Οι συριακές δυνάμεις ασφαλείας υπέστησαν σήμερα τις μεγαλύτερες απώλειές τους από τις 12 Απριλίου, οπότε ισχύει η εκεχειρία στη χώρα, καθώς 21 στρατιωτικοί σκοτώθηκαν σε μάχες με λιποτάκτες κοντά στη Δαμασκό και την επαρχία Χαλέπι.

Δεκαπέντε μέλη των δυνάμεων ασφαλείας, ανάμεσά τους δύο συνταγματάρχες, σκοτώθηκαν σε μια ενέδρα που είχαν στήσει λιποτάκτες στην επαρχία Χαλέπι, όπου έχασαν τη ζωή τους και δύο λιποτάκτες, σύμφωνα με το συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Έξι στρατιώτες σκοτώθηκαν σε συγκρούσεις κοντά στη Δαμασκό, ενώ στα ανατολικά ο συριακός στρατός βομβάρδιζε και έκαιγε σπίτια λιποτακτών στην Ντέιρ Εζόρ, όπως ανακοίνωσε η οργάνωση.

Αυτή η κλιμάκωση των συγκρούσεων παρατηρείται παρά την αποστολή, από τις 16 Απριλίου, μιας πρώτης ομάδας παρατηρητών του ΟΗΕ.

Η κυβέρνηση του σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ έχει ανακοινώσει ότι αποδέχεται το ειρηνευτικό σχέδιο, όπως και οι λιποτάκτες, οι οποίοι όμως έχουν προειδοποιήσει ότι θα απαντούν σε οποιαδήποτε επίθεση του στρατού εναντίον πόλεων και χωριών.