Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν τα… έψαλε σε έναν Γάλλο έφηβο που του απευθύνθηκε ως «Μανού» και τραγούδησε μπροστά του τον «ύμνο» του σοσιαλισμού.

Ο Μακρόν παρέστη σήμερα σε μία τελετή μνήμης στη βόρεια Γαλλία για τον στρατηγό Σαρλ Ντε Γκολ, όταν ένας έφηβος που στεκόταν στο πλάι, καθώς ο Μακρόν περνούσε μπροστά από το συγκεντρωμένο πλήθος, «συνελήφθη» από την τηλεοπτικό φακό να τραγουδά τον διεθνή σοσιαλιστικό ύμνο, και στη συνέχεια να ρωτά τον Γάλλο πρόεδρο «ca va Manu?» (πώς πάει, Μανού;»).

«Όχι, όχι, είσαι εδώ σε μία επίσημη τελετή», του είπε αυστηρά ο Μακρόν. «Δεν μπορείς να συμπεριφέρεσαι έτσι. Δεν μπορείς να κάνεις σαν κλόουν, σήμερα τραγουδάμε τη Μασσαλιώτιδα και το Τραγούδι των Παρτιζάνων. Θα μου απευθύνεις το λόγο ως “κύριε Πρόεδρε της Δημοκρατίας” ή απλώς “κύριε”», συνέχισε, με τον νεαρό να ζητά συγγνώμη.

Ο Μακρόν δεν έμεινε εκεί και συνέχισε να κατσαδιάζει τον μικρό: «Πρέπει να κάνεις τα πράγματα σωστά. Ακόμα κι αν θέλεις να ηγηθείς μίας επανάστασης μια μέρα, πρέπει πρώτα να πάρεις ένα πτυχίο και να μάθεις πώς να φέρνεις φαγητό στο σπίτι».

Όπως αναφέρει το Reuters, δεν είναι η πρώτη φορά που ο Μακρόν νουθετεί με τέτοιο τρόπο αυτούς που δείχνουν έλλειψη σεβασμού προς το πρόσωπό του. Πέρυσι, στη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας, ένας απεργός τον κατηγόρησε ότι είναι ένας «κοστουμάτος», με τον Μακρόν να απαντά: «Ο καλύτερος τρόπος να πληρώσεις για ένα κοστούμι είναι να βρεις μια δουλειά».