Τον Σεπτέμβριο του 2017 μια γυναίκα επισκέφθηκε κλινική στο Χάρλεμ για να υποβληθεί σε εξετάσεις μαστού. Η διαδικασία ωστόσο πήρε απρόσμενη τροπή όταν ο γιατρός που την εξέταζε της επιτέθηκε σεξουαλικά.

Την Τετάρτη, ο κατηγορούμενος για σεξουαλική κακοποίηση γιατρός Μαρκ Τζάκσον παρουσιάστηκε ενώπιον της δικαστού Τζόαν Γουότερς στο δικαστήριο του Μανχάταν.

Σύμφωνα με όσα ειπώθηκαν στο δικαστήριο σχετικά με το τι ακριβώς συνέβη εκείνη την ημέρα «ο κατηγορούμενος τοποθέτησε το στόμα του στον δεξί μαστό της γυναίκας, άρπαξε το χέρι της και το έβαλε στο πέος του λέγοντάς της “βλέπεις πόσο σκληρό με έχεις κάνει;”».

Όπως ανέφερε ο εισαγγελέας του Μανχάταν Μάθιου ΜακΚάρθι, «ο Τζάκσον πρόδωσε την εμπιστοσύνη της ασθενούς του και την κακοποίησε σεξουαλικά, ενώ αυτή ήθελε να κάνει απλά έναν τυπικό έλεγχο για καρκίνο».

Ο δικηγόρος που έχει αναλάβει την υπεράσπισή του, Ζιν Γου, πάντως, ανέφερε πως ο πελάτης του «αρνείται τις κατηγορίες».

Τον Δεκέμβριο του 2017 ο κατηγορούμενος είχε πει στους αστυνομικούς που διερευνούσαν την υπόθεση πως «κατά τη διάρκεια της εξέτασης στήθους ήταν η μοναδική φορά που την άγγιξα με τα χέρια μου». Αργότερα παραδέχθηκε πως είχε έρθει σε τηλεφωνική επικοινωνία με την ασθενή καθώς όπως ανέφερε «μου έγραψε τον αριθμό τηλεφώνου της σε ένα χαρτί και μου το έδωσε λέγοντάς μου να της τηλεφωνήσω κάποια στιγμή. Κι εγώ της είπα ότι θα το κάνω».

Η δικαστής διέταξε καταβολή εγγύησης ύψους 1.500 δολαρίων για τον Τζάκσον και εξέδωσε διαταγή προστασίας του θύματος. Η δίκη θα συνεχιστεί στις 27 Αυγούστου.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο εν λόγω γιατρός έχει περιπέτειες με τη δικαιοσύνη καθώς το 1996 είχε καταδικαστεί σε φυλάκιση ενός έτους για κατανομή ελεγχόμενης ουσίας.