Ρητά και κατηγορηματικά, με μία αυστηρή δήλωση, ο πρόεδρος της Ουγκάντα, Γιοβέρι Μουσεβένι, δηλώνει την αντίθεσή του στο… στοματικό σεξ. Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος έριξε το φταίξιμο στους «ξένους», οι οποίοι προσπαθούν να πείσουν τους πολίτες της χώρας του να προβαίνουν σε πράξεις, με τις οποίες είναι κάθετα αντίθετος.

«Ας επωφεληθώ της ευκαιρίας για να προειδοποιήσω δημοσίως το λαό μας για τις εσφαλμένες πρακτικές που προωθούν ορισμένοι από τους ξένους. Μια από αυτές είναι αυτό που αποκαλούν στοματικό σεξ. Το στόμα είναι για να τρώμε, όχι για σεξ. Ξέρουμε που ταιριάζουν τα γεννητικά όργανα», είπε ο Μουσεβένι σύμφωνα με την Daily Mail.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο πρόεδρος της Ουγκάντα προξενεί αντιδράσεις με δηλώσεις του αλλά και αποφάσεις του καθώς το 2014, είχε υπογράψει έναν νόμο ο οποίος απαγόρευε την ομοφυλοφιλία στην χώρα. Έκτοτε προβλέπεται ποινή ισόβιας κάθειρξης για όσους γκέι συλληφθούν επ’ αυτοφώρω, ενώ διώκονται ποινικά και όσοι δεν καταγγέλλουν κάποιον ότι είναι ομοφυλόφιλος.

Όταν παρουσίαζε εκείνο το νόμο ο Μουσεβένι είχε πει για το στοματικό σεξ: «Αν βάλεις το στόμα σου εκεί μπορεί να γεμίσεις σκουλήκια, που θα μπουν στο στομάχι σου, γιατί -το στόμα- είναι το λάθος σημείο», είχε πει.