Όλμοι και οβίδες του πυροβολικού έπληξαν μια περιοχή στη νότια Δαμασκό όπου ζουν Παλαιστίνιοι πρόσφυγες με αποτέλεσμα τουλάχιστον 20 άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους σήμερα, είπαν κάτοικοι και εργαζόμενοι στις υπηρεσίες πρώτων βοηθειών.

Ο καταυλισμός Γιαρμούκ και κοντινές συνοικίες έχουν μετατραπεί σε πεδίο των πιο παρατεταμένων μαχών στην περιφέρεια της πρωτεύουσας Δαμασκού αφού οι δυνάμεις που παραμένουν πιστές στον πρόεδρο Μπασάρ αλ Άσαντ εξαπέλυσαν μια αντεπίθεση με στόχο να ανακτήσουν την πρωτεύουσα από τους αντάρτες πριν από δύο μήνες.

Κάτοικοι του καταυλισμού είπαν ότι τις τελευταίες δύο εβδομάδες η περιοχή του Γιαρμούκ έχει αποκλειστεί και γίνονται συνεχείς μάχες. Από νωρίς σήμερα, ανέφεραν ότι διεξάγονται σφοδροί βομβαρδισμοί.

Εκτίμησαν πως ο στρατός εντείνει την επίθεσή του πιστεύοντας ότι οι αντικαθεστωτικοί αντάρτες, οι οποίοι είχαν βρει καταφύγιο στην Τανταμόν και στην Χάτζαρ αλ Ασουάντ, μετακινούνται κρυφά στο Γιαρμούκ, όπου ορισμένοι Παλαιστίνιοι έχουν κατηγορηθεί πως τάσσονται υπέρ των ανταρτών.

Οι δυνάμεις του Άσαντ προσπαθούν να ανακτήσουν τον πλήρη έλεγχο της Δαμασκού, όπως και στο Χαλέπι. Οι εντεινόμενες εχθροπραξίες οδηγούν κύματα προσφύγων προς τα σύνορα.

Στη νότια συριακή επαρχία Ντεράα αντάρτες είπαν ότι 45 άρματα μάχης στάλθηκαν στην πόλη Τελ Σεμπάμπ, προπύργιο των ανταρτών που χρησιμοποιείται ως σημείο διέλευσης για πρόσφυγες που περνούν στην Ιορδανία — σύμφωνα με κρατικά μέσα ενημέρωσης, την «απελευθέρωσαν».