους εμάς τους ανθρώπους. Τώρα γιατί έγινε αυτό; Η Αγία Γραφή λέει πως μέσα από το σπέρμα του ανδρός κληρονομούμε την αμαρτωλή φύση του πατέρα μας για αυτό και μεγαλώνοντας αμαρτάνουμε. Ο Ιησούς όμως γεννήθηκε αναμάρτητος και ακόμα και όταν περάστηκε διατήρησε την ακεραιότητα του και δεν αμάρτησε ποτέ. Θα διευκρινίσω ότι ο Ιησούς δεν ήρθε στην ύπαρξη από την παρθένο Μαρία αλλά προϋπήρχε αφού ήταν παρόν στην δημιουργία του κόσμου και του πρώτου ανθρώπου. Τα λογία του Ιωάννη 1:1-3 περιγράφουν ακριβώς ποιος ήταν ο Ιησούς πριν γίνει άνθρωπος [1 Εν αρχή ήτο ο Λόγος, και ο Λόγος ήτο παρά τω Θεώ, και Θεός ήτο ο Λόγος. 2 Ούτος ήτο εν αρχή παρά τω Θεώ. 3 Πάντα δι\' αυτού έγειναν, και χωρίς αυτού δεν έγεινεν ουδέ εν, το οποίον έγεινεν] όπου Λόγος = Ιησούς.
   Το Άγιο Πνεύμα ήταν και Αυτό παρών στην δημιουργία του κόσμου , διάβασε αν θες Γένεση 1:1.

   2). Ο Θεός δεν έχει ανάγκη το υλικό φως του ήλιου αφού ο ίδιος είναι φως. Στην ουράνια Ιερουσαλήμ δεν θα υπάρχει ήλιος . Να πως περιγράφει ο Λόγος του Θεού την αιωνιότητα [23 Και η πόλις δεν έχει χρείαν του ηλίου ουδέ της σελήνης, διά να φέγγωσιν εν αυτή· διότι η δόξα του Θεού εφώτισεν αυτήν, και ο λύχνος αυτής είναι το Αρνίον.] Αποκάλυψη 21:23.
   Ο Θεός της Αγίας Γραφής δημιούργησε τον ήλιο όχι για τον εαυτό του αλλά για εμάς.

   1. avatar Σαν άλλος

    Ε λοιπόν όχι φίλε, η αλήθεια βρίσκεται στους sex pistols !!! Γκε Γκε????

  6. avatar Ας δούμε τι λέει ο αλάθητος Λόγος του Θεού,η Αγία Γραφή,γι’αυτό το θέμα σε αντίθεση μετο τι κάνουν οι άνθρωποι&η ψεύτικη θρησκεία.Δες 3w.erotiseisapantiseis.gr

   (3/7) 3). Ο άνθρωπος είναι πλασμένος από χώμα και όταν πεθαίνει επιστρέφει στο χώμα , δηλαδή ξαναγίνεται χώμα. Αυτό το βλέπουμε καθημερινά να γίνεται. Η σύνθεση του σώματος σε πείραξε ; Ίσως από εκεί που πηρέ το πρώτο χώμα ο Θεός να είχε περισσότερο πυρίτιο  . Τι μας λέει ο Λόγος του Θεού [17 Προς δε τον Αδάμ είπεν, Επειδή υπήκουσας εις τον λόγον της γυναικός σου, και έφαγες από του δένδρου, από του οποίου προσέταξα εις σε λέγων, Μη φάγης απ\' αυτού, … 19 εν τω ιδρώτι του προσώπου σου θέλεις τρώγει τον άρτον σου, εωσού επιστρέψης εις την γην, εκ της οποίας ελήφθης· επειδή γη είσαι, και εις γην θέλεις επιστρέψει.] Γένεση 3:17+19.

   4) ο Θεός έκανε την πρώτη εγχείρηση με νάρκωση και μάλιστα πετυχημένη. Γενικά ο άνθρωπος δεν πεθαίνει αν χάσει ένα πλευρό. Ας δούμε πως το περιγράφει αυτό ο θεόπνευστος Λόγος του Θεού [
   21 Και επέβαλε Κύριος ο Θεός έκστασιν επί τον Αδάμ, και εκοιμήθη· και έλαβε μίαν εκ των πλευρών αυτού και έκλεισε με σάρκα τον τόπον αυτής. 22 Και κατεσκεύασε Κύριος ο Θεός την πλευράν, την οποίαν έλαβεν από του Αδάμ, εις γυναίκα και έφερεν αυτήν προς τον Αδάμ.] Γένεση 2:21-22.

  7. avatar Ας δούμε τι λέει ο αλάθητος Λόγος του Θεού,η Αγία Γραφή,γι’αυτό το θέμα σε αντίθεση μετο τι κάνουν οι άνθρωποι&η ψεύτικη θρησκεία.Δες 3w.erotiseisapantiseis.gr

   (4/7) 5) Η Αγία Γραφή δεν μας λέει ότι τα φίδια μιλούνε αλλά ότι ο διάβολος μιλούσε μέσα από το φίδι. Συγκεκριμένα τον ξαναβλέπουμε τον διάβολο στην Αποκάλυψη 20:2-3 [2 Και επίασε τον δράκοντα, τον όφιν τον αρχαίον, όστις είναι Διάβολος και Σατανάς, και έδεσεν αυτόν χίλια έτη, 3 και έρριψεν αυτόν εις την άβυσσον και έκλεισεν αυτόν και εσφράγισεν επάνω αυτού, διά να μη πλανήση τα έθνη πλέον, εωσού πληρωθώσι τα χίλια έτη· και μετά ταύτα πρέπει να λυθή ολίγον καιρόν.]

   6) Το πρόβλημα δεν ήταν ότι φάγανε τον απαγορευμένο καρπό (σίγουρα δεν ήταν μήλο, το μήλο είναι νόστιμο και ευλογημένο φρούτο) αλλά ότι παρακούσανε το Θεό. Ο Θεός έφτιαξε τον παράδεισο τέλειο αλλά ο άνθρωπος έπρεπε να μείνει στον παράδεισο με την θέληση του αλλιώς ακόμα και αυτός ο παράδεισος θα ήταν φυλακή γι αυτόν. Ο απαγορευμένος καρπός ήταν η πόρτα εξόδου από τον παράδεισο. Το πρώτο ζευγάρι προτίμησε να πιστέψει στα ψέματα του σατανά από το να υπακούσει τον Θεό που δεν λέει ποτέ ψέματα . Τα αποτελέσματα τα πληρώνει ακόμα και σήμερα το ανθρώπινο γένος γιατί όλοι είμαστε απόγονοι του Αδάμ και της Εύας. Το ερώτημα είναι αν εσύ ήσουν στην θέση του Αδάμ θα κρατούσες την ακεραιότητα σου και θα έμενες πιστός στις εντολές του Θεού; Δεν νομίζω μιας και η καθημερινή αμαρτία του ανθρώπου αποδεικνύει ότι ο άνθρωπος ακόμα και σήμερα προτιμά να πιστεύει στα ψέματα και να επιλέγει την αμαρτία από το να πιστεύει στον Ιησού Χριστό και να ζει σε αγιότητα και δικαιοσύνη Θεού.

  8. avatar Ας δούμε τι λέει ο αλάθητος Λόγος του Θεού,η Αγία Γραφή,γι’αυτό το θέμα σε αντίθεση μετο τι κάνουν οι άνθρωποι&η ψεύτικη θρησκεία.Δες 3w.erotiseisapantiseis.gr

   (5/7)Ευτυχώς για εμάς ο Ιησούς Χριστός ήρθε να σώσει τους αμαρτωλούς και όχι να τους καταδικάσει και μέσα από την θυσία Του μπορούμε να σωθούμε όλοι.
   Μας λέει σχετικά ο Λόγος του Θεού [15 Πιστός ο λόγος και πάσης αποδοχής άξιος, ότι ο Ιησούς Χριστός ήλθεν εις τον κόσμον διά να σώση τους αμαρτωλούς, των οποίων πρώτος είμαι εγώ· 16 αλλά διά τούτο ηλεήθην, διά να δείξη ο Ιησούς Χριστός εις εμέ πρώτον την πάσαν μακροθυμίαν, εις παράδειγμα των μελλόντων να πιστεύωσιν εις αυτόν εις ζωήν αιώνιον.] Α’ Τιμοθέου 1:15-16.

