Στο σφυρί αντικείμενα μουσείου σοκολάτας στη Γαλλία

Η πρωτότυπη συλλογή ξεφεύγει από τα καθιερωμένα


ΚΟΣΜΟΣ
13:33
01/06/2018
Στο σφυρί αντικείμενα μουσείου σοκολάτας στη Γαλλία
loading

Στις 15 Ιουνίου βγαίνουν σε δημοπρασία φόρμες για γλυκά, εμαγιέ διαφημιστικές πινακίδες, αφίσες και παιχνίδια από το μουσείο της σοκολάτας στο Μπιαρίτζ, στη Γαλλική Χώρα των Βάσκων, όπως ανακοίνωσε ο οίκος δημοπρασιών Carrere & Laborie.

«H πώληση των συλλογών ενός μουσείου είναι κάτι ιδιαίτερα σπάνιο στη Γαλλία, πόσο μάλλον όταν το θέμα του είναι η σοκολάτα», δήλωσε στο AFP o δημοπράτης Πατρίς Καρέρ.

Ο θησαυρός του μουσείου στη νοτιοδυτική Γαλλία, το οποίο ιδρύθηκε το 1996 από τον σοκολατοποιό Σερζ Κουζιγκού για να παρουσιάσει την προσωπική του συλλογή στο κοινό, και το οποίο έκλεισε οριστικά στις αρχές της χρονιάς, περιλαμβάνει περίπου 400 αντικείμενα, η αξία των οποίων εκτιμάται στις 100.000 ευρώ.

Η δημοπρασία δεν περιλαμβάνει κάποιο πολύ σπουδαίο κομμάτι αλλά μια πρωτότυπη συλλογή που «ξεφεύγει από τα καθιερωμένα», υπογράμμισε ο δημοπράτης επικαλούμενος ως ξεχωριστή μια ποικιλία από γανωμένα σκεύη, κυρίως μεταλλικές φόρμες σε σχήμα ψαριών, πετάλου, μύλου, της Μαριάν, το εθνικό σύμβολο της Γαλλικής Δημοκρατίας.

Πωλούνται επίσης 160 πλάκες σοκολάτας, που δεν μπορούν να καταναλωθούν καθώς συσκευάστηκαν μετά το 1890, φόρμες στο σχήμα της Μπεκασίν, μιας από τις πρώτες ηρωίδες των γαλλικών κόμικς, ένα καροτσάκι για τη μεταφορά των σάκων με κόκκους κακάο, φοντανιέρες από φαγιάνς ή πορσελάνη Limoges, παλιές κασετίνες για σοκολατάκια, σοκολατοθήκες, χάλκινες κατσαρόλες και άλλα κουζινικά σκεύη ή ακόμη ένας μεγάλος κόκκος κακάο πάνω στον οποίο είναι λαξευμένος ένας φοίνικας ως αναμνηστικό από το Σαό Τομέ και το Πρίνσιπε.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει