Ο πάπας Φραγκίσκος πρωτοστάτησε χθες σε μια λειτουργία για το Πάσχα, βαπτίζοντας οκτώ ενήλικες, μεταξύ αυτών και έναν Νιγηριανό πρώην παράτυπο μετανάστη, ο οποίος έγινε ήρωας όταν αφόπλισε έναν Ιταλό ληστή που κρατούσε έναν μπαλτά.

Η βάπτιση πραγματοποιήθηκε χθες το βράδυ, Μεγάλο Σάββατο για τους Καθολικούς, στη διάρκεια λειτουργίας στην εκκλησία του Αγίου Πέτρου και παρουσία περίπου 10.000 πιστών.

Παραδοσιακά ο πάπας καλωσορίζει νέα μέλη στην εκκλησία στη διάρκεια αυτής της λειτουργίας του Μεγάλου Σαββάτου, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Φέτος μεταξύ αυτών που βαπτίστηκαν ήταν ο Τζον Όγκα, 31 ετών, τον οποίο πέρυσι ο ιταλικός Τύπος είχε χαρακτηρίσει «μετανάστη ήρωα» και τον παρουσίασε ως φωτεινό παράδειγμα ηρωισμού και σωστής συμπεριφοράς πολίτη.

Τον Σεπτέμβριο ο Όγκα ζητιάνευε έξω από ένα σουπερμάρκετ σε συνοικία της Ρώμης, όπου ζουν πολλοί μετανάστες, όταν κατάφερε να σταματήσει έναν 37χρονο Ιταλό ο οποίος μόλις είχε ληστέψει το κατάστημα υπό την απειλή του μπαλτά και προσπαθούσε να διαφύγει με λεία περίπου 400 ευρώ, σύμφωνα με το καθολικό τηλεοπτικό δίκτυο TV2000.

Ο Νιγηριανός, που δεν διέθετε νόμιμα χαρτιά, κράτησε στο έδαφος τον ληστή μέχρις ότου φτάσει στο σημείο η αστυνομία και μετά έφυγε φοβούμενος ότι θα γίνει αντιληπτό ότι είναι παράτυπος μετανάστης, σύμφωνα με την εφημερίδα La Repubblica.

Η αστυνομία με τη βοήθεια του βίντεο που είχε τραβήξει το κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης τον εντόπισε και τον αντάμειψε βοηθώντας τον να λάβει τα απαραίτητα χαρτιά διαμονής στην Ιταλία και τώρα πλέον εργάζεται στην αποθήκη μιας φιλανθρωπικής οργάνωσης.

Ο Νούντσιο Καρμπόνε, ένας Ιταλός αστυνομικός που εργάζεται στη συνοικία όπου έγινε η απόπειρα ληστείας, έγινε ο νονός του Νιγηριανού.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.