Ένας Καναδός και δύο Ιάπωνες που είχαν συλληφθεί στο Σινά καθώς σε βάρος τους υπήρχαν υπόνοιες ότι εμπλέκονταν στην επίθεση που στοίχισε τη ζωή σε 16 Αιγύπτιους συνοριοφύλακες αφέθηκαν σήμερα ελεύθεροι, όπως ανακοίνωσαν οι αιγυπτιακές αρχές.

Η απόφαση ελήφθη από την εισαγγελία της πόλης Αλ Αρίς, στο βόρειο Σινά, στην περιοχή όπου ο αιγυπτιακός στρατός έχει ξεκινήσει μια επιχείρηση για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των «τρομοκρατών» που ευθύνονται για την επίθεση της Κυριακής.

Το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων Mena μετέδωσε ότι η έρευνα που διεξήχθη έδειξε πως οι τρεις συλληφθέντες είχαν μπει νόμιμα στη χώρα, ο Καναδός από το Κάιρο και οι δύο Ιάπωνες από την Τάμπα, ένα θέρετρο στα σύνορα με το Ισραήλ. Κανείς τους δεν συνδέεται με ισλαμιστικά εξτρεμιστικά κινήματα.

Την Τετάρτη οι αρχές είχαν ανακοινώσει τη σύλληψη του Καναδού, όχι όμως και των Ιαπώνων. Ο Καναδός, που είναι φοιτητής, είχε μαζί του μια φωτογραφική μηχανή με την οποία είχε φωτογραφίσει στρατιωτικά οχήματα, καμένα αυτοκίνητα και αρχαιολογικούς χώρους. Αποδείχτηκε όμως, πάντα σύμφωνα με το πρακτορείο, ότι δεν ήταν παρά «αναμνηστικές φωτογραφίες».