Ήδη ευάλωτος, ο πιστός στον πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί υπουργός Εργασίας, Ερίκ Βερτ, κατηγορήθηκε από σήμερα ότι είπε ψέματα για τον ρόλο του στην απονομή του παράσημου της Λεγεώνας της Τιμής στον οικονομικό σύμβουλο της «L’ Oreal», Πατρίς ντε Μέστρ, κάτι που κατά την σοσιαλιστική αντιπολίτευση ξαναθέτει το θέμα της παραμονής του στην κυβέρνηση…

Ούτως ή άλλως, σε επτά ημέρες από σήμερα ο Βερτ θα «υπερασπιστεί» στην Εθνοσυνέλευση το νόμο που προτείνει για τις συντάξεις, ενώ θεωρείται από τους πολιτικούς του εχθρούς και κορυφαίους συνδικαλιστές «παντελώς ανίκανος για κάτι τέτοιο».

Σημειώνεται ότι η 7η Σεπτεμβρίου έχει κηρυχθεί ημέρα «γενικής απεργίας» από τα γαλλικά συνδικάτα.

Η κυβέρνηση σιωπά απολύτως στο θέμα της τύχης του Βερτ, αλλά το Σοσιαλιστικό Κόμμα επίμονα ζητεί να παραιτηθεί, για προσωπική εμπλοκή στην υπόθεση Λιλιάν Μπετανκούρ (της μεγάλης χορηγού του κυβερνώντος κόμματος), πολιτική χρηματοδότηση και ευνοιοκρατία».

«Ψεύδεται συνεχώς», τονίζουν οι Σοσιαλιστές.

Η θέση του Βερτ γίνεται ακόμα πιο ευάλωτη, δεδομένου ότι η σύζυγός του Φλοράνς, διαχειρίζεται την περιουσία της πλουσιότερης Γαλλίδας και ευρωπαίας γυναίκας, της Λιλιάν Μπετανκούρ.

Ο ίδιος ο Βερτ αρνείται συλλήβδην το σε βάρος του κατηγορητήριο από συνδικαλιστές και πολιτικούς αντιπάλους και εμμένει ότι «λιθοβολείται» από τα ΜΜΕ της Γαλλίας.