Οι περισσότεροι αθλητές που ο πολύς κόσμος παρακολουθεί μέσα από αγώνες που μεταδίδονται στην τηλεόραση φαίνονται καλογυμνασμένοι και αρκετά αδύνατοι. Ο «δρόμος» όμως για τους Ολυμπιακούς Αγώνες για πολλούς από αυτούς είναι «στρωμένος» από μια… εντυπωσιακή ποσότητα τροφίμων, πλούσιων σε πρωτεΐνες και υδατάνθρακες.

Ο 23χρονος τούρκος ακοντιστής Fatih Avan προπονείται σκληρά για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου και καταναλώνει καθημερινά 3.500 θερμίδες, προερχόμενες κυρίως από πρωτεΐνες.

Ο 32χρονος αθλητής του τάε κβο ντο Bahri Tanrikulu, τρεις φορές παγκόσμιος πρωταθλητής και ολυμπιονίκης, ελπίζει ότι στους Αγώνες του Λονδίνου θα κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο. Κάθε μέρα καταναλώνει 3.000 θερμίδες, ενώ λαμβάνει και πολλά συμπληρώματα διατροφής.

«Αν έπρεπε να λαμβάνω όσες θερμίδες χρειάζεται ο οργανισμός μου μόνο από φυσικές τροφές θα έπρεπε να περνάω τον περισσότερο χρόνο μου τρώγοντας, αντί για προπονούμενος» είπε ο ίδιος.

Η 22χρονη Nur Tatar, επίσης μέλος της ολυμπιακής ομάδας της Τουρκίας, αθλήτρια του τάε κβο ντο ακολουθεί αυστηρή διατροφή για να χάσει μερικά κιλά και να φτάσει το ακριβές βάρος που απαιτεί η κατηγορία της.
Προκειμένου να πετύχει το στόχο της καταναλώνει καθημερινά περίπου 1.500 θερμίδες.

Ο παγκόσμιος πρωταθλητής της άρσης βαρών Mete Binay λαμβάνει 3.500 θερμίδες τη μέρα, πίνει τουλάχιστον δύο ποτήρια γάλα και το διατροφολόγιό του περιλαμβάνει πολύ κόκκινο κρέας.

Αντίθετα η 26χρονη αρσιβαρίστρια Elif Jale Yesilirmak καταναλώνει 3.000 θερμίδες της μέρα, αλλά αντί για κόκκινο κρέας προτιμά το σολομό. Ακόμη πίνει τουλάχιστον πέντε λίτρα νερό τη μέρα.

Η 22χρονη Merve Aydin, θα τρέξει για πρώτη φορά σε Ολυμπιακούς Αγώνες στα 800 μέτρα. Κάθε μέρα καταναλώνει 3.000 θερμίδες.