Καταγγελίες για σεξουαλικές επιθέσεις και βιασμούς σε σχολή γιόγκα στην Ταϊλάνδη

Εξαφανισμένος ο κατηγορούμενος γκουρού και ιδρυτής της σχολής


ΚΟΣΜΟΣ
12:42
07/09/2018
Καταγγελίες για σεξουαλικές επιθέσεις και βιασμούς σε σχολή γιόγκα στην Ταϊλάνδη
3
loading

Αρχικά, το κέντρο γιόγκα Agama Yoga στο νησί Κο Πανγκάν της Ταϊλάνδης έμοιαζε παράδεισος για όποιον περνούσε τις πύλες του. Παράδεισος όπου διδασκόταν ο ταντρικός διαλογισμός, υπό το άγρυπνο βλέμμα του χαρισματικού ηγέτη του, του γκουρού Swami Vivekananda Saraswati.

Κάτω από την ειδυλλιακή επιφάνεια, όμως, δεν ήταν μία συνηθισμένη σχολή γιόγκα. Δεκαέξι πρώην μαθητές και μαθήτριες- 14 γυναίκες και 2 άνδρες- καταγγέλλουν στην εφημερίδα Guardian τη «σεξουαλική αίρεση» που ένιωθαν πως βασίλευε στη σχολή.

Σύμφωνα με την καταγγελία τους, επί 15 χρόνια το θέρετρο ενθάρρυνε σεξουαλικές επιθέσεις, βιασμούς και μισογυνικές διδαχές, κάνοντας «πλύση εγκεφάλου» σε εκατοντάδες γυναίκες ώστε να συνευρεθούν ερωτικά με τον Swami , προκειμένου εκείνος να τους βοηθήσει να αποκτήσουν επιφοίτηση.

Μετά τις καταγγελίες 31 γυναικών, που μιλούσαν περί κακοποίησης στο Agama, η σχολή επιχείρηση αρχικά να αντιμετωπίσει το θέμα εκ των έσω. Πλέον έχει όμως αρχίσει ανεξάρτητη έρευνα.

Ο γκουρού πιστεύεται πως έχει εγκαταλείψει το νησί από τον Ιούλιο, όταν πολλές γυναίκες κατήγγειλαν δημόσια όσα τους είχαν συμβεί.

Οι περισσότερες από τις 14 καταγγέλλουσες είναι από τη Βρετανία, την Αυστραλία, την Αμερική και τον Καναδά. Τρεις περιγράφουν τον βιασμό τους ενώ οι υπόλοιπες καταγγέλλουν πως τους επιτέθηκε σεξουαλικά σε ιδιωτικές συνεδρίες, που έγιναν στο γραφείο του.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες, ο γκουρού ξεκινούσε να κάνει απρεπείς χειρονομίες στις γυναίκες κατά τη διάρκεια των συνεδριών, θωπεύοντας σημεία του σώματός τους χωρίς τη συγκατάθεσή τους και βάζοντας τα δάχτυλά του στα γεννητικά τους όργανα. Όταν εκείνες διαμαρτύρονταν, ο ίδιος επέμενε λέγοντας «εγώ ξέρω τι είναι καλό για σένα».

Σε κάποιες περιπτώσεις εξανάγκαζε τις γυναίκες να κάνουν σεξ μαζί του.

Πολλές καταγγέλλουσες, που συνέχιζαν να πηγαίνουν στο θέρετρο για χρόνια παρά τα όσα συνέβαιναν, εξηγούν την συμπεριφορά τους λέγοντας ότι ο γκουρού τις υπέβαλε σε ένα είδος πλύσης εγκεφάλου, πείθοντάς τις ότι αν σταματούσαν να έρχονται σ' εκείνον και μιλούσαν στις αρχές, θα τις ακολουθούσε «κακό κάρμα» σε όλη τους τη ζωή.

Από την ίδρυσή της το 2003, η Αγκάμα Γιόγκα έχει εξελιχθεί στη μεγαλύτερη σχολή ταντρικής γιόγκα στον κόσμο, με χιλιάδες μαθητές ετησίως. Εκτός από τη βασική σχολή στην Ταϊλάνδη, διαθέτει παραρτήματα στην Ινδία, την Κολομβία και την Αυστρία, ενώ τα τρία τέταρτα των μαθητών της είναι γυναίκες.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

3
σχόλια
 1. avatar Sayonara

  Aυτο το οτι πηγαινανε για χρονια δεν το καταλαβαινω, θεωρω οτι εγινε με τη δικη τους συναινεση.

  1. avatar UiLik

   Μάλιστα, κύριε ένορκε. Τί ποινή θα επιβάλλετε στα θύματα, λοιπόν;

   1. avatar Vast

    Δεν είναι ένορκος και δεν χρειάζεται ποινή διότι κάτι που γίνεται χωρίς εξαναγκασμό και κατ επανάληψη παύει να είναι τυχαίο και βιασμός... μη τρελαθούμε με τις ανώριμες [...] (χωρίς να είμαι μισογύνης).

    Πήγαν χαλαρά εκεί για τον μύθο του ταντρικού σεξ.... αχ καλέ με βίαζαν για χρόνια , δεν ήθελα, αλλά πήγαινα διότι ήμουν [...] και πίστευα στο κακό κάρμα....

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει