Ως την τελευταία ευκαιρία για να βρεθεί λύση χαρακτήρισε τις ειρηνευτικές συνομιλίες για το Μεσανατολικό η Χίλαρι Κλίντον.

«Δεν υπάρχει σχέδιο Β αν αποτύχουν οι συνομιλίες αυτές. Σε αντίθετη περίπτωση, βλέπω τις δυνάμεις της καταστροφής, τις αρνητικές δυνάμεις και των δύο πλευρών να ενισχύονται. Ο χρόνος τελειώνει τόσο για τους Ισραηλινούς, όσο και για τους Παλαιστίνιους», ξεκαθάρισε η αμερικανίδα υπουργός Εξωτερικών.

Σχετικά με την κατάσταση και τη δράση των τρομοκρατών του Ιράν στο μεγαλύτερο κομμάτι του αραβικού κόσμου, η Κλίντον είπε: «Έχουν ένα χορηγό, το Ιράν, που βρίσκεται πίσω από πολλά από αυτά που συμβαίνουν».

Παρόλα αυτά, άφησε και έναν τόνο αισιοδοξίας λέγοντας ότι Μαχμούντ Αμπάς και Μπενιαμίν Νετανιάχου θα καταλήξουν σε ειρηνευτική συμφωνία καθώς «ήταν απολύτως σαφείς ότι επιθυμούν να εργαστούν πολύ σκληρά για να υπάρξει τελική συμφωνία. Οι Ηνωμένες Πολιτείες στηρίζουν τους ηγέτες και τους λαούς που θεωρούν αυτές τις συνομιλίες ίσως ως την τελευταία ευκαιρία επίλυσης της κρίσης για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα. Δεν μπορώ να σβήσω ή να αλλάξω από τα βιβλία της ιστορίας όσα συνέβησαν ανάμεσά σας, αλλά μπορούμε να σας προσφέρουμε ένα διαφορετικό μέλλον».