Τον πρώτο γάμο ομοφυλοφίλων στον αέρα σχεδιάζει η σκανδιναβική αεροπορική εταιρεία SAS. Για να βρεθεί το ζευγάρι που θα ενωθεί εν πτήσει με τα ιερά δεσμά του γάμου, βρίσκεται σε εξέλιξη διαγωνισμός με τίτλο «Love is in the air», όπου οι υποψήφιοι καλούνται να αναρτήσουν το προφίλ τους για να διεκδικήσουν ψήφους (δείτε την ιστοσελίδα του διαγωνισμού εδώ).

Ο γάμος θα γίνει στις 6 Δεκεμβρίου σε ένα Airbus A340 εν πτήσει μεταξύ Στοκχόλμης και Νέας Υόρκης.

«Οι αεροπορικές εταιρείες, συμπεριλαμβανομένης της SAS, έχουν οργανώσει γάμους στον αέρα εδώ και δεκαετίες. Ωστόσο εμείς θα είμαστε οι πρώτοι που θα οργανώσουμε γάμο μεταξύ ατόμων του ίδιου φύλου», δήλωσε ο Robin Kamark, επικεφαλής του εμπορικού τμήματος της εταιρείας και πρόσθεσε: «Η SAS ανήκει στις τρεις πιο προοδευτικές χώρες του κόσμου (Σουηδία, Δανία και Νορβηγία) οπότε νιώθουμε πως αυτό αποτελεί μια φυσική γιορτή της αγάπης».

Το ζευγάρι που θα κερδίσει το διαγωνισμό θα κερδίσει επίσης την επιστροφή σε θέσεις business με τη SAS, τρεις νύχτες διαμονή στη νέα Υόρκη, πτήσεις προς το Λος Άντζελες και τρεις νύχτες διαμονή στο West Hollywood.

Παράλληλα η SAS «τρέχει» έναν αντίστοιχο διαγωνισμό στις ΗΠΑ, όπου ένα ζευγάρι θα κερδίσει γάμο και μήνα του μέλιτος στη Σουηδία!