Με ποινή φυλάκισης τεσσάρων ετών και επτά μηνών τιμωρήθηκε ο 32χρονος κινέζος Χούι «Λίο» Γκάο, ο οποίος διέφυγε από τη Νέα Ζηλανδία με τα εκατομμύρια που του έβαλε κατά λάθος η τράπεζα στο λογαριασμό του!

Ο 32χρονος, ο οποίος εκδόθηκε από το Χονγκ Κονγκ, είχε δηλώσει ένοχος σε επτά κατηγορίες για κλοπή και ξέπλυμα χρημάτων που αφορούσαν συνολικά 6,78 εκατ. δολάρια Νέας Ζηλανδίας (5,51 εκατ. δολάρια ΗΠΑ) τα οποία απέσυρε από την τράπεζα Westpac τον Απρίλιο του 2009.

Στο δικαστήριο της Ροτόρουα κατατέθηκε πως ένας τραπεζικός υπάλληλος, ο οποίος έχει απολυθεί από τότε για ένα άλλο λάθος, πρόσθεσε παραπάνω μηδενικά, δίνοντας στον Χούι 10 εκατ. δολάρια Νέας Ζηλανδίας, ενώ εκείνος είχε υποβάλει αίτηση για αύξηση του πιστωτικού ορίου του στα 100.000 δολάρια ώστε να αντιμετωπίσει τα έξοδα του πρατηρίου βενζίνης που διατηρούσε.

«Μερικοί λένε πως το μεγαλύτερο πειρασμό τον αντιμετώπισαν ο Αδάμ και η Εύα στον Κήπο της Εδέμ, αλλά τώρα είναι η σύγχρονη εποχή — για έναν άνθρωπο που προσπαθεί να κρατήσει ανοικτή τη μικρή επιχείρησή του, 10 εκατ. δολάρια στον τραπεζικό λογαριασμό του είναι πολύ μεγάλος πειρασμός» είπε ο δικηγόρος του Ρον Μάνσφιλντ στο δικαστή, σύμφωνα με την εφημερίδα «New Zealand Herald».

Η φιλενάδα του, η 33χρονη Κάρα Χάρινγκ, η οποία διέφυγε μαζί του και κρίθηκε ένοχη 30 κατηγοριών για κλοπή, δόλια χρήση τραπεζικής κάρτας και ξέπλυμα χρημάτων που φτάνουν συνολικά τα 256.000 δολάρια Νέας Ζηλανδίας, καταδικάσθηκε σε εννέα μήνες κατ’ οίκον περιορισμό.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.