Νέα δημοσκόπηση για το δημοψήφισμα στα Σκόπια

Τα αποτελέσματα δείχνουν μια ξεκάθαρη τάση για το αποτέλεσμα στις 30 Σεπτεμβρίου


ΚΟΣΜΟΣ
8:21
30/08/2018
Νέα δημοσκόπηση για το δημοψήφισμα στα Σκόπια
17
loading

Νέα δημοσκόπηση δημοσιεύτηκε για το δημοψήφισμα που θα γίνει στα Σκόπια προκειμένου να αλλάξει το όνομα της χώρας σε «Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας» μετά τη συμφωνία των Πρεσπών.

Το δημοψήφισμα θα γίνει στις 30 Σεπτεμβρίου στην ΠΓΔΜ και ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα αποτελέσματα που καταγράφονται σε έρευνα του Center for Survey Research του International Republican Institute.

Συγκεκριμένα ποσοστό της τάξης του 57% των ερωτηθέντων συμφωνεί απολύτως ή μερικώς με την είσοδο της ΠΓΔΜ στην Ε.Ε. και το ΝΑΤΟ υπό την ονομασία «Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας».

Σε ποσοστό 49% οι ερωτηθέντες απάντησαν ότι σκοπεύουν να ψηφίσουν υπέρ της συμφωνίας των Πρεσπών, ενώ κατά δήλωσε πως προτίθεται να ταχθεί το 22%.

Συνολικά υπέρ της συμμετοχής της ΠΓΔΜ στην Ε.Ε. τάσσεται το 83% του πληθυσμού της γειτονικής χώρας, ενώ το ίδιο ποσοστό υπέρ του ΝΑΤΟ ανέρχεται στο 77%.

Χθες κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ενώπιον των ευρωβουλευτών της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ο υπουργός Εξωτερικών της ΠΓΔΜ, Νικολά Ντιμιτρόφ, επισήμανε ότι «θα πρέπει να μπούμε στη δύσκολη διαδικασία να αλλάξουμε το Σύνταγμά μας γιατί το θέλει ο γείτονάς μας».

Επίσης, από τις Βρυξέλλες ο κ. Ντιμιτρόφ σημείωσε ότι η κυβέρνηση των Σκοπίων θα πράξει αυτό που ζητά η Ελλάδα, διότι οι δύο χώρες θα πρέπει να δεχθούν η μία την άλλη. Πρόσθεσε, όμως, ότι οι πολιτικοί δεν μπορούν να αλλάξουν την ταυτότητα των λαών, η οποία, όπως είπε, είναι μία «ιστορική διαδικασία ενηλικίωσης».

Στη συνέχεια, τόνισε ότι το δημοψήφισμα δεν είναι νομοθετική προϋπόθεση για τη συμφωνία και ότι ο λόγος που θα γίνει είναι πρώτον, διότι κατέστη αναπόφευκτο μέσω του πολιτικού διαλόγου τα τελευταία χρόνια και δεύτερον, για να εφαρμοστεί η συμφωνία η οποία χρειάζεται τα 2/3 της πλειοψηφίας στη Βουλή για τη συνταγματική μεταρρύθμιση. « Αν κερδίσουμε τον κόσμο με το μέρος μας, τότε θα είναι δύσκολο οποιοσδήποτε στο Κοινοβούλιο να πει όχι και θα πετύχουμε πλειοψηφία» επισήμανε ο υπουργός εξωτερικών της ΠΓΔΜ.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

17
σχόλια
 1. avatar γεο

  Ωρε αγράμματε τι θέλεις και γράφεις αφου δεν εχεις ιδέα και γράφεις ασυναρτησίες?

