Ανάκαμψη παρουσιάζει η δημοτικότητα του Εργατικού κόμματος Αυστραλίας, αλλά σύμφωνα με την τελευταία δημοσκόπηση του «Newspoll» αν γίνονταν τώρα εκλογές θα τις έχανε.

Το Εργατικό Κόμμα συγκεντρώνει το 47% της προτίμησης των ερωτηθέντων έναντι 53% που συγκεντρώνει ο Συνασπισμός Φιλελευθέρων-Εθνικών που αποτελεί την αξιωματική αντιπολίτευση.

Ουσιαστικά, δηλαδή, οι Εργατικοί κέρδισαν δυο μονάδες και η αξιωματική αντιπολίτευση έχασε δυο μονάδες τον τελευταίο μήνα. Η πρωθυπουργός, Τζούλια Γκίλαρντ, συγκεντρώνει το 38% ως «η καταλληλότερη για την πρωθυπουργία» όσο και ο αρχηγός της αντιπολίτευσης, Τόνι ‘Αμποτ.

Στο μεταξύ, η Τζούλια Γκίλαρντ, δήλωσε ότι «δεν έκανε τίποτα το επιλήψιμο», αλλά αρνείται να μιλήσει αναλυτικά για τα όσα διατυπώνονται σε βάρος της σε σειρά δημοσιευμάτων της εφημερίδας «The Australian» του Ρούπερτ Μέρντοχ, που ακολουθεί μια ιδιαίτερα επιθετική πολιτική σε βάρος της πρωθυπουργού.

Στα δημοσιεύματα αυτά υπάρχουν δηλώσεις και αφήνεται να εννοηθεί ότι το 1995 η Γκίλαρντ, όταν ήταν πρωθυπουργός στη νομική εταιρία Slater & Gordon, «επωφελήθηκε» από καταχρήσεις που έκανε ο τότε φίλος της (και πελάτης της) σε βάρος συνδικάτου. Η κ. Γκίλαρντ υποστηρίζει ότι ποτέ δεν έκανε τίποτα το επιλήψιμο και όλες οι σχετικές έρευνες που έγιναν τότε από τη νομική εταιρία την απάλλαξαν.

Ο Θησαυροφύλακας, Γουέϊν Σουάν, υποστηρίζει ότι η ίδια η νομική εταιρία Slater & Gordon απάλλαξε τότε και εξακολουθεί να υποστηρίζει και τώρα ότι δεν υπήρχε τίποτα το επιλήψιμο σε βάρος της κυρίας Γκίλαρντ.

«Η αντιπολίτευση εξακολουθεί να ρίχνει λάσπη στην πρωθυπουργό και αναμοχλεύει το παρελθόν της, ως δικηγόρου, πριν 17 χρόνια, χωρίς όμως να της προσάπτει και κάποια κατηγορία. Απλά προσπαθεί να δημιουργήσει εντυπώσεις» είπε ο κ. Σουάν.