   7) Τι σχέδιο του Θεού ήταν μέσα από έναν άνθρωπο και ένα ζευγάρι να γεμίσει η γη με ανθρώπους. Μέσα στο σχέδιο του λοιπόν ήταν αυτό να γίνει μέσα από τα παιδιά του Αδάμ και της Εύας. Επομένως δεν ήταν αμαρτία ούτε το είχε απαγορέψει ο Θεός (ώστε να είναι παράνομο ή αμαρτία) το να παντρεύονται τα αδέλφια μεταξύ τους.
   Όμως ο Θεός έκρινε κάποια στιγμή και εφόσον η γη είχε γεμίσει σε ικανοποιητικό βαθμό με ανθρώπους είναι καλύτερο να μην παντρεύονται πια τα αδέλφια μεταξύ τους. Υπάρχει μάλιστα σχετική εντολή στο Λευιτικό 18:6 και κάτω,
   Το ότι έπρεπε να παντρεύονται τα αδέλφια μεταξύ τους στην αρχή της δημιουργίας ήταν το αρχικό σχέδιο του Θεού και έτσι έπρεπε να γίνει (αλλιώς ο Θεός θα έπρεπε να φτιάξει πολλούς ανθρώπους από χώμα).
   Το ότι όλοι οι άνθρωποι της γης καταγόμαστε από αυτόν τον πρώτο άνδρα τον Αδάμ και την γυναικά του την Εύα αυτό έχει και έναν άλλο συμβολισμό. Ο Θεός ήθελε να είμαστε και να αισθανόμαστε όλοι οι άνθρωποι αδέλφια μεταξύ μας.

  9. avatar Ας δούμε τι λέει ο αλάθητος Λόγος του Θεού,η Αγία Γραφή,γι’αυτό το θέμα σε αντίθεση μετο τι κάνουν οι άνθρωποι&η ψεύτικη θρησκεία.Δες 3w.erotiseisapantiseis.gr

   (6/7)Η αμαρτία κατέστρεψε αυτήν την αδελφική σχέση. Όμως όσοι μετανοούν και πιστεύουν στον Ιησού Χριστό αυτή η ωραία σχέση αποκαθίσταται γι αυτό και όσοι άνθρωποι έχουν πιστέψει στον Ιησού χριστό και έχουν λάβει το Άγιο Πνεύμα ο Θεός γι αυτούς γίνεται «Ουράνιος Πατέρας» και όλοι οι πιστοί γίνονται τα πνευματικά του αδέλφια. Τα Λόγια του Ιησού Χριστού μας αναδεικνύουν αυτήν την όμορφη αλήθεια και την νέα πραγματικότητα για όλους τους αληθινούς χριστιανούς [8 σεις όμως μη ονομασθείτε Ραββί· διότι εις είναι ο καθηγητής σας, ο Χριστός· πάντες δε σεις αδελφοί είσθε.] Ματθαίος 23:2

   Η Αγία Γραφή επειδή είναι θεόπνευστη και ο Θεός που την έγραψε ήξερε ότι οι άνθρωποι θα έχουν πολλές απορίες για διάφορα θέματα φρόντισε οι απαντήσεις αυτές να είναι γραμμένες μέσα στην Αγία Γραφή ώστε όλοι οι ειλικρινείς άνθρωποι μελετώντας την να βρουν την αλήθεια. Το πρόβλημα είναι ότι πολλοί άνθρωποι δεν την έχουν μελετήσει ούτε μία φορά στην ζωή τους.
   Ένα άλλο πρόβλημα είναι ότι οι μισθωτοί των διάφορων θρησκειών δεν ενθαρρύνουν τους ανθρώπους να διαβάζουν την Αγία Γραφή αλλά φλομώνουν τους ανθρώπους στο ψέμα και στις ψεύτικες θρησκευτικές τελετές για να ζουν οι άνθρωποι σε άγνοια και πνευματικό σκοτάδι και μετά να κάνουν στους ανθρώπους ότι θέλουν.

  10. avatar Ας δούμε τι λέει ο αλάθητος Λόγος του Θεού,η Αγία Γραφή,γι’αυτό το θέμα σε αντίθεση μετο τι κάνουν οι άνθρωποι&η ψεύτικη θρησκεία.Δες 3w.erotiseisapantiseis.gr

   (7/7) Η Αγία Γραφή έχει απαντήσεις που ικανοποιούν την ψυχή του ερευνητή και λογικά σκεπτόμενου ανθρώπου που είναι αρκετά ειλικρινής και ταπεινός ώστε να μάθει. Αν όμως κάποιος δεν θέλει να μάθει και ψάχνει αφορμές για να δικαιολογήσει την απιστία του , τότε δεν θα πιστέψει ποτέ αλλά σε αυτήν την περίπτωση δεν φταίει η Αγία Γραφή αλλά η πονηρή και αμαρτωλή καρδιά του ανθρώπου.

   Όμως τα Λόγια του Ιησού Χριστού μας λένε την αλήθεια [Απεκρίθη ο Ιησούς· Συ λέγεις ότι βασιλεύς είμαι εγώ. Εγώ διά τούτο εγεννήθην και διά τούτο ήλθον εις τον κόσμον, διά να μαρτυρήσω εις την αλήθειαν. Πας όστις είναι εκ της αληθείας ακούει την φωνήν μου.] Ιωάννης 18:37 και [17 Εάν τις θέλει να κάμει το θέλημα αυτού, θέλει γνωρίσει περί της διδαχής, αν ήναι εκ του Θεού ή αν εγώ λαλώ απ\' εαυτού.] Ιωάννη 7:17.
   Ελπίζω και εύχομαι και εσύ να είσαι στους ανθρώπους που θέλουν να κάνουν το θέλημα του Αγίου Θεού της Αγίας Γραφής στην ζωή της. Αν είσαι ένας τέτοιος άνθρωπος ο ίδιος ο Θεός θα έρθει να σε φωτίσει πνευματικά , για να μην ζεις μέσα στο πνευματικό σκοτάδι αλλά να ζεις στην αλήθεια και να έχεις το φως της ζωής ( δες Ιωάννη 8:12)

 12. avatar Δες 3w.erotiseisapantiseis.gr Μόνο ο Ιησούς, μπορεί να συγχωρέσει,σώσει+να δώσει αιώνια ζωή,διότι αναστήθηκε!Κατά Ιωάννη 3:16!Διάβαζε την Καινή Διαθήκη!

  (1/6) Κάποιοι πιστεύουν πως το σύμπαν ξεκίνησε από μία τυχαία έκρηξη (big bang) και πως αυτό έχει αποδειχθεί. Αυτό είναι το πρώτο λογικό λάθος που μπορεί να κάνει κάποιος και αν το πιστεύει αυτό τότε θα οδηγηθεί και σε άλλα λογικά και πνευματικά λάθη, όπως γιατί γεννήθηκε και υπάρχει ο ίδιος στην γη; Που πάει ο άνθρωπος μετά το θάνατο; Και αν υπάρχει μετά από εδώ κάποιος τόπος όπου οι άνθρωποι θα θυμούνται αυτήν την ζωή και θα απολαμβάνουν ή αντίστοιχα θα τιμωρούνται για τις ηθικές επιλογές που έκαναν σε αυτήν την ζωή;
  Αν κάποιος πιστεύει ότι υπάρχουν αποδείξεις για το ότι όλα έγιναν τυχαία τότε θα τον παρακαλέσω να μας δώσει μια σύντομη περιγραφή των αποδείξεων που έχει ; Και αν είναι σίγουρο αυτό που μας λέει ; Και να μας πει αν συμφωνούν όλοι οι «επιστήμονες» με αυτές τις ¨αποδείξεις¨; Ποιοι ακριβώς επιστήμονες το απέδειξαν και το πιστεύουν αυτό που μας λέει ; Πολλοί άνθρωποι πετάνε πυροτεχνήματα στον αέρα για να εντυπωσιάσουν χωρίς όμως να έχουν ούτε μια χειροπιαστή απόδειξη. Επίσης πολλοί άνθρωποι πιστεύουν οτιδήποτε θεωρία ακούσουν αρκεί να μην περιλαμβάνει τον Θεό της Αγίας Γραφής στην δημιουργία του κόσμου.

