Οι ΗΠΑ θα αντιμετωπίσουν μια «απάντηση που θα σπάει δόντια» αν συνεχίσουν να εξαπολύουν κυβερνοεπιθέσεις εναντίον του Ιράν, δήλωσε σήμερα ιρανός αξιωματούχος.

Η Τεχεράνη έχει κατηγορήσει στο παρελθόν τις ΗΠΑ και τους συμμάχους της ότι προσπαθούν να μποϊκοτάρουν το αμφιλεγόμενο πυρηνικό της πρόγραμμα χρησιμοποιώντας ιούς όπως ο Stuxnet, που προκάλεσε προβλήματα στις συσκευές φυγοκέντρισης του κυριότερου εργοστασίου εμπλουτισμού της χώρας το 2010.

«Αν οι μάταιες κυβερνοεπιθέσεις των Αμερικανών δεν σταματήσουν, θα αντιμετωπίσουν μια απάντηση που θα σπάει δόντια», μετέδωσε το πρακτορείο ISNA επικαλούμενο έναν ιρανό αξιωματούχο υπεύθυνο για την ασφάλεια του κυβερνοχώρου, που δεν θέλησε να κατονομαστεί. Ο ίδιος δεν έδωσε περαιτέρω εξηγήσεις.

Τον προηγούμενο μήνα το Ιράν είχε ανακοινώσει ότι ανακάλυψε σχέδια των ΗΠΑ, του Ισραήλ και της Βρετανίας να εξαπολύσουν μια μαζική, όπως τη χαρακτήρισε, κυβερνοεπίθεση, μετά την αποτυχία των διπλωματικών προσπαθειών να περιοριστεί το πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης.