Ο πατέρας του ισλαμιστή Μοχάμεντ Μέραχ, ο οποίος δολοφόνησε τον Μάρτιο (μεταξύ 11ης και 19ης), τρείς Γάλλους στρατιωτικούς και τέσσερις Γάλλους εβραίους στη νοτιο-δυτική Γαλλία, κατέθεσε σήμερα στο Παρίσι δια των δικηγόρων του «μήνυση κατ’ αγνώστου» στρεφόμενη όμως κατά της ανωτάτης ιεραρχίας της γαλλικής αστυνομίας.

Με τη μήνυση αυτή επιδιώκεται να εντοπιστεί «ποιος ή ποιοι επακριβώς ανώτατοι αστυνομικοί έδωσαν την εντολή στους υφισταμένούς τους να σκοτώσουν τον Μέραχ».

Η δικηγόρος του πατέρα Μέραχ, η Ιζαμπέλ Κουτάν-Πέιρ, που θα βοηθήσει την αλγερινή συνήγορο Ζαχία Μοχταρί, διερωτήθηκε: «Η παρουσία 300-400 πάνοπλων αστυνομικών στην περιοχή του διαμερίσματος του ισλαμιστή δεν θέτει από μόνη της πολλά ερωτήματα;». Η ίδια ανέφερε επίσης ότι η μήνυση αυτή θα υποστηριχθεί εν ευθέτω χρόνω με μερικά βίντεο, που έχει ήδη στη διάθεσή της η υπεράσπιση.

Ο 23χρονος Μοχάμεντ Μέραχ δέχθηκε την 22α Μαρτίου ύστερα από μια πολιορκία 32 ωρών μέσα στο διαμέρισμα του από τους αστυνομικούς σφοδρά πυρά, τα οποία σε έναν βαθμό ανταπέδιδε έως ότου έπεσε από το παράθυρο στο έδαφος και εντοπίστηκε νεκρός.