Εκατοντάδες μέλη της ελληνικής παροικίας, συγγενείς, φίλοι και συνεργάτες παραβρέθηκαν χθες στην κηδεία της Μαρίας Πανταζόπουλος, της άτυχης νύφης από τη συνοικία του Λαβάλ, που πνίγηκε προσπαθώντας να φωτογραφηθεί με το λευκό της φόρεμα στα νερά ενός ποταμού του Κεμπέκ.

Οι γονείς της νεαρής γυναίκας -που βρήκε τραγικό θάνατο ακολουθώντας το νέο έθιμο, που λέγεται «Trash the dress»- οι συγγενείς και ο σύζυγός της ήταν απαρηγόρητοι για τον αναπάντεχο θάνατο της νεαρής κοπέλας, που λίγες εβδομάδες μετά το γάμο της πήγε να φωτογραφηθεί με το νυφικό της στα νερά του ποταμού.

Όπως ανέφερε η αστυνομία, η 30χρονη Μαρία Πανταζόπουλος, πνίγηκε από το βάρος του νυφικού της. Παρότι ο φωτογράφος και ο βοηθός του προσπάθησαν να την ανασύρουν, το βρεγμένο φόρεμα με το πλούσιο ύφασμα βύθισε στο ποτάμι τη νιόπαντρη γυναίκα.

Το «Trash the dress» είναι ένας στυλ φωτογράφισης μετά το γάμο, σύμφωνα με το οποίο η νύφη φορώντας το νυφικό της πηγαίνει σε ασυνήθιστα μέρη χρησιμοποιώντας το νερό ή άλλους παράγοντες της φύσης για να καταστρέψει το νυφικό της.

«’Ηταν στ΄αλήθεια χαρούμενο κορίτσι, δεν ήθελε το νυφικό της να μείνει σε μια ντουλάπα», είπε στην εφημερίδα «Γκαζέτ» μια φίλη της. «Θέλω να διασκεδάσω το νυφικό μου. Θέλω να βγάλω ωραίες φωτογραφίες και να έχω αναμνήσεις από το νυφικό μου», είχε πει η άτυχη Μαρία στις φίλες της.

Ο φωτογράφος γάμων Λούης Παγάκης ήταν αυτός που φωτογράφιζε την άτυχη νεόνυμφη στον ποταμό Ουαρό στο Ρόουντον, 75 χιλιόμετρα βόρεια του Μοντρεάλ, όταν το βάρος του νυφικού έσυρε την κοπέλα στο βάθος του ποταμού.

«Φορώντας το νυφικό της, μου είπε: πάρε μου φωτογραφίες καθώς κολυμπώ στη λίμνη. ‘Ετσι βράχηκε στα νερά, το φορεμά της ήταν βαρύ, προσπάθησα να την τραβήξω αλλά ήταν αδύνατο να τη σώσω», ομολόγησε ο Παγκάκης.