  1. avatar Θεσπέσιος

   Έτσι μπράβο. Το βιολί σου εσύ. Μόλις απόδειξες το τι είσαι και να μη το παίζεις κακομηρούλης και ότι σε αδίκησα, καλέ το παιδί. Έρχεσαι στο ΝΒ να κάνεις κατήχηση, προσηλυτισμό και προπαγάνδα.
   ΟΥΣΤ ΡΕ!

   1. avatar Ας δούμε τι λέει ο αλάθητος Λόγος του Θεού,η Αγία Γραφή,γι’αυτό το θέμα σε αντίθεση μετο τι κάνουν οι άνθρωποι&η ψεύτικη θρησκεία.Δες 3w.erotiseisapantiseis.gr

    (1/3)Ίσως εσένα δεν σε ενδιαφέρει η αλήθεια και αν αυτά που πιστεύεις είναι η πραγματικότητα ούτε να σε νοιάζει αν η ζωή που κάνεις αρέσει και δοξάζει Αυτόν που σε δημιούργησε από αγάπη ή όχι αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν ενδιαφέρει πολλούς άλλους που διαβάζουν αυτό το σάιτ.
    Εγώ για παράδειγμα σαν έφηβος δεν πίστευα ότι υπάρχει Θεός, δήλωνα άθεος και σαν άθεος προσπαθούσα να κάνω και να απολαύσω όσα περισσότερα πράγματα μπορούσα χωρίς να με ενδιαφέρει αν ο τρόπος ζωής μου είναι ηθικός ή όχι , αν αυτά που κάνω είναι αμαρτία ή όχι. Όταν όμως διάβασα για πρώτη φορά την Καινή Διαθήκη σε ηλικία 19 ετών κατάλαβα πόσο μεγάλος αμαρτωλός είμαι και πως αν συνεχίσω την ίδια ζωή μια μέρα θα πάω κατευθείαν στην κόλαση. Ευχαριστώ όμως τον Ιησού Χριστό που ήρθε και σταυρώθηκε για να μην πάω εγώ αλλά και να μην πάει και κανένας μας στην κόλαση, πλήρωσε ο άγιος και αναμάρτητος Υιός του Θεού για τις αμαρτίες όλων μας. Η αμαρτία να ξέρεις είναι όπως το δηλητήριο του φιδιού που κυλάει στο αίμα σου. Όλους μας έχει ¨δαγκώσει¨ ο διάβολος για αυτό και καθημερινά ο άνθρωπος αμαρτάνει. Δεν ξέρεις πότε θα φτάσει στην καρδιά σου και εκεί θα τελειώσουν όλα για εσένα. Ο Ιησούς όμως ήρθε να μας προσφέρει το αντίδοτο για να σωθούμε. Αν πιστέψουμε ότι Αυτός , ο Ιησούς Χριστός , ο Υιός του Θεού του Ζώντος, πλήρωσε για τις αμαρτίες μας και αναστήθηκε οι αμαρτίες μας όλες συγχωρούνται (αφού ο Ιησούς Χριστός πλήρωσε για αυτές , δες και Ιωάννη 19:30) και μια νέα ζωή αρχίζει για εμάς.

   2. avatar Ας δούμε τι λέει ο αλάθητος Λόγος του Θεού,η Αγία Γραφή,γι’αυτό το θέμα σε αντίθεση μετο τι κάνουν οι άνθρωποι&η ψεύτικη θρησκεία.Δες 3w.erotiseisapantiseis.gr

    (2/3)Αν όμως δεν μετανοήσουμε , ούτε δεχτούμε τον δώρο του Ιησού Χριστού οι αμαρτίες που κάναμε παραμένουν επάνω μας και μια μέρα θα τις βρούμε μπροστά μας. Ο Ιησούς σου δίνει το αντίδοτο αλλά είναι δική σου ελευθερία και δική σου ευθύνη να το πάρεις . Αν δεν το πάρεις τότε μάντεψε ποιος θα χάσει; Ποιος θα ζημιωθεί; Και ποιος θα περάσει την αιωνιότητα μακριά από Αυτόν που τον αγάπησε και σταυρώθηκε για την σωτηρία του αλλά αντίθετα θα περάσει μια αιωνιότητα με τον πατέρα του ψεύδους που μας μισεί και με τα ψέματα και τις μεθοδικές του αλλά και την απάτη της αμαρτίας θέλει να παρασύρει τον καθένα μας στην αιώνια κόλαση μαζί του. Με την ζωή που κάνεις με ποιον νομίζεις ότι θα είσαι στην αιωνιότητα ; Και μετά προβληματίσου με ποιον θα ήθελες να περάσεις την αιωνιότητα σου και κάνε από τώρα την κατάλληλη επιλογή.

   3. avatar Ας δούμε τι λέει ο αλάθητος Λόγος του Θεού,η Αγία Γραφή,γι’αυτό το θέμα σε αντίθεση μετο τι κάνουν οι άνθρωποι&η ψεύτικη θρησκεία.Δες 3w.erotiseisapantiseis.gr

    (3/3)Αυτά που γραφώ τα γραφώ για όλους εκείνους που δεν συμβιβάζονται με το ψέμα και την υποκρισία των ανθρώπων και που ψάχνουν στη ζωή τους. Που ψάχνουν για αλήθεια, δικαιοσύνη, αγάπη, ελευθερία, ειλικρίνεια, καλοσύνη, Φιλαδέλφεια, σεβασμό αξιοπρέπεια και θέλω να τους πω πως όλα αυτά και ακόμα περισσότερα Θάτα βρουν στον Ιησού Χριστό που αναστήθηκε και είναι ζωντανός εις τους αιώνες και στον Λόγο Του την Καινή Διαθήκη και όχι στις θρησκείες των ανθρώπων ούτε βέβαια στις αναπόδεικτες θεωρίες των διάφορων επιστημόνων που σήμερα υπάρχουν και αύριο θα έχουν πεθάνει γιατί είναι άνθρωποι και είναι περιορισμένοι στο χρόνο αλλά και ελλείπεις σε γνώση.
    Ο Ιησούς προσκαλεί τον κάθε ειλικρινή άνθρωπο με τα εξής λόγια [16 Εγώ, ο Ιησούς, έστειλα τον άγγελό μου για να δώσει σε σας μαρτυρία γι\' αυτά, στις εκκλησίες· εγώ είμαι η ρίζα και το γένος τού Δαβίδ, το αστέρι, το λαμπερό και πρωινό. 17 Και το Πνεύμα και η νύφη λένε: Έλα, και όποιος ακούει, ας πει: Έλα· και όποιος διψάει, ας έρθει· και όποιος θέλει, ας παίρνει δωρεάν το νερό τής ζωής.] Αποκάλυψη 22:16-17.

 13. avatar Δες 3w.erotiseisapantiseis.gr Μόνο ο Ιησούς, μπορεί να συγχωρέσει,σώσει+να δώσει αιώνια ζωή,διότι αναστήθηκε!Κατά Ιωάννη 3:16!Διάβαζε την Καινή Διαθήκη!