 2. avatar Το ευχαριστιεμαι

  Όλοι εσείς που λέτε για την Μακεδονία που σφιγκεστε ,γιατί δεν κανετε κάτι ποιο δραστικό από το να γράφετε εδώ ?...Αν θυμάμαι την πρώτη μέρα στης υπογραφές ειμασταν 200 άτομα που εισασταν οι υπόλοιποι οι ελληναραδες της χρυσής αυγής ο Κασιδιάρης ο Σούπερμαν ,οι Ελ του σωρρα δεν μπορούσαν να συμμετάσχουν μήπως επειδή το διαστημόπλοιο τους ήταν ταξίδι.....Ένας πρώην στρατηγός της αστυνομίας μου είπε θέλετε να τους πιάσετε ? Να τα βάλετε και μετά ματ?μπογιά με μπαλόνι δεν το κάνουν κάνεις και ξέρετε γιατί ,γιατί όντως τα Σκόπια είναι Μακεδονία γιατί όντως ανήκουμε στην Τουρκία και για;τι όντως βγάλατε αυτόν τον πρωθυπουργό ......φιλάκια καθηστε τώρα και κλαφτειτε ρεγιαδες αδυναμοι

 3. avatar πετρελεος

  Ο Πάνος θα λέει τώρα εγώ δεν ήξερα και τέτοια.

 4. avatar ΚΩΝΣΤΑΝΤΊΝΟΣ ΚΟΛΟΣΑΚΑΣ

  Κώστας

 5. avatar george six

  Τους χαρίζουν χρυσό ρολόι και θα πουν όχι?

 6. avatar It’s official!

  Ο Παπαδημούλης χαλαρά κατουρήθηκε από την χαρά του. Το όνειρο των κομμουνιστοσυμμοριτών προγόνων, γίνεται πραγματικότητα.

 7. avatar Χλαμυδάτος με περικεφαλαία

  Ρε παιδιά, γιατί όλοι συνέχεια μας προκαλούν;Μήπως το έχουν πάρει χαμπάρι ότι είμαστε βλαμμένοι και το κάνουν επίτηδες;

 8. avatar ΤΟ ΟΧΙ ΤΟΥ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ ΑΠΑΝΤΑΧΟΘΕΝ ΜΕΤΡΑΕΙ

  Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΕΙ ΚΑΙ ΟΥΤΕ ΘΑ ΣΥΜΦΩΝΗΣΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΥΤΟΒΟΥΛΗ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΚΟΤΖΙΑ. ο κοτζιας δεν εντέλονταν από θεσμό της Ελληνικής Δημοκρατίας να υπογράψει. Ούτε καν το χαρτί αυτό έχει συνταχθεί από τους θεσμικούς που προβλέπει η Ελληνική Νομοθεσία. ΑΛΛΟ ΝΑ ΣΕ ΠΕΙΣΩ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΑ ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΝΑ ΤΟ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΩ ΝΟΜΙΚΑ.

 9. avatar AC/DC

  Ο κλέφτης είτε ονομαστεί βόρειος είτε δυτικός είτε ανατολικός, εξακολουθεί να είναι κλέφτης, έτσι γυφτοσκοπιανοι;

 10. avatar Δαναός

  ΣΙΓΑ ΜΗΝ ΑΡΝΗΘΟΥΝ ΟΙ ΣΚΟΠΙΑΝΟΙ ΤΗΝ ΟΝΟΜΑΣΙΑ !!!!! ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΗΘΕΛΑΝ ΤΟΥΣ ΤΟ ΕΔΩΣΕ ΣΤΟ ΠΙΑΤΟ Ο ΕΘΝΟΜΗΔΕΝΙΣΤΗΣ ΠΡΟΔΟΤΗΣ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟΛΑΓΝΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΟΥ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΜΕ ΔΟΛΟ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ .

 11. avatar Ἀριστοτελης Ντοβόρης ὁμηριστὴς συγγραφεύς.

