Τουλάχιστον διακόσιοι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στη Νιγηρία από τις πλημμύρες που σάρωσαν δώδεκα πολιτείες, όπως ανακοίνωσε σήμερα η Εθνική Υπηρεσία Αντιμετώπισης Εκτάκτων καταστάσεων.

Ο προηγούμενος απολογισμός έκανε λόγο για εκατό νεκρούς.

Οι ισχυρές βροχοπτώσεις προκάλεσαν την υπερχείλιση των ποταμών Νίγηρα και Μπενουέ και τα νερά τους πλημμύρισαν χωριά και χωράφια, εγκλωβίζοντας δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους στα σπίτια τους.

Κατάσταση εθνικής καταστροφής κηρύχθηκε πριν από περίπου δέκα μέρες σε τέσσερις Πολιτείες: Κόγκι, Δέλτα, Ανάμπρα και Νίγηρας. Οι Πολιτείες Κόγκι και Νίγηρας βρίσκονται στην κεντρική Νιγηρία, ενώ οι πολιτείες Δέλτα και Ανάμπρα βρίσκονται στο νότιο τμήμα της χώρας, όπως εξηγεί το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Ο γενικός γραμματέας του νιγηριανού παραρτήματος του Ερυθρού Σταυρού Αμπουμπακάρ Κέντε εξέφρασε ανησυχία για τον κίνδυνο ξεσπάσματος χολέρας στην περιοχή, μετά τις μεγάλες πλημμύρες.

Στο βορειοανατολικό τμήμα της χώρας, ξέσπασε επιδημία χολέρας η οποία έχει ήδη προκαλέσει τον θάνατο σχεδόν 100 ανθρώπων τις δύο τελευταίες εβδομάδες, σύμφωνα με τον ΟΗΕ.