Λένε συχνά πως το γέλιο είναι το καλύτερο φάρμακο, κι αυτό ακριβώς πιστεύει και ο παιδο-νευροχειρουργός Tony Adkins.

Για να φέρνει λοιπόν τη χαρά και τα χαμόγελα στα πρόσωπα των άρρωστων παιδιών, ο 42χρονος Καλιφορνέζος χορεύει με την καρδιά του, παρασύροντας στους ξέφρενους ρυθμούς και τους μικρούς του ασθενείς.

Και επιμένει μάλιστα πως το γέλιο και η κεφάτη αλληλεπίδραση είναι «πιο ισχυρά» από κάθε παυσίπονο. Αυτά κάνει στο Children’s Hospital του Orange County της Καλιφόρνια και είναι πια γνωστός ως «Dancing Doc».

Θέλει να προστατεύσει λέει τη «μαγεία της παιδικής ηλικίας», κάτι που απειλεί η αρρώστια και ο πόνος των μικρών, και παρά τη σοβαρότητα της κατάστασης, εκείνος κάνει λες και τίποτα κακό δεν συμβαίνει. «Το να χορεύεις με τους ασθενείς είναι σημαντικό, γιατί προσθέτει ελαφρότητα και χαρά στις εμπειρίες του νοσοκομείου».

«Οι έρευνες έχουν δείξει πως όταν οι άνθρωποι γελούν, χαμογελούν και αλληλεπιδρούν περισσότερο, το αποτέλεσμα στον εγκέφαλο είναι πολύ πιο ισχυρό από τα αναλγητικά. Και έχει και κλινική αξία, καθώς μου επιτρέπει να αξιολογώ τις σωματικές ικανότητες του ασθενή, την κινητικότητα και τη διαδικασία της ανάρρωσης».

Κι όλα αυτά τον έχουν μετατρέψει στον μεγάλο αγαπημένο των παιδιών: «Οι νοσοκόμες μού λένε πως όταν οι ασθενείς έρχονται στην κλινική, με ζητούν προσωπικά. Δεν έχω εκπαιδευτεί στον χορό, πάντα αγαπούσα ωστόσο τη μουσική και την κίνηση»…