  (2/6)Το να λες ότι όλα έγιναν από μόνα τους και στην τύχη (θεωρία του Bing Bing) είναι μια πολύ βολική θεωρία αν θέλεις να αποφύγεις τις ηθικές σου ευθύνες και αν δεν θέλεις μια μέρα να σταθείς μπροστά στον Δημιουργό σου και να λογοδοτήσεις για κάθε σου πράξη, κρυφή ή φανερή αλλά αυτό δεν απαντά σε όλες τις ερωτήσεις. Πχ που βρέθηκε η πρώτη ύλη για να γίνει η μεγάλη έκρηξη; Γιατί μετά την έκρηξη δημιουργήθηκε ηλιακό σύστημα και γαλαξίες και δεν διασκορπίστηκαν οι πλανήτες προς όλες τις κατευθύνσεις και άτακτα όπως θα περιμέναμε μετά από μια τόσο μεγάλη έκρηξη και τις τρομακτικές δυνάμεις που πυροδότησαν την μεγάλη έκρηξη ; Γιατί υπάρχουν φυσικοί νόμοι που διέπουν την ζωή και το σύμπαν και αν οι φυσικοί νόμοι δημιουργήθηκαν και αυτοί από μόνοι τους, έγιναν μετά την έκρηξη και άρα την δημιουργία του σύμπαντος ή προϋπήρχαν αυτής ; Γιατί η γη είναι ο μόνος πλανήτης που έχει αυτά τα κρίσιμα χαρακτηριστικά που μπορεί να φιλοξενήσει ζωή;

  Γιατί δεν έχουν όλοι οι πλανήτες ή και άλλοι πλανήτες τα ίδια χαρακτηριστικά αφού όλοι οι πλανήτες προέρχονται από την ίδια μαγιά και την ίδια μεγάλη έκρηξη; Γιατί η γη κάνει 3 κινήσεις ταυτόχρονα (πράγμα που την κάνει κατοικήσιμη και στα δύο ημισφαίρια της) ενώ οι άλλοι πλανήτες κάνουν μόνο 2 κινήσεις πχ η σελήνη ;

  1. avatar Μπράβο!!!

   Μια ερώτηση να σου κάνω μόνο;
   μήπως είσαι ιαχωβας;

   1. avatar Ας δούμε τι λέει ο αλάθητος Λόγος του Θεού,η Αγία Γραφή,γι’αυτό το θέμα σε αντίθεση μετο τι κάνουν οι άνθρωποι&η ψεύτικη θρησκεία.Δες 3w.erotiseisapantiseis.gr

    Όσον αφορά το τι ακριβώς πιστεύω έχω ήδη απαντήσει σε αυτό το ερώτημα και θα το δεις αν πας πιο κάτω που απαντώ σε κάποιον που με ρώτησε με το όνομα του βεελζεβουλινι.

   2. avatar Ας δούμε τι λέει ο αλάθητος Λόγος του Θεού,η Αγία Γραφή,γι’αυτό το θέμα σε αντίθεση μετο τι κάνουν οι άνθρωποι&η ψεύτικη θρησκεία.Δες 3w.erotiseisapantiseis.gr

    (1/2)Ευχαριστώ που ρωτάς για να διευκρινιστούν μερικές αλήθειες. Η γνώμη μου για τους
    ψευδο-μάρτυρες του Ιεχωβά (στους οποίους αναφέρθηκες και δεν θέλω να έχω καμία σχέση με αυτούς), είναι ότι διαστρεβλώνουν και παραποιούν πολλά από τα λόγια του Ιησού Χριστού και κάνουν άλλα πράγματα από αυτά που ζήτησε ο Ιησούς Χριστός από τους αληθινού μαθητές Του, για μένα ή οργάνωση των μαρτύρων του Ιεχωβά είναι μια επικίνδυνη θρησκευτική ομάδα που παροδηγεί και παραπληροφορεί τα μέλη της και έχει κάνει όλα τα ανυποψίαστα θύματα της να αφιερώνουν χιλιάδες ώρες για να διανέμουν τα περιοδικά και τα βιβλία της οργάνωσης νομίζοντας ότι κάνουν το έργο του Θεού.
    Βέβαια τα περισσότερα θύματα αυτής της οργάνωσης δεν έχουν αντιληφθεί τα ψέματα που τους σερβίρει η οργάνωση [ σχετικά με το ποιος ακριβώς ήταν και είναι ο Ιησούς Χριστός αλλά και πως θέλει ο Θεός που εμείς οι αληθινοί χριστιανοί τον αποκαλούμε ¨Πατερά¨] και προσπαθούν ειλικρινά να κάνουν το σωστό. Από αυτήν την άποψη οι άνθρωποι αυτοί πιστεύουν στο Θεό που τους παρουσιάζει η παμπόνηρη οργάνωση και προσπαθούν να ζήσουν μια ηθική ζωή.
    Γι αυτό και η ζωή των μελών της οργάνωσης είναι πολύ καλύτερη και πολύ πιο ηθική από κάποιον που νομίζει ότι είναι χριστιανός επειδή τον νηπιοβάπτισαν και ο ίδιος ποτέ δεν έχει διαβάσει την Αγία Γραφή για να μάθει ποιος είναι Ο Θεός και τι ακριβώς έχει κάνει ο Ιησούς Χριστός για την σωτήρια του και για να έχει αιωνία ζωή.

   3. avatar Ας δούμε τι λέει ο αλάθητος Λόγος του Θεού,η Αγία Γραφή,γι’αυτό το θέμα σε αντίθεση μετο τι κάνουν οι άνθρωποι&η ψεύτικη θρησκεία.Δες 3w.erotiseisapantiseis.gr

    (2/2)Στην πραγματικότητα η οργάνωση των ¨μαρτύρων του Ιεχωβά¨ είναι μια θρησκευτική και εμπορική επιχείρηση που προσπαθεί να παραπλανήσει και να κάνει οπαδούς (τους οποίου μετά καταπιέζει και εκμεταλλεύεται χρησιμοποιώντας διάφορα ψυχολογικά τεχνάσματα) και το καταφέρνει πολύ καλά ιδιαίτερα με αυτούς που δεν διαβάζουν οι ίδιοι τον Λόγο του Θεού και δεν καταλαβαίνουν τις βασικές αλήθειες τις οποίες μας δίδαξε ο Ιησούς Χριστός που είναι αναστημένος και είναι Κύριος και Θεός μου, Σωτήρας και Βασιλιάς μου και μια μέρα θα ξαναρθεί για να κρίνει με δικαιοσύνη όλους τους ανθρώπους όπως ακριβώς μας λέει μέσα στην Αγία Γραφή.

 14. avatar Δες 3w.erotiseisapantiseis.gr Μόνο ο Ιησούς, μπορεί να συγχωρέσει,σώσει+να δώσει αιώνια ζωή,διότι αναστήθηκε!Κατά Ιωάννη 3:16!Διάβαζε την Καινή Διαθήκη!

  (3/6)Αν απαντήσεις με πειστικά επιχειρήματα και επιστημονικές αποδείξεις σε αυτά τα ερωτήματα εσύ ή οποιοσδήποτε άλλος τότε να πάρουμε στα σοβαρά και την θεωρία της μεγάλης έκρηξης αλλά και το ότι η ζωή δημιουργήθηκε με τυχαίες ηλεκτρικές εκκενώσεις και εξελίχθηκε στην τελειότητα που βλέπουμε σήμερα επειδή το ήθελε η ¨φύση¨. Τελικά οι άνθρωποι φτάνουν να κάνουν την άψυχη φύση θεό τους που σκέφτεται, επιλέγει, αποφασίζει, αλλάζει την φύση των πράγματών και τα δημιουργεί τέλεια έτσι αυτόματα και ικανοποιεί αυτό τους ανθρώπους αλλά αν ακούσουν ότι ένα ανώτερο Ων από εμάς (που μας αποκαλύφθηκε ως ο Θεός – Δημιουργός) που είναι άγιο, ηθικό και παντοδύναμο σκέφτηκε και δημιούργησε τον κόσμο όπως τον ήθελε δεν τους αρέσει επειδή δεν θέλουν να είναι ηθικά και πνευματικά υπόλογοι σε αυτόν τον Θεό. Όμως τέτοια συμπεριφορά θυμίζει την στρουθοκάμηλο που κρύβει το κεφάλι της μέσα στην άμμο και νομίζει πως επειδή δεν βλέπει αυτή τους κυνηγούς δεν θα την δουν και αυτοί. Έτσι και οι μη πιστοί άνθρωποι νομίζουν ότι επειδή αγνοούν ή δεν πιστεύουν στον Θεό (της Αγίας Γραφής) δεν θα χρειαστεί να Τον αντιμετωπίσουν και ποτέ την ημέρα της κρίσεως.

