Ο Ραμ Σινγκ Τσοχάν, από την Ινδία είναι ο υπερήφανος κάτοχος του μεγαλύτερου μουστακιού στον κόσμο. Σύμφωνα με το Βιβλίο Γκίνες, ο εντυπωσιακός… μύστακας του κυρίου Τσοχάν φθάνει αισίως τα 4,29 μέτρα!

Ο 54χρονος Ινδός, άρχισε να μεγαλώνει το μουστάκι του, από τότε που φύτρωσε, στην εφηβεία του! Φυσικά, δεν το έχει κόψει ποτέ και περιορίζεται μόνο σε ένα «τρίμινγκ». Το μουστάκι είναι τόσο μακρύ που μπορεί να το τυλίξει γύρω από το σώμα του. Πολύ συχνά, το «ντύνει» σε μεταξωτές μαντήλες σε χρώματα που ταιριάζουν με τα ρούχα του.

Για όσους θέλουν να μιμηθούν τον κύριο Τσοχάν – ή έστω να προσπαθήσουν – ο ίδιος έχει μερικές χρήσιμες συμβουλές:

1. Υπομονή: Αυτό το μουστάκι έχει χρειαστεί 35 χρόνια για να φθάσει σε αυτό το μήκος.

2. Φροντίδα: Μην νομίσετε ότι απλώς το αφήνετε να μακρύνει. Το μουστάκι χρειάζεται ανάλογη φροντίδα με τα μακριά μαλλιά. Λούσιμο, χτένισμα, στρίψιμο και ενυδάτωση!

3. Συναίνεση της οικογένειας: βεβαιωθείτε ότι η γυναίκα σας δεν έχει πρόβλημα να μοιράζεται το κρεβάτι με κάποιον που έχει δύο… κοτσίδες μήκους 4 μέτρων να κρέμονται από το πρόσωπό του!

4. Μην είστε σκλάβος της μόδας: το μουστάκι έρχεται και παρέρχεται στη μόδα, αλλά εσείς θα πρέπει να παραμείνετε «βράχος» και να αγνοήσετε τις εφήμερες τάσεις. Το μακρύ μουστάκι απαιτεί δυνατό χαρακτήρα!