  Οἱ πολιτικοί [της δεξιάς της αριστεράς και της πρόοδου] καλὰ νὰ κάμουν ν᾿ ἀνοίξουν τὸν νόον των εἰς τὴν γνῶσιν, πρῶτον ἂς μάθουν τι ἐστι ὁ ὅρος « ΜΑΚΕΔΩΝ καὶ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ » Τότε μόνον θ᾿ ἀποστομώσουν ἅπαντας τοὺς ἀνιστορήτους σφετεριστὰς τῆς Μακεδονίας.
  -------------------------------------------------------------------------------------------
  Μ ..... Μάγνητος --- Α .... ἀδελφεὸς --- Κ .... κούρης --- Ε .... ἔκγονος --- Δ ....Δευκαλίωνος --- Ω .... ὠνομάσθη --- Ν .... νεώτερος
  ------------------------------------------------------------------------------------------
  Καὶ εἰς ἀπόδοσιν: Ὁ ἀδελφὸς τοῦ Μάγνητος ὁ νεώτερος ἔκγονος (ὁ υἱὸς) τῆς κόρης τοῦ Δευκαλίωνος (τῆς Πρωτογενείας) ὠνομάσθη (Μακεδών).
  ------------------------------------------------------------------------------------------
  Μ .... Μάγνητος --- Α .... ἀδελφεὸς --- Κ .... κούρης --- Ε .... ἔκγονος --- Δ ... Δευκαλίωνος -- Ο ... ὄχθῃσι -- Ν ... ναίεσκεν -- Ι ... ἰσοπεδίοιο -- Α ... Ἀξιοῦ
  ------------------------------------------------------------------------------------------
  Καὶ εἰς ἀπόδοσιν: Ὁ ἀδελφὸς τοῦ Μάγνητος (ὁ Μακεδὼν) ὁ υἱὸς τῆς κόρης τοῦ Δευκαλίωνος (τῆς Πρωτογενείας) εἰς τὴν πεδιάδα παρὰ τὰς ὄχθας τοῦ (ποταμοῦ) Ἀξιοῦ συνεχῶς κατῴκει.

 12. avatar Τασι

  Εμάς πότε θά μάς ρωτήσουν τα αριστερα ταχα κουθονια αλλά το είπε και ο Μίκης η χειρότερη δικτατορία η αριστερά το ερώτημα είναι γιατί αυτοί ακόμα κυβερνάνε Ούτε με χούντα δε φοβούνταν έτσι ο κόσμος φτάνει πια με τους αγράμματους

 13. avatar περιπτερας

  εφοσον το δημοψηφισμα δεν εχει δεσμευτικο χαρακτηρα, η συμφωνια εκτρωμα των Πρεσπων θα περασει απο τη βουλη των σκοπιων, εστω με λαδωματα βουλευτων της αντιπολιτευσης. ολα εχουν τελειωσει, οι αμερικανοι κερδισαν, η Μακεδονια πουληθηκε

 14. avatar Είναι τυχερά ποντίκια ???

  Οι Σκοπιανοί... βρήκαν Τσιπρόφουσκα για να διαπραγματευτούν ...????

 15. avatar Πήγε ο χρηματισμός σύννεφο

  γιατί πριν λίγες ημέρες οι δημοσκοπήσεις έδειχναν σαφή υπεροχή του ΟΧΙ.
  Σιγά μην άφηναν οι βρωμοαμερικανοί να τους χαλάσουν τη δουλειά μερικοί αλβανοβουλγαρογυφτοι.
  Αλλά και ο κουτοπόνηρος Ζάεφ ήξερε πώς να θέσει το ερώτημα του δημοψηφίσματος με τέτοιον τρόπο ώστε να μην μπορεί να ψηφίσει κάποιος εύκολα ΟΧΙ. Το συνέδεσε άμεσα με την είσοδο στην ΕΕ και στο ΝΑΤΟ

 16. avatar Συγκεκριμένα ποσοστό της τάξης του 57% των ερωτηθέντων συμφωνεί απολύτως

  Το οποίο Φοβάστε να γράψετε στον τίτλο σας

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει