Σε κατάσταση σύγχυσης και θυμού έμεινε ένας έφηβος στη μακρινή Νέα Ζηλανδία όταν είδε τον εξεταστή να τον κόβει χωρίς να κάνει τίποτα λάθος.

Αυτά έπαθε ο 17χρονος Michael O’Brien όταν του άναψε το λαμπάκι της βενζίνης, τον έκοψαν στη στιγμή και του είπαν να ξαναδώσει εξετάσεις σε δύο εβδομάδες!

Όπως δήλωσε μετά στην εφημερίδα «New Zealand Herald»: «Ήθελα να δω το σημείο που λέει πως αυτό είναι αυτομάτως λόγος για να κοπείς. Επειδή δεν μοιάζει να βγάζει και πολύ νόημα όλο αυτό».

oihfo2

Με τον πατέρα του παραμάσχαλα, διαμαρτυρήθηκαν στο εξεταστικό κέντρο και η έρευνα έβγαλε λαβράκι: ήταν λάθος του εξεταστή. Ο εξεταστής όφειλε να σταματήσει τις εξετάσεις και όχι να κόψει τον υποψήφιο, έτσι ορίζει ο νόμος της Νέας Ζηλανδίας, καθώς οι εξεταζόμενοι περνούν εξετάσεις με τα δικά τους οχήματα. Εδώ με το οικογενειακό Honda.

Το κρατικό εξεταστικό κέντρο αναγνώρισε το λάθος του κι έτσι στις επόμενες εξετάσεις του ο Michael δεν θα χρειαστεί να πληρώσει το τσουχτερό παράβολο: «Επικοινωνήσαμε με τον πελάτη και απολογηθήκαμε για το λάθος μας. Ο Michael θα μπορέσει να ξαναδώσει το τεστ δωρεάν», δήλωσε εκπρόσωπος του παραρτήματος Vehicle Testing New Zealand…