Τρέχουν να περάσουν τα φανάρια οι ηλικιωμένοι!

Ο χρόνος που μένει αναμμένο το πράσινο δεν τους είναι αρκετός


ΚΟΣΜΟΣ
14:39
14/06/2012
Τρέχουν να περάσουν τα φανάρια οι ηλικιωμένοι!
9
loading

Τα φανάρια που ανάβουν πράσινο στις διαβάσεις των πεζών, δεν αφήνουν αρκετό χρόνο στους βραδυκίνητους ηλικιωμένους να περάσουν απέναντι, γι' αυτό θα έπρεπε να διαρκούν περισσότερο.

Σε αυτό το συμπέρασμα κατέληξε μία νέα βρετανική επιστημονική έρευνα, που διαπίστωσε ότι το 76% των ηλικιωμένων ανδρών και το 85% των γυναικών ηλικίας άνω των 65 ετών, βαδίζουν με ταχύτητα πιο αργή από αυτήν που χρειάζεται για να διασχίσουν τον δρόμο, όσο είναι αναμμένο το πράσινο.

Οι ερευνητές, με επικεφαλής τη δρ. Λάουρα Άσερ του University College του Λονδίνου συνέκριναν την ταχύτητα βαδίσματος περίπου 3.000 ηλικιωμένων (0,9 μέτρα ανά δευτερόλεπτο για τους άνδρες και 0,8 μέτρα για τις γυναίκες κατά μέσον όρο) με την ταχύτητα που προβλέπουν οι διεθνείς κανονισμοί και συνήθως λαμβάνεται υπόψη για τη διάρκεια του πράσινου (1,2 μέτρα ανά δευτερόλεπτο), σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Όπως φαίνεται, ο χρόνος που μένει αναμμένο το πράσινο, δεν είναι αρκετός για πολλά άτομα της τρίτης ηλικίας, ιδίως για όσα έχουν προβλήματα κινητικότητας. Επιπλέον, όπως επισημαίνεται, η πλειονότητα των πεζών, ακόμα και νεαρής ηλικίας, βιάζονται να περάσουν όσο γίνεται πιο γρήγορα για να προλάβουν πριν το φανάρι γίνει κόκκινο.

«Το περπάτημα είναι σημαντική δραστηριότητα για τους ηλικιωμένους, επειδή αποτελεί γι' αυτούς τακτική σωματική άσκηση και παρέχει άμεσα οφέλη για την υγεία τους. Αν δεν μπορούν να διασχίσουν έναν δρόμο, τότε αυτό αποτελεί αντικίνητρο για να περπατήσουν, μειώνοντας έτσι και τις κοινωνικές επαφές τους, την πρόσβασή τους σε τοπικές υπηρεσίες υγείας και σε καταστήματα, πράγματα που είναι όλα πολύ σημαντικά για την καθημερινότητά τους» επισήμανε η Άσερ.

Η νέα μελέτη αναδεικνύει τη σημασία για τη ρύθμιση των φαναριών έτσι ώστε το πράσινο να διαρκεί περισσότερο, ιδίως σε εκείνες τις διαβάσεις από όπου συχνά περνούν ηλικιωμένοι.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

9
σχόλια
 1. avatar joana

  Μόνο για τους ηλικιωμένους είναι πρόβλημα? Ας έρθουν οι ερευνητές στην Αθήνα να περάσουν το φανάρι του Συντάγματος προς την Ερμού. Σε βρίσκει το κόκκινο ενώ είσαι ακόμη στη διάβαση.

 2. avatar Δεινόσαυρος

  Για τις γιαγιάδες που περνάνε από τη μέση του δρόμου στο πουθενά και σηκώνουν το χέρι να σταματήσεις με το ζόρι δεν κάνουν καμιά έρευνα?

  1. avatar Tasos

   Της πατησανε ολες, πως να γινει ερευνα..

 3. avatar pokopikos

  Τα περίπτερα με τις ρόδες και οι "βιαστικοί" περιπτεράδες, έχουν ξεκληρίσει οικογένειες... Πολλοί πεζοί έχουν χάσει τη ζωή τους περνώντας και με πράσινο...

 4. avatar Tasos

  Δωρεαν γυμναστικη απολαμβανουν, μια ευγενικη χορηγια του κρατους.

 5. avatar pokopikos

  Χρειαζόταν μελέτη για να διαπιστωθεί αυτό; Ο κανόνας είναι ότι το κόκκινο στα περισσότερα φανάρια για τους πεζούς σε κεντρικές λεωφόρους ανάβει ενώ ο πεζός βρίσκεται στη μέση.

  1. avatar Monk

   Σωστό, και οποιοι έβαλαν αρνητικές μάλλον ζουν σε άλλη πόλη, χωρις φανάρια !
   Λίγη υπομονή ας κάνουμε ομως και θα λυθεί το πρόβλημα: ή θα εξαφανιστούν τα αυτοκίνητα λόγω βενζίνης, ή θα εξαφανιστούν οι ηλικιωμένοι λόγω (μη) σύνταξης...

   1. avatar pokopikos

    Αυτοί που βάζουν τις αρνητικές είναι αυτοί που πατάνε γκάζι όταν βλέπουν γέρο να διασχίζει το δρόμο. Πίστεψέ με, ξέρω αρκετούς.

 6. avatar Δεινόσαυρος

  Δεν μου λες, στη φωτό το Πορί στα Κουφονήσσια είναι?

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει