Όταν το ζευγάρι από το Ιράν επέστρεψε νωρίτερα στο σπίτι του στο Κλάπχαμ (Νότιο Λονδίνο), διαπίστωσε πως η 18χρονη κόρη του δεν ήταν μόνη της, αλλά μαζί με τον συνομήλικο συνάδελφό της με τον οποίο διατηρούσε δεσμό.

Για την 42χρονη Μίτρα Εϊντιάνι και τον 56χρονο Αλί Σαφαραέι ήταν ένα σοκ, κάτι αδιανόητο με αποτέλεσμα να οδηγηθούν σε ακραίες συμπεριφορές.

Δεν ήταν μόνο οι απειλές για τη ζωή τους που εκτόξευσαν, αλλά και το γεγονός ότι πήγαν την κόρη τους σε γιατρό προκειμένου να βεβαιωθούν πως δεν έχει χάσει την αγνότητά της! Εκείνη ωστόσο αρνήθηκε να υποβληθεί σε έλεγχο και κατήγγειλε τους γονείς της για κακοποίηση, με αποτέλεσμα η υπόθεση να πάρει τη δικαστική οδό.

Ο εισαγγελέας, Ντέιβιντ Πόβαλ ανέφερε, μεταξύ άλλων, κατά τη διάρκεια της δίκης που γίνεται στο δικαστήριο του Κίνγκστον: «Ο πατέρας της μπήκε στο δωμάτιό της εκνευρισμένος λέγοντάς της πως θα τη σκοτώσει και πως θα την πάνε στο γιατρό ώστε να ελέγξουν αν εξακολουθεί να είναι παρθένα».

«Ο πατέρας μου ήρθε στο δωμάτιό μου με ένα μεγάλο κουζινομάχαιρο και μου είπε πως πρέπει να υποβληθώ σε έλεγχο. Μου είπαν πως δεν έχω να φοβηθώ κάτι αν είμαι παρθένα», περιέγραψε στο δικαστήριο η 18χρονη κοπέλα, που πρόσθεσε πως οι δικοί της την απείλησαν ότι θα την στείλουν πίσω στο Ιράν για να παντρευτεί έναν ξάδελφό της.

Ο φίλος της κοπέλας, Μπέιλι Μάρσαλ Τέφλερ ανέφερε στο δικαστήριο πως οι γονείς της της ζητούσαν να πει ψέματα ώστε να τον κατηγορήσουν για βιασμό, ενώ ο πατέρας της τον απείλησε ότι θα τον σκοτώσει.

«Μην ξαναπλησιάσεις την κόρη μου. Δεν θέλω να έχεις καμία επαφή μαζί της. Εμείς είμαστε Μουσουλμάνοι και βλέπεις στις ειδήσεις τι κάνουν άνθρωποι σαν κι εμάς, είμαστε επικίνδυνοι, πρόσεχε», φέρεται να του είπε η μητέρα της κοπέλας, σύμφωνα τουλάχιστον με όσα ανέφερε ο ίδιος στο δικαστήριο.

«Ο σύζυγός της ήταν ακόμα πιο θυμωμένος και μου είπε πως θα με σκοτώσει. Φοβήθηκα πραγματικά», πρόσθεσε.

Το ζευγάρι από την πλευρά του αρνείται τις κατηγορίες για έλεγχο, εξαναγκαστική συμπεριφορά και απειλές κατά ζωής.

Η δίκη συνεχίζεται…