Κορυφαία εγκληματολόγος καταγγέλλει ένα έγκλημα που περιλαμβάνει… αβοκάντο και καρότα

Μια νέα μάστιγα στα σουπερμάρκετ του πλανήτη


ΚΟΣΜΟΣ
21:02
04/06/2018
Κορυφαία εγκληματολόγος καταγγέλλει ένα έγκλημα που περιλαμβάνει… αβοκάντο και καρότα
2
loading

Το ανθρώπινο δαιμόνιο θα βρίσκει πάντα τρόπους να ξεγελά το σύστημα και να καρπώνεται τα μικρά που περνούν συνήθως στα ψιλά.

Αυτό ακριβώς κάνουν λοιπόν κάποιοι ασυνείδητοι καταναλωτές, ξεγελώντας τους αυτόματους ταμίες και βάζοντας στο χέρι πανάκριβα αβοκάντο στην τιμή των πάμφτηνων καρότων!

Αυτό μας λέει τουλάχιστον η Emmeline Taylor, διαπρεπής καθηγήτρια εγκληματολογίας στο University of London, και λέει πως ήρθε για πρώτη φορά σε επαφή με την ομολογουμένως ιδιαίτερη αυτή απάτη στην Αυστραλία, με τους καταναλωτές να αλλάζουν τις ετικέτες των δύο προϊόντων και να τα περνούν μετά από τα αυτόματα ταμεία, πετυχαίνοντας γενναίες εκπτώσεις.

18092849235448

Αυτό είδε να κάνουν και στην Αγγλία, αν και η απάτη δεν περιορίζεται αποκλειστικά στα δύο φρούτα, αφού οι τιμές ακριβών και φτηνών εναλλάσσονται συχνά όπου δεν υπάρχει ανθρώπινος ταμίας. Στα 3,2 δισ. λίρες υπολογίστηκε το κόστος αυτής της απάτης για τα βρετανικά σουπερμάρκετ.

Μιλώντας στους «Times», είπε: «Δούλευα με σουπερμάρκετ για να περιορίσουμε τις μικροκλοπές όταν μια τεράστια αλυσίδα ανακάλυψε πως είχε πουλήσει περισσότερα καρότα απ’ όσα είχε στις αποθήκες της. Μπερδεμένοι από το περιστατικό, κοίταξαν στα αρχεία τους και βρήκαν πως σε κάποιες περιπτώσεις οι πελάτες αγόραζαν ακόμα και 18 κιλά καρότα σε μια επίσκεψη. Δυστυχώς, δεν ήταν ξαφνική αλλαγή σε πιο υγιεινά πρότυπα, αλλά πρώιμο σημάδι ενός νέου τύπου κλοπής».

403958292290

Λέει μάλιστα πως η πρακτική είναι πια τόσο διαδεδομένη που πολλοί άνθρωποι «ξεχνούν πως διαπράττουν αδίκημα»…

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

2
σχόλια
  1. avatar Sv7n

    Τα supermarkets δεν θέλουν να έχουν υπαλληλους στα ταμεία, κοστίζουν, καλύτερα να τους διώξουν. Λουστείτε τα τώρα.

  2. avatar Παλιό το κόλπο….

    Πολύ παλιό το κόλπο. Ένα άλλο κόλπο που κάνουν οι επιτήδιοι είναι να βάζουν σε μια σακούλα πχ 5 λεμόνια να πηγαίνουν στον υπάλληλο του σούπερ μάρκετ που ζυγίζει και να τους βάζει το αυτοκόλλητο με το barcode που αντιστοιχεί στη τιμή για τα 5 λεμόνια. Μετά επιστρέφουν στον πάγκο με τα λεμόνια και προσθέτουν αλλα 20 τεμάχια.... καλό ε; Πείτε μου ποιος ταμίας θα δώσει σημασία στην αξία.... κανεις.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει