Ένας νεαρός άνδρας τραυματίστηκε θανάσιμα από τη σουηδική αστυνομία, ενώ κρατούσε ένα ψεύτικο όπλο. Σύμφωνα με τα τοπικά Μέσα, είχε σύνδρομο Down και μία μορφή αυτισμού.

Οι αστυνομικοί άνοιξαν πυρ εναντίον του 20χρονου Eric Torell, «απαντώντας» σε αυτό που οι ίδιοι περιέγραψαν ως μία «απειλητική κατάσταση» νωρίς το πρωί της Πέμπτης.

Σύμφωνα με την οικογένεια του νεαρού, είχε δηλωθεί η εξαφάνισή του, καθώς είχε φύγει από το σπίτι του πολλές ώρες νωρίτερα.

Η μητέρα του, Katarina Söderberg, είπε ότι το παιχνίδι ήταν δώρο και περιέγραψε τον γιο της σαν «τον πιο ευγενικό άνθρωπο του κόσμου», όπως αναφέρει το BBC. Μάλιστα, μιλώντας σε ένα Μέσο της Σουηδίας, τόνισε ότι ο Eric είχε σοβαρή αναπηρία και εντονότατο πρόβλημα ομιλίας, καθώς στην πραγματικότητα μπορούσε ίσα ίσα να προφέρει τη λέξη «μαμά».

Όσο για το πλαστικό παιχνίδι που είχε την ώρα του πυροβολισμού το περιέγραψε ως «ένα αυτόματο όπλο».

«Είναι αδύνατον να καταλάβω. Δεν θα πείραζε ούτε μύγα» είπε.

Το περιστατικό σημειώθηκε σε μια περιοχή της Στοκχόλμης περίπου στις 4:00 τοπική ώρα, όταν η αστυνομία ανταποκρίθηκε σε αναφορές που έκαναν λόγο για έναν άνδρα που είχε στην κατοχή του όπλο.

Τρεις αστυνομικοί έφτασαν στο σημείο και πλησίασαν τον Eric πριν τον διατάξουν να πετάξει αυτό που θεωρούσαν ότι είναι ένα επικίνδυνο όπλο. Ακολούθως τον πυροβόλησαν αφού αρνήθηκε να συμμορφωθεί και συμπεριφερόταν «απειλητικά», σύμφωνα με την αστυνομία.

Ο 20χρονος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Η μητέρα του δήλωσε ότι ο γιος της  είχε φύγει από το σπίτι αρκετές φορές αλλά πάντα κάποιος τον έβρισκε και τον επέστρεφε. Όπως αναφέρουν σουηδικά Μέσα, έχει διαταχθεί έρευνα για παράβαση καθήκοντος από πλευράς της αστυνομίας.