Το γνωστό πλέον σε όλους του επισκέπτες της ρωσικής πρωτεύουσας πάρκο «Ζαριάντιε» που βρίσκεται σε μικρή απόσταση από την Κόκκινη Πλατεία και το οποίο κατασκευάστηκε στο διάστημα 2014 -2018 στον χώρο που ήταν κάποτε το ξενοδοχείο Ρωσία», κέρδισε μια ακόμη διάκριση καθώς το περιοδικό Time το συμπεριέλαβε στις καλύτερες τοποθεσίες στον κόσμο για το 2018.

«Τα τεράστια δημόσια πάρκα ήταν η κύρια ιδιοκτησία των σοβιετικών πόλεων. Ήταν κεντρικά, μεγαλειώδη και τυποποιημένα και μαζί τους δεν έχει τίποτα το κοινό το πάρκο «Ζαριάντιε», το πρώτο νέο μεγάλο δημόσιο πάρκο που κατασκευάστηκε τα τελευταία 50 χρόνια» αναφέρει το σχετικό δημοσίευμα (World’s Greatest Places 2018).

Η «αιωρούμενη» γέφυρα είναι ένα από τα αξιοθέατα του πάρκου, στην κατασκευή του οποίου συμμετείχαν Αμερικανοί αρχιτέκτονες από την εταιρεία Diller Scofidio + Renfro σε συνεργασία με τους αρχιτέκτονες φυσικού τοπίου της εταιρείας Hargreaves Associates επίσης από την Νέα Υόρκη.

Το πάρκο «Ζαριάντιε», που βρίσκεται απέναντι από το Κρεμλίνο, είναι το μοναδικό ρωσικό έργο που συμπεριλαμβάνεται στον κατάλογο (World’s Greatest Places 2018), ο οποίος περιλαμβάνει 100 αξιοθέατα, εστιατόρια, ξενοδοχεία απ όλο τον κόσμο.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.