  Όμως είπε ο Ιησούς Χριστός με την ειλικρίνεια και την εξουσία που μιλούσε πάντα [28 Μη θαυμάζετε γι\' αυτό· επειδή, έρχεται ώρα, κατά την οποία, όλοι εκείνοι που είναι μέσα στα μνήματα, θα ακούσουν τη φωνή του· 29 και θα βγουν έξω εκείνοι που έπραξαν τα αγαθά, σε ανάσταση ζωής· εκείνοι δε που έπραξαν τα φαύλα, σε ανάσταση κρίσης] .

 15. avatar Δες 3w.erotiseisapantiseis.gr Μόνο ο Ιησούς, μπορεί να συγχωρέσει,σώσει+να δώσει αιώνια ζωή,διότι αναστήθηκε!Κατά Ιωάννη 3:16!Διάβαζε την Καινή Διαθήκη!

  (4/6)Είναι δικαίωμα σου να μην πιστεύεις στον Ιησού Χριστό και στην ανάσταση Του, όμως το να αγνοείς μια πραγματικότητα , όπως ότι υπάρχει ο Θεός της Αγίας Γραφής που δημιούργησε το σύμπαν και μια μέρα θα αναστηθείς και εσύ προσωπικά και θα σταθείς ενώπιων Του για να λάβεις αυτό που έπραξες και αυτό που σου αξίζει, αυτό ούτε σοφό είναι ούτε επιστημονικό και βέβαια δεν είναι ούτε και το αιώνιο συμφέρον σου. Σοφός άνθρωπος είναι αυτός που μπορεί να βγάζει τα σωστά συμπεράσματα από αυτά που βλέπει γύρω του και να προετοιμάζεται κατάλληλα.
  Το πρόβλημα με την ύπαρξη του Θεού δεν είναι ότι δεν υπάρχουν αποδείξεις και λογικά επιχειρήματα που να αποδεικνύουν την ύπαρξη του Θεού αλλά ότι ο άνθρωπος είναι πορωμένος με την αμαρτία που κάνει και του αρέσει και δεν θέλει να την εγκαταλείψει αλλά και γιατί ο άνθρωπος είναι προκατειλημμένος εναντίων του αληθινού Θεού της Αγίας Γραφής. Αυτή η προκατάληψη μπορεί να προέρχεται είτε από άγνοια για το ποιος είναι ο αληθινός Θεός και τι έκανε για εμάς και την σωτηρία μας, είτε γιατί κάποιοι υποτίθεται επιστήμονες τον έχουν πείσει με το κύρος του επιστήμονα ότι είναι αποδεδειγμένο ότι δεν υπάρχει ο Θεός είτε γιατί οι περισσότεροι άνθρωποι έχουν γνωρίζει ανθρώπους της θρησκείας που είναι πονηροί, γεμάτοι κακία, αγαπούν το χρήμα και την δόξα , εκμεταλλεύονται τους συνανθρώπους τους, κάνουν πολέμους και ταυτόχρονα παριστάνουν τους ευσεβείς και τους καλούς χριστιανούς. Όμως τέτοιους ανθρώπους ο Ιησούς Χριστός τους αποκάλεσε υποκριτές και φαρισαίους

 16. avatar Δες 3w.erotiseisapantiseis.gr Μόνο ο Ιησούς, μπορεί να συγχωρέσει,σώσει+να δώσει αιώνια ζωή,διότι αναστήθηκε!Κατά Ιωάννη 3:16!Διάβαζε την Καινή Διαθήκη!

  (5/6)Όμως τέτοιους ανθρώπους ο Ιησούς Χριστός τους αποκάλεσε υποκριτές και φαρισαίους και σε καμία περίπτωση οι υποκριτές δεν εκπροσωπούν τον Ιησού Χριστό και τον Θεό της Αγίας Γραφής.
  Θα κλείσω με ένα διάλογο που είχε ο Αυγουστίνος (4ος αιώνας μΧ) με έναν ειδωλολάτρη της εποχής του. Είπε ο ειδωλολάτρης στον Αυγουστίνο [ Αυγουστίνε δείξε μου τον Θεό σου; Εγώ σου δείχνω τους δικούς μου θεούς που είναι η γη, τα δέντρα, ο ήλιος. Που είναι ο δικός σου Θεός;] Και ο Αυγουστίνος γράφει [ δεν του απάντησα. Όχι γιατί δεν είχα τι να του πω , αλλά διότι το θεώρησα ανώφελο και ότι ο άλλος δεν θα καταλάβαινε τι θα του έλεγα αφού έφτασε στο σημείο να θεωρεί σαν θεούς του την γη, τα δέντρα και τον ήλιο].

  Δυστυχώς αυτό συμβαίνει και σήμερα. Η Αγία Γραφή τοπ περιγράφει αυτό με τα εξής λόγια [19 Επειδή, ό,τι μπορεί να γίνει γνωστό για τον Θεό, είναι φανερό μέσα τους· για τον λόγο ότι, ο Θεός το φανέρωσε σ\' αυτούς. 20 Δεδομένου ότι, τα αόρατα αυτού βλέπονται φανερά από την εποχή τής κτίσης τού κόσμου, καθώς νοούνται διαμέσου των δημιουργημάτων του, και η αιώνια δύναμή του και η θεότητα, ώστε αυτοί να είναι αναπολόγητοι.

  21 Επειδή, ενώ γνώρισαν τον Θεό, δεν τον δόξασαν ως Θεό, ούτε τον ευχαρίστησαν· αλλά, μέσα στους μάταιους συλλογισμούς τους, αναζήτησαν μάταια πράγματα, και σκοτίστηκε η ασύνετη καρδιά τους. 22 Ενώ έλεγαν ότι είναι σοφοί, έγιναν μωροί. 23 Και άλλαξαν τη δόξα τού άφθαρτου Θεού σε ομοίωμα εικόνας φθαρτού ανθρώπου, και πουλιών και τετράποδων και ερπετών.

 17. avatar Δες 3w.erotiseisapantiseis.gr Μόνο ο Ιησούς, μπορεί να συγχωρέσει,σώσει+να δώσει αιώνια ζωή,διότι αναστήθηκε!Κατά Ιωάννη 3:16!Διάβαζε την Καινή Διαθήκη!

  (6/6) 24 Γι\' αυτό και ο Θεός τούς παρέδωσε σε ακαθαρσία, διαμέσου των επιθυμιών των καρδιών τους, ώστε να ατιμάζονται τα σώματά τους αναμεταξύ τους.
  25 Οι οποίοι αντικατέστησαν την αλήθεια τού Θεού με το ψέμα, και απέδωσαν σεβασμό και λάτρευσαν την κτίση, παρά εκείνον που την έκτισε, ο οποίος είναι άξιος ευλογίας στους αιώνες. Αμήν.
  26 Γι\' αυτό, ο Θεός τούς παρέδωσε σε πάθη ατιμίας· επειδή, και οι γυναίκες τους αντικατέστησαν τη φυσική χρήση με την αφύσικη· 27 παρόμοια δε και οι άνδρες, αφήνοντας τη φυσική χρήση τής γυναίκας, άναψαν μέσα τους από την επιθυμία τους ο ένας προς τον άλλον, κάνοντας την ασχημοσύνη, αρσενικοί σε αρσενικούς, και απολαμβάνοντας στον εαυτό τους την πρέπουσα αντιμισθία τής πλάνης τους.
  28 Και καθώς αποδοκίμασαν το να έχουν επίγνωση του Θεού, ο Θεός τούς παρέδωσε σε αδόκιμον νου, ώστε να κάνουν εκείνα που δεν πρέπει· 29 επειδή, είναι γεμάτοι από κάθε αδικία, πορνεία, πονηρία, πλεονεξία, κακία· είναι γεμάτοι από φθόνο, φόνο, φιλονικία, δόλο, κακοήθεια· 30 ψιθυριστές, κατάλαλοι, με μίσος για τον Θεό, υβριστές, υπερήφανοι, αλαζόνες, εφευρετές κακών, απειθείς στους γονείς, 31 χωρίς σύνεση, παραβάτες συμφωνιών, άσπλαχνοι, ασυμφιλίωτοι, ανελεήμονες· 32 οι οποίοι, ενώ γνωρίζουν τη δικαιοσύνη τού Θεού, ότι εκείνοι που πράττουν τέτοιου είδους πράγματα είναι άξιοι θανάτου, όχι μονάχα τα πράττουν, αλλά και επιδοκιμάζουν με ευχαρίστηση εκείνους που τα πράττουν.] Ρωμαίους 1:19-21.

  1. avatar Καλα εσυ γραφεις τιςλαλακιες σου Κατά Δημητριο 6:66

   Οι υοευθυνοι δεν βλεπουν ποσο ......εξυπνος εισαι?

 18. avatar Βιλλ

  Διάβασα κάτι σχόλια. Μάλλον ιαχωβαδες τα γράφουν. Το να πιστεύεις ότι υπάρχει Θεός οκ. Είναι κ ανάγκη. Αλλά το να πιστεύεις ότι αυτός είναι ο Χριστός ή ο Βούδας ή ο Μωάμεθ ή δε ξέρω ποιος άλλος και να προσπαθείς με αυθαίρετα πορίσματα του κώλου να τα επιβάλεις και στους άλλους είναι απαράδεκτο. Είμαστε το θρήσκευμα που είμαστε γιατί ήταν κ οι γονείς μας. Δεν το επιλέξαμε. Και όλη αυτή η φσνατιλα έχει κάνει κακό στην ανθρωπότητα. εγώ το μόνο που ξέρω είναι ότι αν υπάρχει Θεός δεν τον νοιάζει το τι πιστεύει ο καθένας. Κρίνει μόνο το πώς φερομαστε σε ότι μας περιβάλει.συνεπως κοιτάτε όλοι να φέρεστε έντιμα κ σωστά κ αφήστε τα τα άλλα. Το αν υπάρχει Θεός σας μάρανε.

  1. avatar Ας δούμε τι λέει ο αλάθητος Λόγος του Θεού,η Αγία Γραφή,γι’αυτό το θέμα σε αντίθεση μετο τι κάνουν οι άνθρωποι&η ψεύτικη θρησκεία.Δες 3w.erotiseisapantiseis.gr

   (1/6)Βιλλ αν μιλάς για εμένα είμαι συνειδητός Χριστιανός και πιστεύω σε κάθε Λόγο του Ιησού Χριστού και της Αγίας Γραφή και πιστεύω πως όλα θ αινούν όπως ακριβώς τα έχει πει και προφητέψει ο Ιησούς Χριστός . Στην ζωή μου θέλω μόνο να εκτελώ το θέλημα του Ιησού Χριστού του Κυρίου, Θεού και Σωτήρα μου, τίποτα λιγότερο και τίποτα περισσότερο. Οι δε ψευδομάρτυρες του Ιεχωβά (στους οποίους αναφέρθηκες και δεν θέλω να έχω καμία σχέση με αυτούς), διαστρεβλώνουν και παραποιούν πολλά από τα αλόγα του Ιησού Χριστού και κάνουν άλλα πράγματα από αυτά που ζήτησε ο Ιησούς Χριστός από τους αληθινού μαθητές Του, για μένα ή οργάνωση των μαρτύρων του Ιεχωβά είναι μια επικίνδυνη θρησκευτική ομάδα που παροδηγεί και παραπληροφορεί τα μέλη της και έχει κάνει όλα τα ανυποψίαστα θύματα της να αφιερώνουν χιλιάδες ώρες για να διανέμουν τα περιοδικά και τα βιβλία της οργάνωσης νομίζοντας ότι κάνουν το έργο του Θεού.
   Όμως θέλω να σε ρωτήσω το εξής . Τι γνώμη έχεις για τα εξής Λόγια του Ιησού Χριστού που θα τα βρεις γραμμένα στο Ιωάννη Ευαγγέλιο 14:6 [ 6 Ο Ιησούς λέει σ\' αυτόν: Εγώ είμαι ο δρόμος, και η αλήθεια, και η ζωή· κανένας δεν έρχεται στον Πατέρα, παρά μόνον διαμέσου εμού] Ο Ιησούς δεν λέει ότι είναι ένας από τους πολλούς δρόμους που οδηγούν στον Θεό ,αλλά ότι είναι ο δρόμος και μάλιστα ο μόνος δρόμος. Ο Ιησούς δεν λέει ότι μας λέει την αλήθεια αλλά ότι ο ίδιος είναι η αλήθεια.

   1. avatar Βιλλ

    Φίλε δεν τα διαβάζει κανείς όλα αυτά. Κουράζεις. Και δεν με ενδιαφέρει κ τι είσαι. δικαίωμα σου. Όπως διακαιώμα του καθενος να είναι ότι θέλει. Γιατί με τα οοοοολα αυτά που γράφεις δεν δείχνεις να σέβεσαι αυτό το διακαιώμα. Και καταντας εκνευριστικος. Κατάλαβες; Σε.παρακαλω πάρα πολύ μην απαντησεις ξανα σε σχόλια μου.

  2. avatar Ας δούμε τι λέει ο αλάθητος Λόγος του Θεού,η Αγία Γραφή,γι’αυτό το θέμα σε αντίθεση μετο τι κάνουν οι άνθρωποι&η ψεύτικη θρησκεία.Δες 3w.erotiseisapantiseis.gr

   (2/6)Αυτό μόνο ο Δημιουργός μπορεί να το πει γιατί αυτός δημιούργησε το σύμπαν και τους φυσικούς νόμους και άρα μόνο Αυτός μπορεί να ορίσει τι είναι αλήθεια και τι όχι. Επίσης ο Ιησούς είπε ότι είναι η ίδια η ζωή. Αν σήμερα εμείς ζούμε είναι γιατί ο Ιησούς έδωσε την ζωή στον πρώτο άνθρωπο τον Αδάμ και σήμερα ακόμα δίνει ζωή στον καθένα μας.
   Πως λοιπόν εσύ λες ότι δεν το νοιάζει τον Θεό που πιστεύουμε και με ποιοι τρόπο τον λατρεύουμε; Γιατί νομίζεις ήρθε ο Ιησούς Χριστός και σταυρώθηκε για εμάς αν μπορούμε να σωθούμε με το δικό μας τρόπο και με το να πιστεύουμε ότι αρέσει στον καθένα μας; Πως μπορείς να βάζεις στην ιδιά κατηγορία τον Υιό του Θεού , τον Ιησού Χριστό που είναι αναστημένος και ζωντανός εις τους αιώνες με τους διάφορους ψευδοπροφήτες και ιδρυτές θρησκειών που πέθαναν και παραπλάνησαν πολλούς με τα ψέματα τους;
   Αν πιστεύεις ότι ο καθένας μπορεί να σωθεί με τον δικό του τρόπο τότε δεν ξέρεις ότι όλοι είμαστε αμαρτωλοί και ο μόνος που μπορεί να μας σώσει και να μας συγχωρέσει τις αμαρτίες μας είναι ο Ιησούς Χριστός που σταυρώθηκε για την κάθε αμαρτία και για τον κάθε άνθρωπο ξεχωριστά.
   Όμως η σωτηρία και η αιώνια ζωή που προσφέρει δωρεάν ο Ιησούς Χριστός δεν θα γίνει ποτέ δική σου αν νομίζεις ότι δεν την χρειάζεσαι και ότι μπορείς να σωθείς με το ¨δικό σου ¨ τρόπο ή αν θεωρείς ότι ο Ιησούς Χριστός που σταυρώθηκε και αναστήθηκε δεν έκανε και τίποτα σπουδαίο αφού όλες οι θρησκείες λένε πάνω κάτω τα ίδια πράγματα.

  3. avatar Ας δούμε τι λέει ο αλάθητος Λόγος του Θεού,η Αγία Γραφή,γι’αυτό το θέμα σε αντίθεση μετο τι κάνουν οι άνθρωποι&η ψεύτικη θρησκεία.Δες 3w.erotiseisapantiseis.gr

   (3/6)Άκου τι είπε ο απόστολος Παύλος όταν επισκέφτηκε την Αθηνά και μίλησε στον Άρειο Πάγο
   [16 Και ενώ ο Παύλος τούς περίμενε στην Αθήνα, το πνεύμα του παροξυνόταν μέσα του, επειδή έβλεπε την πόλη να είναι γεμάτη από είδωλα. 17 Συνομιλούσε, λοιπόν, στη συναγωγή μαζί με τους Ιουδαίους, και μαζί με τους θεοσεβείς, και στην αγορά κάθε ημέρα με εκείνους που τύχαιναν εκεί.
   18 Μερικοί δε από τους Επικούρειους και τους Στωικούς φιλοσόφους λογομαχούσαν μαζί του· και οι μεν έλεγαν: Τι θέλει τάχα να πει αυτός ο σπερμολόγος; Οι δε άλλοι: Φαίνεται ότι είναι κήρυκας ξένων θεών· επειδή, τους κήρυττε τον Ιησού και την ανάσταση. 19 Και πιάνοντάς τον από το χέρι, τον έφεραν στον Άρειο Πάγο, λέγοντας: Μπορούμε να μάθουμε, ποια είναι αυτή η νέα διδασκαλία, που κηρύττεται από σένα; 20 Επειδή, φέρνεις στις ακοές μας μερικά παράδοξα πράγματα· θέλουμε, λοιπόν, να μάθουμε, τι σημαίνουν αυτά. 21 Όλοι δε οι Αθηναίοι, και οι ξένοι που έμεναν εκεί, σε τίποτε άλλο δεν ευκαιρούσαν, παρά στο να λένε και να ακούν κάτι νεότερο.
   22 Και ο Παύλος, αφού στάθηκε όρθιος, στο μέσον τού Αρείου Πάγου, είπε: Άνδρες Αθηναίοι, σας βλέπω, από κάθε πλευρά, στο έπακρον θεολάτρες. 23 Επειδή, ενώ περνούσα, και πρόσεχα τα σεβάσματά σας, βρήκα και έναν βωμό, στον οποίο υπάρχει η επιγραφή: ΣΤΟΝ ΑΓΝΩΣΤΟ ΘΕΟ. Εκείνον, λοιπόν, που αγνοώντας λατρεύετε, αυτόν εγώ σας κηρύττω. 24 Ο Θεός, που έκανε τον κόσμο και όλα όσα υπάρχουν μέσα σ\' αυτόν, αυτός που είναι Κύριος του ουρανού και της γης, δεν κατοικεί σε χειροποίητους ναούς,

  4. avatar Ας δούμε τι λέει ο αλάθητος Λόγος του Θεού,η Αγία Γραφή,γι’αυτό το θέμα σε αντίθεση μετο τι κάνουν οι άνθρωποι&η ψεύτικη θρησκεία.Δες 3w.erotiseisapantiseis.gr

   (4/6) 24 Ο Θεός, που έκανε τον κόσμο και όλα όσα υπάρχουν μέσα σ\' αυτόν, αυτός που είναι Κύριος του ουρανού και της γης, δεν κατοικεί σε χειροποίητους ναούς, 25 ούτε λατρεύεται από χέρια ανθρώπων, ωσάν να έχει ανάγκη από κάτι, επειδή αυτός δίνει σε όλους ζωή και πνοή και τα πάντα. 26 Και από ένα αίμα έκανε κάθε έθνος ανθρώπων, για να κατοικούν επάνω στο πρόσωπο της γης, και διόρισε τους προδιαταγμένους καιρούς, και τα οροθέσια της κατοικίας τους· 27 για να ζητούν τον Κύριο, ίσως μπορέσουν να τον ψηλαφήσουν και να τον βρουν· αν και δεν είναι μακριά από κάθε έναν από μας ξεχωριστά· 28 για τον λόγο ότι, μέσα σ\' αυτόν ζούμε και κινούμαστε και υπάρχομε· όπως και μερικοί από τους ποιητές σας είπαν: «Επειδή, και δικό του γένος είμαστε». 29 Αφού, λοιπόν, είμαστε γένος τού Θεού, δεν πρέπει να νομίζουμε τον Θεό ότι είναι όμοιος με χρυσάφι ή ασήμι ή πέτρα, χαραγμένα με τέχνη και επινόηση ανθρώπου. 30 Παραβλέποντας, λοιπόν, ο Θεός τούς καιρούς τής άγνοιας, παραγγέλλει τώρα σε όλους τούς ανθρώπους, οπουδήποτε και αν είναι, να μετανοούν· 31 επειδή, προσδιόρισε ημέρα, κατά την οποία πρόκειται να κρίνει την οικουμένη με δικαιοσύνη, διαμέσου ενός άνδρα, που τον διόρισε, και έδωσε γι\' αυτό βεβαίωση σε όλους, ανασταίνοντάς τον από τους νεκρούς. 32 Μόλις, όμως, άκουσαν για ανάσταση νεκρών, άλλοι μεν χλεύαζαν, άλλοι δε είπαν: Για το θέμα αυτό, θα σε ακούσουμε ξανά. 33 Και έτσι ο Παύλος βγήκε από ανάμεσά τους.

  5. avatar Ας δούμε τι λέει ο αλάθητος Λόγος του Θεού,η Αγία Γραφή,γι’αυτό το θέμα σε αντίθεση μετο τι κάνουν οι άνθρωποι&η ψεύτικη θρησκεία.Δες 3w.erotiseisapantiseis.gr

   (5/6) 34 Όμως, μερικοί άνδρες προσκολλήθηκαν σ\' αυτόν, και πίστεψαν· ανάμεσα στους οποίους και ο Αρεοπαγίτης Διονύσιος, και μία γυναίκα, με το όνομα Δάμαρη, και άλλοι μαζί μ\' αυτούς. ] Πράξεις των Αποστόλων 17:16-34 .
   Διάλεξε με ποιους θέλεις να είσαι και με ποιον θέλεις να περάσεις την αιωνιότητα σου.
   Με Αυτόν που σε αγάπησε και σταυρώθηκε για την σωτηρία σου ή με αυτόν τον πατέρα του ψεύδους που μας μισεί και με τα ψέματα και τις μεθοδικές του αλλά και την απάτη της αμαρτίας θέλει να παρασύρει τον καθένα μας στην αιώνια κόλαση μαζί του. Με την ζωή που κάνεις τώρα με ποιον νομίζεις ότι θα είσαι μαζί στην αιωνιότητα ; Και μετά προβληματίσου με ποιον θα ήθελες να περάσεις την αιωνιότητα σου και κάνε από τώρα την κατάλληλη επιλογή.
   Διάβασε ο ίδιος το Λόγο του Θεού για να μάθεις την αλήθεια για την σωτήρια σου και την αιώνια ζωή και μην αρκείσαι στα ψέματα που σου πουλάνε οι παπάδες και οι άνθρωποι της θρησκείας που δεν τους ενδιαφέρει η αλήθεια του Θεού και το τι ακριβώς λέει ο Θεός στην Αγία Γραφή αλλά το μόνο που ενδιαφέρει τους υποκριτές θρησκευόμενους είναι πως θα βγάλουν περισσότερα λεφτά σε βάρος σου.

  6. avatar Ας δούμε τι λέει ο αλάθητος Λόγος του Θεού,η Αγία Γραφή,γι’αυτό το θέμα σε αντίθεση μετο τι κάνουν οι άνθρωποι&η ψεύτικη θρησκεία.Δες 3w.erotiseisapantiseis.gr

   (6/6)Ο Ιησούς Χριστός είναι ο μόνος που δεν θα σου πει ποτέ ψέματα και είναι ο μόνος που σε αγαπά πραγματικά και το απέδειξε όταν πήρε την θέση σου επάνω στο σταυρό. Και σήμερα σε καλεί και εσένα προσωπικά (όπως και τον κάθε άνθρωπο με το όνομα του) με τα εξής λόγια [20 Πρόσεξε, στέκομαι στη θύρα και κρούω· αν κάποιος ακούσει τη φωνή μου, και ανοίξει τη θύρα, θα μπω μέσα σ\' αυτόν, και θα δειπνήσω μαζί του κι αυτός μαζί μου. 21 Όποιος νικάει, θα του δώσω να καθήσει μαζί μου στον θρόνο μου, όπως κι εγώ νίκησα, και κάθησα μαζί με τον Πατέρα μου στον θρόνο του.] Αποκάλυψη 3:21-22. Άραγε ποια θα είναι η δική σου απάντηση ;

 19. avatar όσκαρ μαν

  \"..χωρίς να παραβιάσει τους γνωστούς νόμους της φύσης\"... λέει ο Χώκινς.
  Ποια οντοτητα είναι η φύση μπορεί να μας εξηγήσει κάποιος μιας και ο Χώκινς δεν μπορεί πια; Ποιος ή τι καθόρισε ότι οι νόμοι της φύσης θα λειτουργούν με αυτόν τον τρόπο; Και ότι θα μπορεί κάτι να δημιουργηθεί από το τίποτα; Οι ίδιοι οι νόμοι της Κβαντομηχανικής αυτοδημιουργήθηκαν;

 20. avatar Ηλίας Κ.

  Πίστη σημαίνει εμπιστοσύνη. Διαλέγει κανείς ελεύθερα ποιόν θά εμπιστευτεί. Προσωπικά εμπιστεύομαι μόνον τόν Χριστό. Οσο γιά τίς αιτιάσεις τού τύπου \"ο Θεός κοιμάται καί δέν βοηθά\" απλώς νά υπενθυμίσω ότι τό μεγαλύτερο δώρο καί η μεγαλύτερη κατάρα πού έδωσε ο Θεός στόν άνθρωπο είναι η απόλυτη ελευθερία του η οποία ουδέποτε παραβιάζεται, άρα αποκλείει καί τήν οποιαδήποτε χειραγώγηση.
  Υ.Γ. Δέν έχω καταλάβει τήν \"θεοποίηση\" τού Χόκινγκ! Εξέφρασε μιά άποψη πού δέν είναι εγκυρότερη από τού γείτονά μου! Ούτε μπορούσε νά τήν αποδείξει όπως δέν αποδεικνύεται καί η δική μου.

  1. avatar πολίτης 65+

   Eκτός απο τους ουρανούς που διηγούνται (αποδεικνύουν) τη δόξα του θεού
   ας θυμηθούμε εμείς οι παλαιότεροι, όταν πηγαίναμε σε καλύτερα σχολεία των
   50\'-60\'-70\', τις 7 θεολογικές θαυμάσιες αποδείξεις περί ύπαρξης του θεού.
   Δυστυχώς οι σημερινοί νέοι διδάσκονται καλά πως να βάζουν το προφυλακτικό τους.
   Γι΄αυτό και έχουμε αυτό το συνολικά αρνητικό κοινωνικοοικονομικό αποτέλεσμα.

  2. avatar Θεσπέσιος

   Πολύ σωστά. Αποκλείεται η οποιαδήποτε χειραγώγηση. Όταν οι Ναζί εκτελούσαν βρέφη, γέρους, άρρωστους και γυναίκες στους θαλάμους αερίων του Άουσβιτς ο θεός σου δεν μπορούσε και δεν ήθελε να ανακατευτεί για να μην \"χειραγωγήσει\". Ούτε ας πούμε στη σφαγή της Χίου για να πάμε στα δικά μας. Στις παντόφλες όμως του αγίου και στο καστανάκι εκεί έβαλε το χεράκι του και τα έκανε άφθαρτα. Τελικά και λίγη χειραγώγηση δεν βλάφτει έτσι; Απλά πρέπει να είναι κομιλφό και όσο πατάει η γάτα. Με άλλα λόγια, όσο χρειάζεται για να κονομάνε οι ημέτεροι. Ευχαριστώ, δεν θα πάρω.

   1. avatar Ας δούμε τι λέει ο αλάθητος Λόγος του Θεού,η Αγία Γραφή,γι’αυτό το θέμα σε αντίθεση μετο τι κάνουν οι άνθρωποι&η ψεύτικη θρησκεία.Δες 3w.erotiseisapantiseis.gr

    (1/2) Αν διάβαζες την Καινή Διαθήκη σου δεν θα έλεγες τέτοιες ανακρίβειες και πράγματα που είναι λάθος (αν δεν έχεις την Καινή Διαθήκη είναι πολλοί συνειδητοί χριστιανοί που την αγοράζουν και την διανέμουν δωρεάν , όπως κάνω και εγώ). Ο Ιησούς Χριστός ποτέ δεν είπε ότι πρέπει να προσκυνάμε παντόφλες , αλλά ούτε είπε ότι πρέπει να προσκυνάμε ανθρώπους, κόκαλα, εικόνες και οτιδήποτε υλικό. Η διδασκαλία του Ιησού Χριστού ήταν ξεκάθαρη [ 23 Όμως, έρχεται ώρα, και ήδη είναι, όταν οι αληθινοί προσκυνητές θα προσκυνήσουν τον Πατέρα με πνεύμα και με αλήθεια· επειδή, ο Πατέρας τέτοιου είδους ζητάει να είναι εκείνοι που τον προσκυνούν. 24 Ο Θεός είναι πνεύμα· και εκείνοι που τον προσκυνούν με πνεύμα και με αλήθεια πρέπει να τον προσκυνούν. 25 Η γυναίκα λέει σ\' αυτόν: Ξέρω ότι έρχεται ο Μεσσίας, αυτός που λέγεται Χριστός· όταν έρθει εκείνος, θα μας τα αναγγείλει όλα. 26 Ο Ιησούς λέει σ\' αυτήν: Εγώ είμαι, αυτός που σου μιλάει. ] Ιωάννη Ευαγγέλιο 4:23-26. Αυτοί που προσκυνούν παντόφλες ή κόκαλα ανθρώπων δεν έχουν διαβάσει οι ίδιοι ολόκληρη την Καινή Διαθήκη ούτε μια φορά (όπως μάλλον και εσύ) και γι αυτό οι πονηροί άνθρωποι της θρησκείας τους έχουν πουλήσει τα θρησκευτικά τους ψέματα και μετρά τους εκμεταλλεύονται με πολλούς τρόπους.

   2. avatar Ας δούμε τι λέει ο αλάθητος Λόγος του Θεού,η Αγία Γραφή,γι’αυτό το θέμα σε αντίθεση μετο τι κάνουν οι άνθρωποι&η ψεύτικη θρησκεία.Δες 3w.erotiseisapantiseis.gr

    (2/2)Όμως ο Ιησούς Χριστός θέλει να γνωρίσουμε την αλήθεια του Λόγου Του για να ελευθερωθούμε από όλα αυτά τα ψέματα . Χαρακτηριστικά είναι τα λόγια του [Ο Ιησούς, λοιπόν, έλεγε στους Ιουδαίους, που είχαν πιστέψει σ\' αυτόν: Αν εσείς μείνετε στον δικό μου λόγο, είστε αληθινά μαθητές μου· 32 και θα γνωρίσετε την αλήθεια, και η αλήθεια θα σας ελευθερώσει.
    33 Του αποκρίθηκαν: …ποτέ δεν γίναμε δούλοι σε κανέναν· πώς εσύ λες ότι: Θα γίνετε ελεύθεροι;
    34 Τους αποκρίθηκε ο Ιησούς: Σας διαβεβαιώνω απόλυτα, ότι: Καθένας που πράττει την αμαρτία, είναι δούλος της αμαρτίας. 35 Και ο δούλος δεν μένει πάντοτε μέσα στο σπίτι· ο γιος μένει πάντοτε. 36 Αν, λοιπόν, ο Υιός σάς ελευθερώσει, θα είστε πραγματικά ελεύθεροι.] Ιωάννης 8:31-36

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει