Η Μελάνια Τραμπ εξέφρασε τη στήριξή της στον Μπρετ Κάβανο κατά τη διάρκεια της περιοδείας της στην Αίγυπτο – που ήταν και ο τελευταίος της σταθμός στην Αφρική – το Σάββατο, λίγο πριν την επικύρωση του διορισμού του στο Ανώτατο Δικαστήριο από τη Γερουσία.

«Πιστεύω ότι έχει τα προσόντα για το Ανώτατο Δικαστήριο» τόνισε κατά την επίσκεψή της στη Μεγάλη Πυραμίδα της Γκίζας και τη Σφίγγα.

Όσο για τη σχέση της με τον σύζυγό της, Ντόναλντ Τραμπ, επεσήμανε στους δημοσιογράφους ότι δεν συμμερίζεται πάντα τις «συνήθειές» του στο Twitter και ότι «δεν συμφωνεί με κάθε ανάρτησή του».

«Έχω τη δική μου φωνή και τις δικές μου απόψεις και είναι πολύ σημαντικό για μένα να εκφράζω αυτό που σκέφτομαι» πρόσθεσε.

Όπως αναφέρει ο Guardian, η Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ έφτασε στην Αίγυπτο μετά την επίσκεψή της στη Γκάνα, την Κένυα και το Μαλάουι. Η επιλογή της να εμφανιστεί στην Κένυα με ένα καπέλο που θύμιζε τις εποχές της αποικιοκρατίας προκάλεσε αρνητικά σχόλια.

Κατά τη διάρκεια της μονοήμερης εκδρομής της οπότε συνάντησε τον Αιγύπτιο πρόεδρο Αμπντέλ Φατάχ αλ-Σίσι, βρήκε χρόνο και για να δει τα αξιοθέατα. Η συνάντηση με τον Σίσι και τη σύζυγό του Εντισάρ είχαν μεταξύ άλλων και ως θέμα «το ενδιαφέρον της ηγεσίας του κράτους της βόρειας Αφρικής να ενισχυθεί ο ρόλος των γυναικών στην κοινωνία».