Τον ηγέτη της Χαμάς προσκάλεσε το Ιράν στη σύνοδο των Αδεσμεύτων

Η κίνηση ενδέχεται να προκαλέσει προβλήματα στις σχέσεις του Ιράν με την Παλαιστινιακή Αρχή


ΚΟΣΜΟΣ
13:13
25/08/2012
Τον ηγέτη της Χαμάς προσκάλεσε το Ιράν στη σύνοδο των Αδεσμεύτων
loading

Το Ιράν κάλεσε τον ηγέτη της ισλαμικής οργάνωσης Χαμάς να παραστεί στη σύνοδο κορυφής του Κινήματος των Αδεσμεύτων, που θα διεξαχθεί στην Τεχεράνη από τις από 29 έως τις 31 Αυγούστου.

Η κίνηση αυτή θα μπορούσε να προκαλέσει προβλήματα στις κακές σχέσεις του Ιράν με την Παλαιστινιακή Αρχή και να δημιουργήσει νέο ρήγμα στις σχέσεις του με τη Δύση, η οποία θεωρεί τη Χαμάς τρομοκρατική οργάνωση.

Το Ιράν με τη σύνοδο των 120 αναπτυσσόμενων κρατών ελπίζει να κερδίσει τα εύσημα από τις διπλωματικές αποστολές σε μια εποχή που η Δύση επιδιώκει να παραλύσει την οικονομία του και να το απομονώσει διπλωματικά, εξ αιτίας του αμφιλεγόμενου πυρηνικού του προγράμματος.

Η πρόσκληση προς τον Ισμαήλ Χανίγιε, ο οποίος είναι ο επικεφαλής της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας, τονίζει το ρήγμα στα Παλαιστινιακά Εδάφη και περιπλέκει την κατάσταση, καθώς ο Μαχμούτ Αμπάς της Παλαιστινιακής Αρχής, ο οποίος έχει επίσης προσκληθεί στη σύνοδο κορυφής και έχει πει ότι θα παραστεί, υποστηρίζεται από τη Δύση και θεωρείται ως ο μοναδικός εκπρόσωπος του παλαιστινιακού λαού.

Το Ιράν δεν έχει καλές σχέσεις με τον Μαχμούτ Αμπάς, εν μέρει λόγω των ειρηνευτικών συνομιλιών της Παλαιστινιακής Αρχής με το Ισραήλ.

Ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Μπάν Κι –μουν έχει ήδη πει ότι θα παραστεί στη σύνοδο, αψηφώντας τις οχλήσεις των Ηνωμένων Πολιτείες και του Ισραήλ να μποϊκοτάρει την εκδήλωση.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει