Μπορεί το αίτημα του να πεθάνει να μην εισακούστηκε ούτε από τους δικούς του ανθρώπους, εισακούστηκε όμως από το Θεό που τον πήρε κοντά του βάζοντας ένα τέλος στη δυστυχισμένη και μη αξιοπρεπή ζωή του, όπως συνήθιζε να λέει ο ίδιος.

Ο λόγος για τον 58χρονο Tony Nicklinson από τη Βρετανία ο οποίος ήταν πατέρας δύο παιδιών και είχε μείνει παράλυτος μετά από σοβαρό εγκεφαλικό επεισόδιο το οποίο υπέστη κατά τη διάρκεια επαγγελματικού ταξιδιού του στην Αθήνα.

O Nicklinson που ήταν παράλυτος από τον λαιμό και κάτω και μπορούσε να επικοινωνήσει μόνο ανοιγοκλείνοντας τα μάτια του πέθανε από φυσικά αίτια. Μάλιστα την τελευταία εβδομάδα μετά την απόφαση του δικαστηρίου που απαγόρευε στους γιατρούς του να βάλουν τέρμα στη ζωή του, είχε αρνηθεί να καταναλώσει οποιαδήποτε τροφή.

Γνωρίζοντας μάλιστα ότι ο θάνατος ήταν κοντά, ο Nicklinson που μοιράστηκε όλο αυτό το δράμα που ζούσε με τους χιλιάδες followers του στο Twitter, δεν θα ήταν δυνατόν να φύγει από τη ζωή χωρίς να τους αποχαιρετήσει. Ζήτησε λοιπόν από τους δικούς του ανθρώπους να δημοσιεύσουν εκ μέρους του στο διαδίκτυο το ακόλουθο μήνυμα: «Έχε γεια κόσμε, έφτασε η ώρα. Το διασκέδασα».

O Nicklinson αν και έπασχε από το σύνδρομο «locked- in», που τον εμπόδιζε να κινηθεί και να μιλήσει, επικοινωνούσε μέσω του διαδικτύου με όλους του τους φίλους που είχε αποκτήσει στο πέρασμα του χρόνου.

Ο άτυχος άντρας επικοινωνούσε μέσα από τον υπολογιστή του στον οποίο έχει περαστεί ειδικό software που ανίχνευε τις κινήσεις των ματιών του και τις μετέτρεπε σε γράμματα του αλφαβήτου. Κάπως έτσι κατόρθωσε να πληκτρολογήσει και το πρώτο του tweet. Τις πρώτες 24 ώρες δημιουργίας του λογαριασμού, ο λογαριασμός του είχε περισσότερους από 2.500 followers και μέχρι το θάνατο του τον «ακολουθούσαν» πάνω από 44.000 άτομα από όλο τον πλανήτη, ενώ η συμπαράσταση του κόσμου ήταν συγκινητική.

Μετά την αρνητική εξέλιξη της δικαστικής του υπόθεσης, ο Nicklinson είχε γράψει στο κοινωνικό δίκτυο:

«Είμαι απογοητευμένος με την απόφαση του δικαστηρίου. Οι δικαστές θα έπρεπε να με αντιμετωπίσουν όπως πραγματικά είμαι, απολύτως δυστυχισμένος. Αισθάνομαι αδύναμος, καθώς δεν μπορώ να κάνω τίποτα μόνος μου. Οι δικαστές θα έπρεπε να σέβονται το δικαίωμα για έναν αξιοπρεπή θάνατο. Με καταδικάζουν σε μια ζωή δυστυχισμένη».

Ο Nicklinson πέθανε στο σπίτι του στο Wiltshire έχοντας στο πλευρό του τη σύζυγο του Jane, τις κόρες του Lauren και Beth και την αδερφή του Ginny.